Skip to Content

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing

Aan het einde van het jaar wordt er altijd de “Verkiezing Speelgoed van het Jaar” georganiseerd. Een verkiezing waarbij er populair en kwalitatief speelgoed wordt genomineerd en vervolgens gekozen kan worden.

Ideaal als je dus geen idee hebt wat je moet kopen voor je kind voor de feestdagen. Dit gaat in maar liefst 7 verschillende leeftijdscategoriën zodat er voor iedereen geschikt speelgoed is. Er is zelfs een categorie 18+ omdat ook volwassenen graag spelen ;-)

Vervolgens mag iedereen tussen 5 september en 4 november hier zijn keuze doorgeven voor welk speelgoed er moet winnen.  Als je een stem uitbrengt op welk speelgoed volgens jou moet winnen maak je ook nog eens kans om dit speelgoed te winnen! 

Na deze periode wordt begin november tijdens een uitreiking het gewonnen speelgoed bekend gemaakt. Dit speelgoed herken je aan het duidelijke logo van “Speelgoed van het Jaar 2018”. Nieuwsgierig naar wat het genomineerde speelgoed is dit jaar?

Genomineerd speelgoed van het jaar in de leeftijd van 0 tot 3 jaar

Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn aandacht. Het moeten grote stukken zijn want iets goed pakken, kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek. De dreumes kan al weer wat meer.

Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren. Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

Fisher-Price Dansen & Wiebelen Rockit

Coole Moves Rockit en Spark staan te popelen om samen met je kindje te spelen en leren! Het schattige tweetal reageert op elkaar en op je kindje met interactieve lichtjes, liedjes, geluidjes en zinnetjes over het alfabet, kleuren, tellen en meer.

Kleintjes vinden het fantastisch om met deze twee vriendjes te spelen en te zien hoe ze op elkaar (en op jouw kleine!) reageren met vrolijke lichtjes en coole bewegingen. Met de slimme meegroei-technologie verandert de leerzame content naarmate je kindje groeit!

De Fisher Price Rockit is heel uitnodigend. Je wordt blij van zijn vrolijke gezichtsuitdrukking, hij beweegt, maakt geluid en is gemakkelijk te bedienen. Leuke interactie. De opnamefunctie maakt hem heel persoonlijk.

En heel fijn: je kunt hem zachter zetten! Een prima doos met goede uitleg.

My First Tractor Set (SmartMax)

Jonge kinderen (+18 maanden) kunnen op een veilige manier de magie van het magnetisme ontdekken met de My First-collectie van SmartMax.De extra grote tractor- en paardonderdelen klikken eenvoudig op de staven.

Bouw en rijd met je eigen tractor, speel met de figuren of combineer naar keuze om de gekste dingen te creëren. De lange en korte hekjes kan je zowel op als naast de aanhangwagen plaatsen. Alle onderdelen zijn 100% compatibel met alle andere SmartMax-producten.

Dieren en de magie van magneten zijn altijd leuk voor deze leeftijd. Je hoeft niets uit te leggen: kinderen begrijpen het meteen en kunnen veel gekke combinaties maken. Oneindig veel speelplezier met deze set met een prima prijs.

Bla Bla Blocks Speelhuis (VTech)

Bla Bla Blocks Speelhuis maakt het niet alleen mogelijk om op een creatieve manier een huis te bouwen, maar daarnaast praten de blokjes en kan het kind hierdoor van alles leren over letters, voorwerpen en dieren.

Wanneer de blokjes in het magische raam gezet worden, hoor je liedjes, melodietjes, gesproken zinnen en muziek. De Bla Bla Blocks zijn een combinatie van constructief speelgoed en leren. Fantasie en creativiteit van het kind worden gestimuleerd. Je kunt op veel manieren spelen met deze blokken in allerlei vormen.

Lees ook: Review: VTech Bla Bla Blocks woonhuis & dieren & vrachtwagen

Genomineerd speelgoed van het jaar in de leeftijd 4 & 5 jaar

Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid.

