Skip to Content

Eendjesdans review

Eendjesdans review

Spelletjes spelen met jonge kinderen vind ik nog best lastig, daarom is eendjesdans zo fijn. Op de een of andere manier is het snel toch te ingewikkeld of weet het de aandacht van onze kinderen niet vast te houden. Met de oudste kan ik inmiddels Rummikub spelen (daar is mijn man blij mee, hoeft hij minder vaak een potje Rummikub te spelen ;)) maar zover zijn we met de middelste van vier nog lang niet.

Ze is de leeftijd van Nijntje Verstoppertje Spelen (helaas) ontgroeid en soms spelen we nog wel eens Regenboogrups van Haba en heel af en toe Memory maar verder komen we niet. Ligt het aan mij? Interesse van haar? Of is het ook gewoon lastig om een geschikt spel te vinden…?

Eendjesdans

Toen ik Eendjesdans voorbij zag komen dacht ik: hé, dát kan nog wel eens iets zijn! Een overzichtelijk spel met een simpel doel: drie eendjes verzamelen die hetzelfde symbool bij zich dragen.

Het spel eendjesdans bestaat uit een vijver waarin je de 12 eendjes plaatst. Onderop de eendjes staat een symbool (die je er zelf nog even op moet plakken, bijgeleverd en wel uiteraard :) ) Met een druk op de oranje knop, die zich in het midden van de vijver bevindt, beginnen de eendjes te bewegen.

Voordat je de eendjesdans laat bewegen, kies je één van de symbolen die zich aan de buitenkant van de vijver bevindt (of kleur als je kindje vormen nog wat lastig vindt): een vierkant, ster, rondje of driehoek. Van het gekozen symbool probeer je drie eendjes te verzamelen.

Nu kan het spel beginnen! Druk op de oranje knop en pak een eendje. Staat jouw symbool onderop? Dan mag je ‘m bewaren. Zo niet, dan zet je het eendje terug. Het is dan wel handig om weer even op de oranje knop te drukken, hier kukelden anders heel wat eendjes om…

Nu kan de volgende een eendje pakken. Wie heeft als eerste drie dezelfde symbolen verzameld?

Memory

Het memory idee komt er bij ons niet zo uit: daarvoor vind ik zelf ook de eendjes te snel bewegen. Het is lastig bij te houden waar een eendje wordt teruggeplaatst. Maar op geluk een eendje pakken blijkt minstens zo leuk en is veel spannender.

Het is een spel wat leuk is om samen met je kind te spelen maar ook broer en zus kunnen prima samen spelen en wat onze dochter nog het allerleukste vindt, is alleen op zoek naar de eendjes die bij elkaar horen. Samen spelen kan altijd nog ;)

Eendjesdans is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar maar ik denk dat ook een ruim 2-jarige hier met plezier mee kan spelen. Zelfs de jongste van ruim 1,5 jaar weet er zijn eigen draai aan te geven…

Praktisch al het speelgoed ligt hier binnen kinderhandjes bereik, dat heeft z’n voor- en nadelen. In dit geval minder handig want ik vond een eendje terug op een brandweerauto, tussen de Duplo dieren en een keurig rijtje van vier eendjes in de vensterbank. Nu nog snel de laatste twee zoeken voordat zijn zus terug van school komt…

Speelgoed van het jaar

Al met al vind ik dit spel door zijn eenvoud een zeer geschikt spel voor jonge kinderen. Het spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar en daar kan ik mij in vinden. Het enige minpuntje is het “kwaak” geluid, dat voegt wat mij betreft weinig toe. Maar verder een aanrader.

Wij hebben in elk geval weer een spelletje extra te spelen!

Welk spel speel jij met je kindje van vier of jonger? Tips zijn welkom :)

Floortje