Skip to Content

Triominos review met spelregels

Triominos review met spelregels

Gezelschapsspellen spelen we geregeld. Vooral tijdens vakanties. Vaak heb je dan geen televisie tot je beschikking en wat is er dan leuker om gewoon een spelletje samen te spelen.

Ook samen met vriendinnen organiseren we wel eens een spelletjesavond. Zelf heb ik geen voorkeur qua spellen. Of het nu bordspellen zijn of kaartspellen. Wel vind ik het leuk wanneer je er een beetje bij moet nadenken. Het moet niet te eenvoudig zijn.

Triominos

Tijdens een spellenavond speelden we het spel Triominos. Het is een spel van Goliath. Triominos geeft al aan dat het om drie gaat. Het is namelijk een spel met driehoekjes. Op elk hoekje staat een cijfer. De cijfers hebben een waarde van 0 t/m 5. Triominos is afgeleid van domino.

Het doel van het spel is dat je om beurten een steentje probeert aan te leggen. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers. En vanaf 6 jaar. Triominos is niet alleen steentjes aanleggen. Het doel van het spel is namelijk zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Spelregels Triominos

  • Elke speler krijgt een hoeveelheid driehoekjes. Dit ligt aan het aantal spelers.
  • Dan neemt iedere speler een steentje uit de pot. Dit zijn de overige stenen. Diegene met de hoogste waarde mag beginnen.
  • Deze beginnende speler draait een willekeurig steentje om. Dit is de startsteen.
  • De volgende spelers proberen om beurten een steentje aan te leggen. Goed kijkend naar de cijfers op de steen. Want er moeten twee cijfers tegen elkaar passen.
  • Wanneer je geen steen kan aanleggen mag je er eentje kopen. Kopen houdt in dat je 5 punten inlevert. De punten die je per beurt krijgt is de waarde van de cijfers bij elkaar opgeteld. Soms kun je ook extra punten verdienen. Dit kan door het maken van een brug, zeshoek of extra zeshoek. Alles staat duidelijk beschreven in de handleiding.

Onze ervaring

Het is een gezellig spel waar je goed bij moet kijken. Kijken of je een steentje hebt dat past. Prima te spelen met 2 personen, maar ook leuk om met meerdere personen te spelen. Je hoeft het spel niet direct met een puntentelling te doen. Het kan ook prima zonder.

Het blijft een leuk spel. Ook dochterlief van 5 jaar heeft het spelletje al samen met mij gespeeld. Wel nog met een beetje hulp, maar ze vond het leuk. Tevens ook leerzaam voor de cijfers en ruimtelijk inzicht. Triominos is dus een aanrader als je van Domino en eenvoud houdt. Een spel voor het hele gezin.

Kende jij dit gezelschapsspel al?

Linda van Aken