De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen.

Baby Alive Plas & Dans Baby (Hasbro)

Deze interactieve pop is erg geschikt voor deze leeftijdscategorie want het is een herkenbare situatie, op het potje gaan. Kinderen die zindelijk zijn leren nu hun pop zindelijk te worden. Zij geven de pop drinken door water in het flesje te doen.

De pop zal aangeven dat ze moet plassen, de pop zal alleen plassen als zij op het potje zit, hierdoor ontstaat geen kliederboel. Vervolgens kan de pop haar handen wassen en beloond worden met een sticker.

De pop kan dansen zowel op het potje als staand en kent meer dan 50 verschillende geluidjes/bewegingen.

Deze vrolijk uitziende pop kan plassen, dansen, praten en drinken. Het is net een klein prinsesje en is in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Leuk: een pop die ook papa zegt! De pop kan veel, is interactief en je kunt de pop belonen met de bijgeleverde stickers.

Lees ook: Interactieve babypop kopen
Lees ook: Review: Baby Alive Plas & Dans baby (Hasbro)

Trap er niet in! (Hasbro)

Probeer de drollen te ontwijken terwijl je geblinddoekt over de mat loopt. De speler die het minst vaak in de poep trapt terwijl hij/zij geblinddoekt over de mat liep, wint!

Kinderen kunnen zelf met de bijgevoegde klei en vormpjes drollen maken. De draaiwijzer geeft aan hoeveel stappen je moet zetten en/of je een drol moet plaatsen op de speelmat.

Een hilarisch spel voor kinderen. Poep is altijd goed en spanning is altijd leuk. Ziet er superleuk uit en je kunt meteen gaan spelen: uitleg is niet nodig. Gelukkig hoef je de drollen niet op te scheppen!

Lees ook: Trap er niet in bordspel van Hasbro (review)

Happie Haai (Goliath)

Met Happie Haai is het zaak dat jij de visjes uit Happie zijn mond vist. Maar als je de verkeerde vist, springt hij omhoog en hapt hij naar jouw hengel. Happie Haai traint het inzichtsvermogen en de behendigheid van kinderen.

Jury-oordeel; Mooie vormgeving, ontzettend spannend en onvoorspelbaar. Geen batterijen nodig.

Mobiele aanvalstoren van de dwergen (Playmobil)

Nadat een eerste dwerg en trol in de ridderwereld werden geïntroduceerd in 2014 is er nu een hele dwergenwereld ontwikkeld. Mobiel fort met stormram. De ballista’s, die aan de kleppen langs de zijkant bevestigd zijn, kunnen schieten.

Incl. kerker met scharnierende poort van traliewerk en een smederij in het interieur. Het bovenste platform kan worden verwijderd voor een betere toegang tot het interieur.

De meegeleverde leren rol kan worden uitgerust met verschillende boodschappen, zoals een bestelling van eten, notitieblaadje of schatkaart, en kan worden vastgehouden door de raaf. Het aambeeld is een geheime schuilplaats. De armen van de trol zijn in alle richtingen beweegbaar; de handen kunnen worden gedraaid.

Jury-oordeel; Geweldig speelgoed voor vooral jongens. Zeer gedetailleerd, prima kwaliteit, erg mooi. Kanonskogels en pijlen kunnen afgevuurd worden. Delen van de toren kun je weghalen en weer opbouwen.

Lees ook: Review Playmobil dwergenwereld en het succes achter dit speelgoed

WowWee Fingerlings HUGS (Eldohm)

Dit interactieve knuffelaapje komt in het roze (Bella) en blauw (Boris) en zijn 40 cm lang. Gebaseerd op de eerste robot Fingerlings van WowWee. Deze pluche beesten reageren op hoe hij wordt gebruikt.

