Skip to Content

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders

De meeste mama’s die ik ken dragen bijna allemaal wel een sieraad, of meer. Sommigen zijn dol op armbanden, anderen op kettingen en weer anderen dragen graag ringen.

Mijn moeder heeft ook altijd sieraden om, ze draagt vooral kettinkjes, ringen en armbanden. Een ketting kan ik mij nog goed herinneren. Het was een heel fijn medaillon met fotootjes erin van haar ouders, mijn opa en oma.

Mijn opa heb ik nooit gekend, die was al overleden toen ik nog geboren moest worden en mijn oma stierf toen ik 4 jaar was. Door haar dementie heb ik nooit een band met haar op kunnen bouwen, maar door de foto’s van mijn moeder kan ik me haar nog wel goed blijven herinneren.

Ik weet nog goed hoe ik altijd graag op mijn moeders schoot zat en dan met mijn kleine peutervingertjes probeerde het medaillon te openen en zo even een glimp te kunnen werpen op de foto’s. Echte ouderwetse statiefoto’s, zwart wit. Prachtige statige kleding en een strenge blik allebei.

Toen ik later een baan kreeg als pedagogisch medewerker had ik een collega die ook een bijzonder kettinkje droeg. Het was een klein dun goud kettinkje met drie hoofdjes als hangertje. Dit waren haar drie dochters. Dat vond ik ook direct al zo mooi. Altijd je kinderen bij je kunnen dragen, een fijne gedachte.

Voor dit artikel ga ik voor je op zoek naar dit soort bijzondere sieraden. Speciaal voor mama’s. Met als laatste nog een mooie bonus vondst, die verklap ik nu nog niet…..

Ketting met ringen

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Een subtiel hangertje in de vorm van een ring met daarop de naam van je kind gegraveerd aan een sierlijke ketting.

Met maximaal 5 ringen per ketting is er ruimte genoeg voor meerdere namen. Verkrijgbaar in zilver.

Ketting met initiaal

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Misschien ken je dit soort hangertjes nog wel van je eigen oma of moeder.

Een muntje, vaak een dubbeltje met soms nog het hoofd van Wilhelmina erop.

Zo’n soortgelijk muntje kun je ook laten graveren met het initiaal van de naam van je kind. Keuze uit drie verschillende kleuren.

Zwangerschapsketting

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Een mama ben je eigenlijk al tijdens je zwangerschap. Hoe leuk is het dan om juist dán al te pronken met je geluk.

Niet alleen met je buik, maar ook met een mooi sieraad die ook nog eens een rustige werking heeft op je kindje.

Bij elke beweging gaat het belletje rinkelen en je baby hoort en herkent die geluid en zal er straks na de geboorte ook rustig van worden bij het horen van dat herkenbare vertrouwde geluid.

Foto armband

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Geen naam, geen initialen, maar een echte foto om mee te pronken.

Een mooi sierlijk armbandje met de mooiste foto van je dierbare.

Ring met naam

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Een prachtige ring, verkrijgbaar in meerdere kleuren met ruimte voor twee namen.

Vingerafdruk

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Een vingerafdruk van je eigen boef voor altijd bij je dragen.

Dat kan in de vorm van een hanger aan een ketting, armband of zelf in een ring verwerkt.

Ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus meerdere opties mogelijk.

Wikkelarmband

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Een stoere hippe armband in een leren wikkelbandje waar je foto’s en namen in kunt laten verwerken.

Foto armband met bedels

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Ik ben zelf een groot fan van verschillende frutsels en gekkigheden. Als ik een ketting draag, dan wil ik er graag mee kunnen spelen of er moeten gekke veertjes aan hangen , een soort boho ketting of belletjes die rinkelen als je rondloopt.

Zo heb ik ook een armband vol met gekke bedels en ook waardevolle betekenisvolle bedels zoals foto’s van mijn kinderen en bedels die naar hen verwijzen.

Ik noem mijn dochter mijn parel, dus er hangt een pareltje naast haar foto, mijn middelste zoon is mijn zonnestraaltje dus naast zijn foto hangt een zon met stralen en mijn oudste is mijn zonnetje dus ook naast zijn foto is een andere soort zon hangertje.

