Skip to Content

Verjaardag kind 2 jaar vieren; tips en cadeaus

Verjaardag kind 2 jaar vieren; tips en cadeaus

Een tweede verjaardag is een bijzondere mijlpaal voor zowel ouders als kind. Het is een moment om terug te kijken naar het tweede jaar van het leven van je kind en om te vieren hoeveel ze hebben geleerd en gegroeid. Het is ook een kans om je kind te verwennen met cadeaus en om herinneringen te creëren die je voor altijd zult koesteren. In dit artikel bespreken we enkele ideeën om de tweede verjaardag van je kind speciaal te maken.

Lees ook: Verjaardag kind vieren met familie

Kind 2 jaar

De tweede verjaardag van een kind is een spannende gelegenheid die ouders graag willen vieren. Op deze leeftijd hebben kinderen vaak al vele mijlpalen bereikt, zoals hun eerste woordjes, hun eerste stapjes en hun eigen persoonlijkheid beginnen te ontwikkelen.

Het vieren van de tweede verjaardag van je kind kan een leuke manier zijn om de afgelopen twee jaar te vieren en te kijken naar alle ontwikkelingen die je kind heeft doorgemaakt. Het is een geweldige gelegenheid om te genieten van een dag vol plezier, spelletjes en lachen met vriendjes, familieleden en dierbaren.

Het is belangrijk om activiteiten te plannen die geschikt zijn voor de leeftijd van het kind en om te zorgen voor voldoende pauzes en rustmomenten. Door deze speciale dag te vieren, kun jij je kind laten zien hoeveel je van hem of haar houdt en hoe trots je bent op alles wat ze al hebben bereikt.

Thema

Een thema kan een leuke manier zijn om de tweede verjaardag van je kind te vieren. Kies een thema dat past bij de interesses van je kind, zoals dieren, sprookjes, voertuigen of superhelden. Je kunt bijvoorbeeld een feestje organiseren met een junglethema, waarbij je de kamer versiert met jungleplanten en dierenknuffels. Je kunt ook een feestje organiseren met een prinsessenthema, waarbij je de kamer versiert met kroontjes en prinsessenjurken.

Lees ook: Thema verjaardag

Uitnodiging

De uitnodiging voor de tweede verjaardag van je kind is een kans om creatief te zijn en om de toon te zetten voor het feest. Je kunt ervoor kiezen om foto’s van je kind te gebruiken op de uitnodiging of om een gepersonaliseerde boodschap toe te voegen. Vergeet niet om de datum, tijd en locatie van het feest duidelijk te vermelden. Het is ook handig om te vermelden of je gasten iets moeten meenemen, zoals een cadeau of een gerecht voor het buffet.

Lees ook: Uitnodiging verjaardag

Decoratie

De decoraties voor de tweede verjaardag van je kind kunnen zo eenvoudig of uitgebreid zijn als je wilt. Ballonnen, slingers en een feesthoedje zijn klassieke decoraties die bij elk feest passen. Je kunt ook kiezen voor een thema dat past bij de interesses van je kind. Vergeet niet om een fotobooth te maken waar de gasten foto’s kunnen maken van zichzelf en je kind.

Lees ook: Ballondecoratie verjaardag

Hapjes en drankjes

Bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Voor de tweede verjaardag van je kind kun je kiezen voor simpele hapjes die gemakkelijk te eten zijn voor kleine kinderen. Denk aan fruitstukjes, kleine sandwiches, groentesticks en rijstwafels. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met eventuele allergieën van de gasten. Als je ervoor kiest om een taart te serveren, kun je een kleine taart kopen voor je kind en een grotere taart voor de gasten.

Lees ook: Hapjes en drankjes verjaardag
Lees ook: Verjaardagstaart kind

Meer inspiratie vind je hier.

Cadeaus

Cadeaus zijn altijd een belangrijk onderdeel van een verjaardag. Voor de tweede verjaardag van je kind kun je kiezen voor cadeaus die passen bij de ontwikkelingsfase van je kind. Peuters zijn vaak gefascineerd door kleuren, texturen en geluiden, dus speelgoed dat deze zintuigen stimuleert is een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan puzzels, boekjes, muziekinstrumenten, blokken en speelgoedauto’s. Het is ook leuk om iets te kiezen waar je kind lang plezier van zal hebben, zoals een loopauto of een poppenhuis.

Enkele ideeën zijn:

 • Houten blokken of stapeltorens
 • Knuffels of poppen
 • Duplo of Megabloks
 • Tekenspullen zoals vingerverf of krijtjes
 • Speelgoedauto’s of treinen
 • Loopfietsje of loopauto
 • Activiteitencentrum met knoppen, draaiwielen en geluiden
 • Kinderboeken met veel kleuren en illustraties
 • Puzzels met grote stukken

Wensen en teksten kind 2 jaar

Hier zijn enkele leuke spreuken voor de 2e verjaardag van een kind:

 1. “Twee jaar oud en al zo groot, we vieren deze dag met veel plezier en veel genot!”
 2. “Met elke dag groei je meer en meer, vandaag ben je alweer twee jaar!”
 3. “Twee jaar vliegen voorbij, maar voor ons ben jij de mooiste en grootste prijs!”
 4. “Twee kaarsjes op de taart, het is tijd om te lachen, spelen en te feesten met elkaar!”
 5. “Je bent zo snel gegroeid en zo slim, op deze dag vieren we jou en alles wat je hebt bereikt tot nu toe!”
 6. “Je bent nu twee, maar je bent nog steeds onze kleine prins of prinses, we houden zoveel van jou en we wensen je een fantastische verjaardag!”
 7. “Twee jaar geleden kwam je in ons leven, je hebt ons hart gestolen en we zijn zo blij dat we deze speciale dag met jou mogen beleven!”
 8. “Twee jaar geleden veranderde ons leven voorgoed, we zijn zo dankbaar voor elke dag dat we je kunnen zien groeien en bloeien!”
 9. “Twee jaar oud, en al zo’n grote ster, je bent onze trots en vreugde, dat is wel heel erg zeker!”
 10. “Twee jaar vliegen voorbij, maar we zullen altijd van je houden, dat is een feit dat nooit voorbij zal gaan!”

Een tweede verjaardag is een bijzondere mijlpaal in het leven van je kind. Het is een moment om te vieren hoeveel ze hebben geleerd en zijn gegroeid in hun tweede levensjaar en om herinneringen te creëren die je voor altijd zult koesteren. Met deze ideeën kun je de tweede verjaardag van je kind speciaal maken en ervoor zorgen dat het een dag wordt om nooit te vergeten.

Onthoud dat de tweede verjaardag van je kind vooral draait om plezier maken en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Het hoeft niet perfect te zijn, zolang je kind maar gelukkig en tevreden is. Vergeet niet om foto’s te maken om deze bijzondere dag vast te leggen en later terug te kijken.

Linda van Aken