Wanneer ze worden gewiegd, maken ze slaapgeluiden en doen ze hun ogen dicht, wanneer je hun snuit tegen je wang aanhoudt, komt er een kusgeluid uit. Je kan je eigen stem opnemen, met overgooien maken zij een ‘wiieeiieieieehhh’-geluid, maar als de knuffel op de rug wordt geklopt maken ze een boer-geluidje.

Dit zijn enkele voorbeelden van de 40+ geluidsopties die uit het aapje komen.

Jury-oordeel; Dit is een interactieve knuffelaap om mee te knuffelen en te stoeien. Leuk om mee te nemen met zijn lange armen en benen. Je wordt vrolijk van deze knuffel met hele hoge emotionele waarde. Hij maakt veel leuke geluidjes. In roze en blauw verkrijgbaar.

Genomineerd speelgoed van het jaar in de leeftijd 6 & 7 jaar

Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn competitief, elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Allerlei spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat spelen nu buiten met vrienden en vriendinnetjes gebeurt, of binnen met broertjes, zusjes en ouders, maakt niet uit.

MIND Designer Robot (Clementoni)

Educatieve robot die kinderen de basisprincipes aanleert van coderen en programmeren. Ontdek de wereld van de blokprogrammering, Mind tekent afbeeldingen en meetkundige figuren. Mind is op afstand bestuurbaar met je smartphone of tablet.

Je kan hem tevens besturen door je stem te gebruiken met de spraakherkenning. Mind is intelligent en herkent zijn eigen positie en reageert op de opdrachten. Maakt deel uit van het STREAM technologie en CODING LAB onderwijsprogramma!

Jury-oordeel; Een robot die leuk is voor jong en oud. Uitdagend. Hiermee leren jonge kinderen al spelend programmeren! De robot tekent goede strakke lijnen. Het is gewoon tof wat hij kan. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Lees ook: Review Mind Designer Robot

Poopsie Slime Surprise Poop Pack (MGA Entertainment)

Maak magische eenhoornpoep met Poopsie Slime Surprise. Met een beetje eenhoornmagie en glitters maak je de mooiste poep. Bewaar de poep om het magische speelplezier keer op keer opnieuw te beleven.

  1. Doe de Unicorn = eenhoorn food in het flesje
  2. Schenk er 2 bekertjes water bij
  3. Schud 1 minuut
  4. Wacht 10 minuten
  5. Kneed de geur en de unicorn magic in de slijm en je hebt magische Eenhoornpoep.

Jury-oordeel; Helemaal van deze tijd. Verschillende rages in een artikel: verzamelen, slijm, Unicorn en unboxing. Veel plezier voor weinig geld. Verzamel alle bekertjes.

Lees ook: Review Poopsie Unicorn Slime surprise
Lees ook: 5 recepten om slijm te maken zonder lijm en lenzenvloeistof met scheerschuim

L.O.L. Surprise Eye Spye (MGA Entertainment)

L.O.L. Surprise!-poppen waren op een top geheime missie toen hun dier verdween! Zoek naar verrassende aanwijzingen in de Eye Spy Series om hun dier te vinden! L.O.L. Surprise! Eye Spy Series UnderWraps-poppen bevatten 15 nieuwe verrassingen!

Pak het vergrootglas uit om codes te zoeken en verrassingen te ontgrendelen! Elke pop heeft een vermomming. Verwijder alle lagen om te zien wie het is! De vermomming verandert in verschillende mode-accessoires! Mix en match outfits voor talloze nieuwe looks!  Verzamel ze allemaal!

Jury-oordeel; Ze zijn zo leuk! De codes geven deze L.O.L. Surprises iets extra’s. Zoeken naar keuzes en dan verzamelen. Ziet er mooi uit: goede vormgeving. En in de koker kun je geheime briefjes bewaren!

