Skip to Content

K’nex K-Force build and blast pistool review

K’nex K-Force build and blast pistool review

Vorige week vroeg Linda me of ik het leuk zou vinden om een K’nex K-force build and blast review te schrijven, aangezien hier in huis een 8-jarige rondliep. K`nex liet wel een belletje rinkelen, maar K’nex K-Force build and blast was nieuw voor me. En dat zal het waarschijnlijk ook voor jullie zijn.

Het is namelijk een nieuw ontworpen stukje speelgoed. Ik vroeg het aan Damiën, mijn zoon en nadat we op internet naar de plaatjes hadden gekeken was hij al helemaal enthousiast. Hij mocht zijn eigen K’nex pistool gaan bouwen!

Fantasie

K’nex kennen we dus wel, we hebben hier in huis ook al een doos waar beide kinderen regelmatig iets mee maken. Damiën gaat dan eerder voor een stoere auto, dochter Daelyn kiest voor een mandje waar ze haar frutseltjes in kan doen.

De K’nex K-Force is een interessante nieuwkomer en met een jongeman die denkt dat hij de vermiste Power Ranger is vallen dit soort speelgoedjes wel in de smaak.

We kregen de K-10X bouwset om te testen. Op de doos staat dat hij voor 8+ is, 94 stukjes bevat en tot 22 meter ver kan schieten. Ook kun je hem combineren met een andere set van K’nex build and blast, waardoor je een groter wapen krijgt.

In elkaar zetten

In gedachten zag ik Damiën het pistool al als een volleerd militair in elkaar klikken, maar de werkelijkheid is natuurlijk anders. Ik liet hem expres een beetje alleen aanrommelen, want dat zou hij toch moeten kunnen. De eerste stappen gingen prima, maar aangekomen bij stap 6 werd het toch wat lastiger en had hij mijn hulp nodig.

Ai…a-technische mama om hulp vragen is misschien geen heel goed idee. Nadat ik een studie had gemaakt van de gebruiksaanwijzing besloot ik me toch maar over te geven en manlief om hulp te vragen. Hij is ontzettend technisch, dus voor hem moest het appeltje-eitje zijn.

Maar ook manlief gaf aan dat dit gedeelte van de gebruiksaanwijzing wat onduidelijk was, zeker voor kinderen. Samen met Damiën heeft hij hem afgebouwd en daarna moest hij natuurlijk meteen getest worden. Damiën had er zin in. Het pistooltje ziet er gaaf uit en hij vond het verstandig dat de pijltjes in een felle kleur waren.

Zo kon hij ze ook snel terugvinden. Hij had wat moeite om het pistooltje te laden, ( je moet een hendeltje naar achteren trekken ) het gaat wat zwaar, maar het lukte hem wel. Het pijltje schiet hard weg, dus je moet wel even uitkijken dat er niemand in de omgeving staat ( huisdieren, kleinere kinderen )

Hij vond het pistooltje hartstikke gaaf en stoer en maakt er al echt een wedstrijdje van om te kijken hoe ver hij kan schieten.

Sportief

Ik heb manlief even gevraagd naar zijn mening. Wat vond hij van dit stuk speelgoed? Volgens hem zou het pijltje de 22 meter wel weten te halen, zoals op de doos staat aangegeven. Er zit genoeg kracht in. Het is een degelijk en leuk verzonnen stuk speelgoed, zeker voor deze leeftijd en zou ook zeker een leuk kado zijn voor een verjaardag/decembermaand.

Wel zou het beter zijn als er op de hoeken iets meer steunpunten zouden zitten voor extra stevigheid. Prijs-kwaliteit is ook goed. Het pistooltje valt niet meteen in 94 stukken uit elkaar als je het op de grond laat vallen. De K’nex K-force Build and Blast K-10X koop je al voor €19,99 en dat is het ook wel waard.

Spelen jullie kinderen ook zo graag met K’Nex?

laura
Volg mij via