Skip to Content

Recoil lasergame guns speelgoed review

Recoil lasergame guns speelgoed review

Wie weet heb je het wel eens gedaan als teambuildingsactiviteit, op een vrijgezellenfeestje of gewoon met vrienden; lasergamen. Vaak in een speciale omgeving waarbij je pakken draagt en iedereen een lasergun krijgt.

Tegenwoordig zijn er ook binnenspeeltuinen die dit aanbieden, tegen betaling. Dit zijn echter vaak niet de goedkoopste uitjes en maar voor korte tijd.  Ook al ben ik geen fan van ‘oorlog spelen’, is lasergamen toch anders qua opzet en heeft meer weg van een soort tikkertje, maar in plaats van dat je elkaar tikt door aan te raken, tik je elkaar met de laserstraal.

Je kan dit spel overal spelen, binnen (mits je een grote ruimte hebt) maar ook gewoon in de achtertuin, het park of de wijk te spelen. Een fysiek spel, dus weer eens wat anders dan Fortnite te spelen achter je telefoon of spelcomputer ;-) En je dus sneller in de buitenlucht komt.

Unboxing; wat zit er in de doos?

Recoil lasergame guns speelgoed review - Mamaliefde

Voor de recoil lasergame combineer je het ‘gamen’ met het fysiek buiten spelen. Recoil kan je spelen met diverse wapens met verschillende eigenschappen en accessoires. De basis is echter de startersset met een WiFi-Hub en 2 RK-45 Spitfires met telefoonhouders (handgeweer).

De handgeweren hebben grijze en felle oranje kleurtjes zodat duidelijk is dat het speelgoed is. Daarnaast heb je aardig wat batterijen (16 in totaal) nodig, die worden niet bijgeleverd en er zit ook geen accu in of iets dergelijks.

Recoil lasergame guns speelgoed review - Mamaliefde

Daarnaast heb je een mobiele telefoon nodig die beschikt over Wi-Fi, Bluetooth en GPS. Een data-abonnement is niet nodig. De mobiele telefoon bevestig je op de lasergun. Als je de app hebt geïnstalleerd (zowel beschikbaar in istore als Google play), kan je daarmee verbinding maken met de WiFi-hub.

Op het beeldscherm je levens, kogels maar ook waar je de tegenstanders kan vinden als ze niet te ver weg zitten. Via de oordopjes krijg je toepasselijke audio-geluiden te horen zodat je echt het gevoel krijgt dat je aan het battle-en bent.

Het mitrailleurgeratel kan echter ook (voor ouders) afschrikkend werken. Er is zogenaamd sprake van 3D-audio zodat je niet alleen op het beeldscherm kan zien maar ook kan horen vanuit welke kant je aangevallen wordt.

Recoil lasergame; buiten ‘gamen’

Zodra het spel start is het de bedoeling dat je de ander raakt. Uit de lasergun komt een infrarode straal die door de telefoon opgevangen wordt en je een stukje van je ‘gezondheid’ kwijtraakt.

Op je telefoon kan je zien waar de ander zich bevindt en dus proberen daarheen te sluipen. De ander ziet jou echter ook aankomen. Daarnaast zie je hoeveel munitie je nog tot je beschikking hebt en dus hoeveel je nog kan schieten.

Het is dus belangrijk om niet alleen in het wilde weg te schieten, maar echt gericht de ander proberen te raken. Wel kan je je Spitfires herladen zodat je opnieuw de jacht kan openen.

Let op: Als je buiten speelt ‘op straat’ kan je soms in het heetst van de spel zo de straat oprennen. Blijf dus altijd goed opletten op het verkeer en probeer een omgeving op te zoeken zoals het park of een verlaten plaats zonder verkeer.

Teamspel

Recoil lasergame guns speelgoed review - Mamaliefde

Recoil speel je niet alleen; je hebt minimaal twee spelers nodig. Daarom dat er in de verpakking twee laserguns zitten en je dus meteen kan beginnen met spelen.

Het is mogelijk om die los bij te kopen, of als je vrienden er ook één hebben, door samen te spelen. Het is zelfs mogelijk om met zestien personen tegelijk in te loggen op de WiFi-hub en dus in twee teams tegen elkaar te strijden.

Het bereik van de WiFi-hub is officieel 75 meter bij goede omstandigheden, speel je in een omgeving met veel bomen of huizen (waardoor het fijner spelen is omdat je jezelf uit het zicht kan onttrekken). Een waarschuwing; niet alleen leuk voor kinderen (vanaf 12 jaar), maar ook volwassenen vinden het een erg leuk spel!

Uitbreidingen kopen?

Heel goedkoop is dit speelgoed niet. Als je het echter vergelijkt met wat je betaalt voor lasergamen als uitje valt dat weer mee. Naast de twee RK-45 Spitfire Recoil wapens uit de startersset, die je ook los kan aanschaffen zijn er ook andere wapens beschikbaar:

  • De SR-12 Assault Rifle voor Recoil. Met deze bad-boy heb jij beschikking tot een volautomatisch geweer om te gebruiken in het epische Recoil. Ready up, soldier!
  • De Recoil Frag Grenade voor Recoil. Gooi één van deze granaten en blaas jouw tegenstanders in een bepaalde omgeving op! Handig als je vastgepind zit!

Meer informatie vind je hier.

Genomineerd voor speelgoed van het Jaar

De mening van de juryRecoil lasergame guns speelgoed review - Mamaliefde

Van de nieuwste technologie is bij de Recoil gebruik gemaakt. Lekker buiten bewegen en spelen met én tegen elkaar. Bij gebruik van de app op de mobiele telefoon kost het je geen data, alleen de batterij wordt gebruikt. Na aankoop kun je direct met z’n tweeën spelen.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog

Recoil is een schietspel, maar dan niet achter je laptop of tablet, maar rennend buiten of door het huis, of waar je maar wil. Het spel bestaat uit twee geweren, waar je je mobieltje op kunt monteren, een ‘hub’ waarmee de spelers (mobieltjes) met elkaar verbonden zijn en een app die het spel regelt.

Recoil kan met meer dan twee spelers gespeeld worden (wat het spel aanmerkelijk leuker en spannender maakt), maar dan moeten er extra geweren aangeschaft worden.

De app houdt met behulp van GPS bij waar alle spelers zich bevinden, wie er geraakt wordt, hoeveel munitie en schade je hebt, enz. Via oortjes die verbonden zijn met je mobiel kun je realistische schietgeluiden horen.

Door het gebruik van mobieltje en app is dit spel een kruising tussen een computergame en een schietspel in de open lucht. De app voegt allerlei elementen en effecten toe, zoals registreren of je ook echt raak geschoten hebt, de puntenscore en de plek waar iedereen zich bevindt.

Het spel vraagt overzicht, verdeelde aandacht (voor omgeving en het scherm), reactiesnelheid en bevordert vooral ook motorische activiteit.

Misschien een handige manier om kinderen die vast gegroeid zijn aan hun computerscherm weer buiten en in beweging te krijgen. In elk geval leuk en spannend voor kinderen die van schieten en samen buiten spelen houden.

Linda van Aken