Lees ook: LOL Surprise speelgoed
Lees ook: Review; LOL Surprise sterren
Lees ook: Overzicht unboxing & verzamel speelgoed; de rage van 2018
Lees ook: Unboxing & slijm voor jongens; Crate Creatures & Ready2Robot

Concept Kids Dieren (Enigma Distribution)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

Gebruik de iconen op het spelbord om familieleden en vriendjes zoveel mogelijk dieren te laten raden en samen te winnen! Concept Kids Dieren is een cooperatieve versie van het spel Concept, geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder.

Er zijn extra tips/spelregels om het spel aan te passen aan het niveau van kinderen van 6 jaar en ouder.

Jury-oordeel; Eindelijk is de jeugdvariant van Concept verkrijgbaar. Een spel waarbij je verplicht moet luisteren naar je kind. Leuk voor zowel de ouder als het kind.

Lees ook: Concept Kids dieren spel waardoor ouders weer echt met hun kind gaan spelen

Squirrels go Nuts (SmartGames)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

Verschuif de eekhoorns en verstop de nootjes. De winter komt eraan. Kan jij de eekhoorns helpen om hun wintervoorraad onder de grond te verstoppen? Squirrels Go Nuts is een schuifpuzzel met 60 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk.

Jury-oordeel; Een totaal nieuwe 3D variant op de spellen van Smart. Je moet niet alleen van links naar rechts schuiven maar ook zorgen dat de nootjes onder de grond verdwijnen. En dat is grappig. Leuke en mooie vormgeving. Een spel dat goed past bij de leeftijd.

Genomineerd speelgoed van het jaar in de leeftijd 8 & 9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken. Wetenschap ontdekken want ze zijn heel nieuwsgierig, en ze willen veel dingen uitproberen: hoe werkt het en hoe zit het in elkaar?

Je zou kunnen zeggen dat de wetenschap op deze leeftijd dan ook een rol speelt. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen.

Gravitrax® Starter set (Ravensburger)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

Met het GraviTrax kogelbaan systeem kan je je eigen kogelbaanwereld bouwen. Gebruik de diverse bouwelementen om een parcours vol actie te maken en je kogels naar de finish te brengen.

Het GraviTrax® kogelbaan systeem kan met uitbreidingen eindeloos worden aangepast en vergroot, voor gegarandeerd grenzeloos bouw- en speelplezier!

Jury-oordeel; Old school in een nieuw jasje. Dit is eindelijk een coole knikkerbaan met nieuwe trucjes!

Beetje technisch, zelf bepalen hoe de baan wordt en je kunt zowel een eenvoudige als ingewikkelde baan bouwen. Heel veel speelplezier. Er zitten verschillende boekjes met voorbeelden bij.

Lees ook: Gravitrax startersset knikkerbaan van Ravensburger (Review) 

BoomTrix (Goliath)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

BoomTrix combineert het plezier van vrijuit bouwen, met het trainen van inzicht en creativiteit en het onbewust leren begrijpen van natuurkundige principes. Met Boomtrix gebruik je de zwaartekracht tot je voordeel om een cool parcours te maken.

De lanceertrack laat de bal van een hoogte vallen waardoor er snelheid gecreërd wordt, om vervolgens op het eerste pad te vallen en een richting op te stuiteren. Daarna gebruik je de meerdere stuntpads om jouw bal te sturen en te laten stuiteren!

Met behulp van Boomtrix kun je ondenkbaar veel banen maken, waar dan ook!

Jury-oordeel; Boomtrix is verslavend leuk en frustrerend tegelijk: je blijft proberen tot het lukt. Een precisie actie. Ook leuk voor volwassenen.

Monopoly valsspelers editie (Hasbro)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

Heb jij wel zin in nog veel meer vals spel? Speel dan als een echte valsspeler! In deze versie mag alles! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes, beloningen en straffen, maar daarnaast mag je zoveel valsspelen als je maar wil!

Steel geld van de bank, trek je niks aan van de dobbelstenen, ontsnap uit de gevangenis – probeer het allemaal! Bij dit spel moet je verschrikkelijk goed opletten (alles is verdacht!) en je zult wat huisregels moeten afspreken om al te enthousiaste valsspelers in toom te houden.

