Skip to Content

Verjaardag kind 3 jaar vieren; ideeën en cadeaus

Verjaardag kind 3 jaar vieren; ideeën en cadeaus

De derde verjaardag is een spannende mijlpaal voor zowel kinderen als ouders. Het is een moment om terug te kijken op het derde jaar van het leven van je kind en om te vieren hoeveel ze hebben geleerd en gegroeid. Het is ook een kans om je kind te verwennen met cadeaus en om herinneringen te creëren die je voor altijd zult koesteren. In dit artikel bespreken we enkele ideeën om de derde verjaardag van je kind speciaal te maken.

Lees ook: Verjaardag kind vieren met familie

Kind 3 jaar

Een kind dat 3 jaar oud wordt, gaat steeds meer ontdekken en zich ontwikkelen. Het is een leeftijd waarop kinderen vaak hun eigen wil beginnen te tonen en meer onafhankelijk worden. Het vieren van de derde verjaardag van je kind is een mooie gelegenheid om deze ontwikkelingen te vieren en om te zien hoe ver ze al zijn gekomen. Een kinderfeestje met vriendjes en familie kan een leuke manier zijn om deze mijlpaal te vieren.

Bij het plannen van het feestje is het belangrijk om rekening te houden met de interesses van het kind en om activiteiten te kiezen die geschikt zijn voor de leeftijd. Het uitpakken van cadeautjes kan een hoogtepunt zijn van het feestje, dus zorg ervoor dat het kind de cadeautjes zelf kan uitpakken en help waar nodig.

Het vieren van de derde verjaardag van je kind kan een geweldige manier zijn om te laten zien hoe trots je bent op alles wat ze hebben bereikt en om herinneringen te maken die een leven lang meegaan.

Thema

Een thema kan een leuke manier zijn om de derde verjaardag van je kind te vieren. Kies een thema dat past bij de interesses van je kind, zoals dieren, sprookjes, voertuigen of superhelden. Je kunt bijvoorbeeld een feestje organiseren met een dinosaurusthema, waarbij je de kamer versiert met dinosaurusknuffels en botten. Je kunt ook een feestje organiseren met een prinsessenthema, waarbij je de kamer versiert met kroontjes en prinsessenjurken.

Lees ook: Thema verjaardag

Uitnodiging

De uitnodiging voor de derde verjaardag van je kind is een kans om creatief te zijn en om de toon te zetten voor het feest. Je kunt ervoor kiezen om foto’s van je kind te gebruiken op de uitnodiging of om een gepersonaliseerde boodschap toe te voegen. Vergeet niet om de datum, tijd en locatie van het feest duidelijk te vermelden. Het is ook handig om te vermelden of je gasten iets moeten meenemen, zoals een cadeau of een gerecht voor het buffet.

Lees ook: Uitnodiging verjaardag

Decoratie

De decoraties voor de derde verjaardag van je kind kunnen zo eenvoudig of uitgebreid zijn als je wilt. Ballonnen, slingers en een feesthoedje zijn klassieke decoraties die bij elk feest passen. Je kunt ook kiezen voor een thema dat past bij de interesses van je kind. Vergeet niet om een fotobooth te maken waar de gasten foto’s kunnen maken van zichzelf en je kind.

Lees ook: Ballondecoratie verjaardag

Hapjes en drankjes

Bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Voor de derde verjaardag van je kind kun je kiezen voor simpele hapjes die gemakkelijk te eten zijn voor kleine kinderen. Denk aan fruitstukjes, kleine sandwiches, groentesticks en rijstwafels. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met eventuele allergieën van de gasten. Als je ervoor kiest om een taart te serveren, kun je een taart kopen die past bij het thema van het feest.

Lees ook: Hapjes en drankjes verjaardag
Lees ook: Verjaardagstaart kind

Activiteiten

Naast het vieren van de verjaardag van je kind met eten en drinken, is het ook belangrijk om leuke activiteiten te plannen. Je kunt bijvoorbeeld een speurtocht organiseren in de tuin, spelletjes spelen zoals stoelendans of tikkertje, of een knutseltafel neerzetten waar kinderen hun eigen verjaardagskroon kunnen maken. Als het feestje buiten plaatsvindt, kun je ook overwegen om een springkasteel of een opblaasbaar zwembadje neer te zetten waar de kinderen in kunnen spelen.

