Skip to Content

Playmobil Aanvalstoren review

Playmobil Aanvalstoren review

Nieuw dit jaar is de set Playmobil Aanvalstoren, een mobiele aanvalstoren die centraal staat in de strijd tussen de ridders en dwergen. Al hebben mijn kinderen het omgedoopt in Vikingen, dat komt overeen met de show die we onlangs gezien hebben bij Puy du Fou in Frankrijk.

Deze set is dit jaar genomineerd als Speelgoed van het Jaar vanwege de veelzijdigheid en de mogelijkheden die dit spel biedt.

Playmobil Aanvalstoren review - Mamaliefde
Playmobil Aanvalstoren review - Mamaliefde

Nadat ze de doos zagen konden ze niet wachten met hem te openen. De aanvalstoren is een set die je even in elkaar moet zetten. Dit had ik, met ‘hulp’ van de kinderen in ongeveer een half uur gedaan. Het is eenvoudig in elkaar te klikken en de gebruiksaanwijzing legt duidelijk uit hoe.

Naast de toren worden er drie ‘normaal’ formaat poppetjes geleverd en een grotere trol zodat je ook echt verhalen kunt spelen met de toren.

Om het af te maken worden er zeer veel kleinere accessoires bij geleverd, van vlammende toortsen tot een raaf met een leren buis om boodschappen mee te versturen.

Of wat dacht je van een heel arsenaal aan wapens, waarbij manlief meteen de kinderen begon uit te leggen wat het verschil was tussen bepaalde bijlen en zwaarden. Er zit ook een tang bij en een smeedhamer zodat je met het vuur en het kleine aambeeld kan doen alsof je wapens aan het smeden bent.

Bovenop de aanvalstoren zit er een geheim vakje in het aambeeld waar je alle losse accessoires kan verstoppen, ideaal ook voor het opbergen om alles bij elkaar te houden.

Dat er oog is voor detail zie je bijvoorbeeld aan de haakjes waarmee je het valhek van de toren kan vastklemmen, de handen van de trol die je alle kanten op kan draaien, de buidel aan de kleding van de ridders of de stokjes om op de trommel te slaan.

Terwijl ik nog bezig ben met het in elkaar zetten, hebben ze al snel de figuurtjes en de trol te pakken en barst de strijd los. Voor ik het weet worden er prinsessen, kastelen, eenhoorns en meer figuren bij gehaald.

De prinses wordt gevangen genomen en de raaf wordt weggestuurd met een geheime boodschap om hulp te halen. In het vuur worden de zwaarden gesmeed voor de grote confrontatie die eraan zit te komen.

Het hoogtepunt; de kruisbogen die ook echt afgevuurd kunnen worden. Daar kunnen ze geen genoeg van krijgen! Als dat maar goed komt…

Linda van Aken