Er kunnen dingen gebeuren die niet in deze spelregels besproken worden. Je speelt geheel op eigen risico!

Jury-oordeel; Bij deze Monopoly mag je alles doen wat je altijd al stiekem deed. Het spel wordt sneller gespeeld dan het origineel.

The Climbers (999 Games)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

In dit eenvoudig te leren tactisch driedimensionaal spel probeer je als eerste het hoogste punt te bereiken. De 35 gekleurde houten blokken van verschillend formaat worden willekeurig neergezet, waardoor elk spel anders is.

Je mag echter uitsluitend op blokken van je eigen kleur en neutrale blokken klimmen. Ladders en blokkeerstenen kunnen gebruikt worden om moeilijke situaties te overwinnen, maar kunnen per spel slecht een paar keer worden ingezet.

De handleiding bevat verschillende variaties voor nog meer uitdaging.

Jury-oordeel; Mooi vormgegeven 3D spel. Bouw je eigen pad naar de top van de berg. Nieuw spelelement: je hebt ruimtelijke creativiteit nodig.

Twickto® Aviation 1 (Twickto)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

Twickto Aviation. De magie zit hem in de symmetrie. Technisch uitdagend speelgoed waarmee je snel een grote Helikopter bouwt. Je bouwt de Helikopter door de Bricks met de Twicks te koppelen.

Specifieke onderdelen zoals rotorbladen, plaatdelen en hoekstukken maken het eindresultaat groot, sterk en stoer. De luchtvaartkleuren van een blauw/ grijze combinatie verfraaien het bouwmodel. De afmeting van het bouwwerk is maar liefst 119 cm.

Jury-oordeel; Met Twickto kun je heel snel indrukwekkend grote bouwwerken maken, die je vervolgens weer makkelijk uit elkaar kunt halen. Leuk dat er vier modellen met de bouwstenen uit de doos kunnen worden gemaakt.

Genomineerd speelgoed van het jaar in de leeftijd 10 & 11 jaar

Spelletjes spelen, nog ingewikkelder constructiebouwwerken maken en techniek is leuk en interessant voor deze leeftijd.

Manhattan (999 Games)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

In dit driedimensionaal bouwspel probeer je veel en zo hoog mogelijke wolkenkrabbers in bezit te nemen om verschillende wijken van Manhattan te controleren.

Aan het begin van elke ronde moet je kiezen welke blokken je wilt bouwen. Omdat de plannen van de andere spelers onbekend zijn, is daar enige planning en flexibiliteit voor nodig. Je bouwkaarten bepalen de locaties waar in je beurt jouw blokken mag bouwen.

Word de grootste onroerend goedmagnaat van Manhattan.

Jury-oordeel; Dit spel is een verrassende hoogvlieger. Je kunt verschillende strategieën volgen: ga je voor de korte of de lange termijn? Ook kun je meeliften op je medespelers. Leuk dat het de hoogte in gaat. Goede vormgeving.

Reis door de ruimte met André Kuipers

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

Trotseer de ruimte en ga op jacht naar verbazingwekkende objecten en verschijnselen uit het universum. Bij iedere missie die je voltooit leer je over het heelal en verdien je een flightpatch.

Weet jij zo snel mogelijk je missies te volbrengen en als eerste terug te keren naar je raket? Dan heb je gewonnen! Een uniek ruimtevaartspel van Andre Kuipers.

Jury-oordeel; Een makkelijk te leren spel en bovendien een uitdagend goede combo van thema en spel. Sluit aan bij de leeftijd. Leuke vormgeving en mooie prijs.

Recoil (Goliath)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

Recoil brengt het videogame genre tot leven en brengt kinderen weer naar buiten en aan het bewegen. Met je mobiele telefoon transformeer je de hele wereld tot jouw speelveld en kun je met tot wel 16 vrienden tegelijk spelen.