Cadeaus kind 3 jaar

Cadeaus zijn altijd een belangrijk onderdeel van een verjaardag. Voor de derde verjaardag van je kind kun je kiezen voor cadeaus die passen bij de ontwikkelingsfase van je kind. Denk bijvoorbeeld aan puzzels, bouwblokken, bordspellen, verkleedkleren of speelgoedauto’s. Het is ook leuk om iets te kiezen waar je kind lang plezier van zal hebben, zoals een loopfiets of een speelgoedkeukentje. Vergeet niet om het cadeau mooi in te pakken en er een persoonlijke boodschap bij te voegen.

 1. Bouwblokken – Bouwblokken zijn een geweldig cadeau voor kinderen van 3 jaar. Ze kunnen hun creativiteit gebruiken om verschillende structuren te bouwen en hun motorische vaardigheden ontwikkelen terwijl ze spelen.
 2. Loopfiets – Een loopfiets is een fantastische manier om de motoriek en het evenwicht van je kind te stimuleren. Het is een geweldig alternatief voor een driewieler en bereidt hen voor op het leren fietsen.
 3. Speelgoedkeuken – Kinderen vinden het heerlijk om te koken en te bakken. Een speelgoedkeuken is een geweldig cadeau om hun fantasie te stimuleren en hen aan te moedigen om hun eigen creatieve gerechten te maken.
 4. Knutselset – Kinderen van 3 jaar zijn vaak dol op knutselen en tekenen. Een knutselset kan hen urenlang bezighouden en hen helpen bij het ontwikkelen van hun creativiteit en fijne motoriek.
 5. Puzzels en spelletjes – Puzzels en spelletjes zijn geweldig om de cognitieve vaardigheden van je kind te ontwikkelen. Kies puzzels en spelletjes die passen bij de leeftijd en interesses van je kind.
 6. Poppenhuis – Een poppenhuis is een prachtig cadeau voor de verbeeldingskracht van je kind. Het biedt urenlang speelplezier en stimuleert het inlevingsvermogen en sociale vaardigheden van je kind.
 7. Speelgoedauto’s en -treinen – Jongens en meisjes van 3 jaar zijn vaak dol op auto’s en treinen. Een verzameling speelgoedauto’s of -treinen kan hun interesse en verbeeldingskracht stimuleren.
 8. Schommel – Een schommel is een geweldig cadeau voor kinderen die van buiten spelen houden. Het biedt ze de mogelijkheid om actief te zijn en hun energie kwijt te kunnen terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben.
 9. Boeken – Boeken zijn een fantastisch cadeau voor kinderen van elke leeftijd. Ze stimuleren de taalontwikkeling en verbeeldingskracht van je kind en zijn een geweldige manier om quality time door te brengen met je kind.

Spreuken en wensen

Bij een verjaardag horen natuurlijk ook mooie wensen en spreuken. Je kunt bijvoorbeeld een kaart maken met daarop een persoonlijke boodschap voor je kind. Of je kunt een mooie spreuk gebruiken die past bij de derde verjaardag van je kind, zoals:

 1. Hoera, je bent alweer 3 jaar! Tijd om te stralen als een ster!
 2. Het is feest, want jij wordt 3! Laat de taart maar komen en geniet volop van je dag!
 3. Drie kaarsjes op de taart, en jij wordt alweer groot en sterk! Gefeliciteerd met je verjaardag!
 4. Hoera, je bent drie jaar! Een hele stap vooruit, op weg naar nog meer plezier en avontuur!
 5. Op je derde verjaardag wensen we je een wereld vol avontuur, liefde en geluk toe! Geniet van je speciale dag!
 6. Drie jaar geleden kwam jij ter wereld en sindsdien ben je ons zonnetje in huis! Gefeliciteerd met je verjaardag, lieve schat!
 7. Drie jaar geleden werd ons leven verrijkt met jouw komst en sindsdien zijn we elke dag dankbaar voor jou! Van harte gefeliciteerd met je derde verjaardag!

Een derde verjaardag is een bijzondere mijlpaal voor zowel kinderen als ouders. Door een leuk thema te kiezen, mooie uitnodigingen te versturen, lekkere hapjes te serveren, leuke activiteiten te plannen, mooie cadeaus te geven en lieve wensen te delen, kun je deze dag nog specialer maken.

Het belangrijkste is om te genieten van deze bijzondere dag en te vieren hoeveel je kind al heeft geleerd en gegroeid is in de afgelopen drie jaar.

Linda van Aken