Verder heb ik nog een Eiffel toren omdat mijn man en ik voor het eerst samen een weekendje weg gingen naar Parijs, een bloemetje wat verwijst naar mijn bedrijf vlijtig-iesje (wat dus een knipoog is naar de bloem vlijtig liesje).

Deze armband heb ik helemaal naar wens zelf samen kunnen stellen en de maker heeft echt heel goed naar de wensen geluisterd.

Medaillon met foto’s

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

In dit medaillon is ruimte voor 4 foto’s. Ik draag ook een soortgelijke ketting. Ik wilde graag een ketting waar iedereen een plekje kon krijgen. Mijn drie kinderen en dus nog een venster voor een trouwfoto van onszelf.

Mijn kinderen konden het ook nooit laten om de ketting open te peuteren als ze bij me op schoot zaten. En nu nog als ik de ketting om heb, vragen ze heel soms of ze het even open mogen maken.

Sieraden met moedermelk

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Als aandenken aan een bijzondere periode kun je ook je moedermelk in een sieraad laten verwerken. Maak er een speciale ketting van, of draag het als een ring om je vinger. Zelfs een armband is mogelijk.

Ik draag je voor altijd bij me

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Het meest ingrijpende wat een moeder kan overkomen is het verlies van een eigen kind. Om dit enigszins een plekje te kunnen geven, zou je kunnen overwegen om een beetje as te laten verwerken in een speciaal sieraad.

Zo draag je je kind voor altijd bij je, niet alleen in je hart maar ook zichtbaar voor iedereen om je lijf.

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Het laten tatoeëren van een afbeelding of tekst kan ook met een beetje as van een dierbare. Op deze foto heeft iemand een beetje as van haar moeder laten verwerken in een hartje om haar voor altijd bij haar te dragen. Na bijvoorbeeld een miskraam is dit ook een mooie manier om je kind met je mee te dragen.

Silhouet portret

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Dit hangertje heeft wel iets weg van de hanger waar ik in het begin over had van mijn collega. Je kunt dus meerdere silhouetten laten maken zodat je de hoofdjes van je kind aan een ketting mee kan dragen. Of als armband hangertje.

Zelf aan de slag met hars

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Ben jij een creatieve moeder die graag zelf allerlei moois maakt? Dan is dit een ideaal cadeau voor jou. Nu kun je helemaal zelf aan de slag om je perfecte hanger te maken.

Misschien heb je nog wel je trouwboeket ergens liggen waar je wat bloemen tussen uit kan halen. Of die mooie grote bos bloemen die je kreeg tijdens je kraamtijd? Of heb je een lief bosje gekregen met wildbloemen door kindlief langs de weg geplukt die je graag wil bewaren? Of een klein haarlokje, of misschien wel een eerste melktandje?

Bijna alles is voor altijd te bewaren als je het verwerkt in een hanger opgevuld met hars. Laat het drogen en het zal er voor altijd blijven, zonder te verkleuren. Op deze manier kun je zo gek niet verdenken wat je zoal kunt vangen in je persoonlijke sieraad.

En als laatste, de bonus

Mama sieraden; van ketting, oorbellen tot ring voor moeders - Mamaliefde

Deze heb je nog te goed van me. Ik vond laatst op Instagram een foto van een heel bijzondere ring. Met een stukje porselein. Ik moest meteen aan de koffiekopjes denken van vroeger, van oma. Zelf heb ik ook een kast vol met dit soort prachtige kop en schotels. Helaas zijn mijn kopjes allemaal van marktplaats, niet één is echt speciaal als dierbare herinnering van oma. Toch kan ik me wel indenken dat als er zo’n kopje zou sneuvelen je dan wel echt verdrietig kan zijn. Zeker als het om hét kopje van oma gaat. Wat moet je dan? Ga je met een tube lijm het kopje nog redden?

Weggooien zou echt zonde zijn natuurlijk. Maar gelukkig is dat niet direct nodig, want ook hier van deze scherven kunnen weer mooie items gemaakt worden! Super veel mogelijkheden biedt Marlies jou om een stukje servies als herinnering met je mee te dragen in de vorm van een sieraad. Kijk maar eens op haar website wat ze zoal maakt.

Ik denk dat je zo wel een idee hebt waar je mama’s mee kunt verrassen toch? En als je er op tijd bij bent, lukt het je vast nog wel om een bestelling vóór moederdag te plaatsen!

Isabell
Latest posts by Isabell (see all)