Jury-oordeel; Van de nieuwste technologie is bij de Recoil gebruik gemaakt. Lekker buiten bewegen en spelen met en tegen elkaar. Bij gebruik van de app op de mobiele telefoon kost het je geen data, alleen de batterij wordt gebruikt. Na aankoop kun je direct met zijn tweeën spelen.

Nintendo Labo – Mixpakket (Nintendo)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

Nintendo Labo bestaat uit software en kartonnen bouwplaten waarmee je samen met de Nintendo Switch interactieve creaties kunt creeeren. Bouw vijf interactieve creaties, zoals een piano, motor en hengel.

Combineer je bouwwerken met de Nintendo Switch en de Joy-Con-controllers voor unieke spelervaringen en ontdek hoe de technologie van de Nintendo Switch samenwerkt met jouw creaties. Alle instructies die je nodig hebt voor je Toy-Con-creaties zijn in de software verwerkt.

Jury-oordeel; Het lijkt dat je een doos met karton koopt, maar Nintendo Labo is zo veel meer. Mooi stevig karton: alles blijft heel.

Je kunt ook zelf iets maken en dan bijvoorbeeld gitaar spelen. Er zijn meerdere sets verkrijgbaar. Je hebt er wel een Nintendo Switch bij nodig.

Lees ook: Nintendo Switch spellen 2018
Lees ook: Nintendo labo voertuigen pakket review

Cube Puzzler Pro (SmartGames)

Speelgoed van het Jaar 2018 verkiezing - Mamaliefde

Kan jij een kubus maken met 6 balvormige puzzelstukken? Om elke opdracht tot een goed einde te brengen zal je ruimtelijk inzicht, logica en deductie moeten combineren. De transparante kubus heeft een dubbele functie!

Wanneer je de transparante kubus opent kan je hem van een opbergdoosje in een spelbord veranderen. Bij het spel zit een boekje met 80 echte 3D-opdrachten en hun oplossing.

Jury-oordeel; Cube Puzzler pro is een uitdagende 3D puzzel met zowel makkelijke als moeilijke opdrachten. Ideaal voor onderweg.

Selectie genomineerd speelgoed van het jaar

Het genomineerde speelgoed wordt geselecteerd door een gevarieerde vakjury met diverse achtergronden zoals de pedagogiek, de detailhandel of de media. Tijdens een tweetal vakjurydagen wordt al het vrijblijvend ingezonden speelgoed dat bedrijven zelf mogen insturen bekeken, besproken en uitvoerig getest.

Punten waar de vakjury naar kijkt zijn onder andere: Is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van de persoon waarvoor het wordt gekocht? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding?

Vervolgens worden de beoordelingen gegeven en komt daaruit een selectie van het genomineerde speelgoed. Naast speelgoed worden er ook gezelschapsspellen genomineerd.

Omdat ik sinds dit jaar in het bestuur zit dat deze verkiezing organiseert, was ik aanwezig op de eerste van deze twee vakjury-dagen, helaas had ik geen stemrecht maar het was erg bijzonder om te zien hoe kritisch het speelgoed wordt beoordeeld en hoe soms meningen verdeeld zijn en tot discussie kunnen leiden.

Het speelgoed dat genomineerd wordt en deze selectie heeft overleefd, heeft dan ook echt die titel verdiend.

Speeldag NL

Vervolgens is het aan de consument zelf om aan te geven welk speelgoed zij het beste vinden en recht heeft op de titel “Speelgoed van het Jaar”. Wil je graag zelf eerst spelen met het speelgoed?

Dan kan je naar de Speeldag NL in Hoorn, op 16 september kan je daar zelf spelen met het genomineerde speelgoed en je keuze doorgeven. De beoordelingen van deze dag tellen maar liefst voor 20% mee in de eindbeoordeling! Meer informatie over deze speeldag vind je hier.

Wat is jouw favoriete speelgoed dit jaar?

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)