Morgen is het zo ver; er afscheid genomen van de peuterspeelzaal. Tijd dus voor traktaties! Drie jaar en drie maanden geleden kwam ik daar voor het eerst met onze dochter, en na volgende week gaan ze allebei naar de basisschool. Dat moet natuurlijk wel gevierd worden. Dus ging ik op zoek naar de leukste (en origineelste) traktaties om dit te gedenken. Aan de ene kant met wat lekkers (zonder zakken vol snoepgoed), maar aan de andere kant vind ik het ook leuk als er iets bij zit wat niet op gaat. Maar dan ook geen goedkope rotzooi wat na vijf minuten kapot is of in de prullenbak ligt. En omdat het niet alleen de vierde verjaardag is maar ook een afscheid, bij voorkeur ook met een grappige boodschap. En dan is het natuurlijk ook nog fijn als het realistisch is en je niet een dag kwijt bent. Hoezo veeleisend ;-) Nieuwsgierig naar wat de traktatie is? Kijk dan morgen op instagram!

Lees ook: Kinderdagverblijf of gastouder; Wat zijn de verschillen en voor- en nadelen en waar moet je op letten bij het maken van een keuze
Lees ook: Wel of geen kind naar peuterspeelzaal? Waarom en wat zijn voordelen en nadelen?
Lees ook: Originele uitdeelcadeautjes; voor kinderfeestje, kinderdagverblijf, peuters, kleuters of met naam
Lees ook: Snoepzakjes meegeven na kinderfeestje? Alternatieve traktaties / uitdeelzakjes op uit te delen
Lees ook: Kindertraktaties maken; van makkelijke, tot gezonde of kant en klare traktaties voor jongens en meisjes
Lees ook: Gezonde traktaties; voorbeelden van suikervrij tot fruit trakteren

Daaag, ik ga naar de basisschool

Ook erg leuk is deze popcorn traktatie met handjes van Voormijnkleintje, maar dan in de vorm van een kip met vrolijk gekleurde stekels!

Deze zwaaiende handjes van Tante Truus kan Alles zijn ook heerlijk doeltreffend. Je trekt de handjes over, uitknippen, cupcake of iets anders erbij, en klaar is je traktatie. Ook erg leuk om te gebruiken voor iets anders. Dit zijn natuurlijk de perfecte ‘labeltjes’. Moet je wel wat meer, tekenen, knippen en plakken maar ideaal als je geen printer hebt.

Lees ook: Cupcake traktatie school; makkelijk muffins of cakejes trakteren

Denk je nog eens aan mij, als je speelt met deze klei?

Deze traktatie met klei vond ik bij Moodkids; eenvoudig maar zeer doeltreffend en past ook goed bij onze zoon omdat hij heel graag met klei speelt. Juist omdat dit zo goed bij hem past, is het extra leuk om uit te delen. Het is een kwestie van printable downloaden, klei kopen, in zakjes doen en klaar. Hoe makkelijk wil je het hebben?

DinoR