Skip to Content

Motivo & Perlea armbandjes maken set review

Motivo & Perlea armbandjes maken set review

Totum, het merk dat bekend staat om de vrolijke diy knutselpakketten, bestaat dit jaar 25 jaar, en dat verjaardagsfeestje moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden! En dat doen ze onder andere door de sets Motivo (hamertje tik) en Perlea (sieraden maken) in een nieuw jasje te steken met een leuke aanbieding om zo extra spellen te kunnen leveren voor stichting Jarige Job.

Wie jarig is trakteert…

Motivo & Perlea armbandjes maken set review - Mamaliefde

Zelf hoeven ze geen cadeautjes, ze delen liever uit. Zo is Totum al jaren sponsor van Stichting Jarige Job, dit doen ze achter de schermen zonder daar veel ruchtbaarheid aan te geven.

Zij bezorgen kinderen, waarvan de ouders geen verjaardag of cadeautjes kunnen betalen een mooi feest compleet met een verjaardagbox vol met handige spullen en cadeautjes.

Vanwege het jubileum komen ze nu echter met twee speciale DIY-sets bestaande uit producten uit de allereerste collectie, maar dan in een nieuw ‘Jarige Job’-jasje. Dit gaat om Motivo (Hamertje Tik) en Perlea (sieraden maken).

Van deze sets doneren ze van iedere verkochte set een zelfde set aan stichting Jarige Job. Op die manier hopen ze nog meer kinderen blij te kunnen maken met een Totum DIY-set in de verjaardagsbox en een onvergetelijke verjaardag kan vieren.

Perlea armbandjes maken

Motivo & Perlea armbandjes maken set review - Mamaliefde
Motivo & Perlea armbandjes maken set review - Mamaliefde

Wie heeft het vroeger niet gedaan; zelf armbanden of andere sieraden maken met kralen. Met de Perlea-set kun je aan de slag om de mooiste kettingen, armbanden, ringen en zelfs een tasje te maken. In de verpakking zitten voldoende gekleurde maar ook goud- en zilverkleurige kralen om mee aan de slag te gaan.

Ook zijn er diverse bedeltjes, elastisch draad, een sleutelring en sluitingen aanwezig zodat je verder niets meer nodig hebt. Oké, behalve een kleine portie geduld dan misschien.  ;-)

Met de eerste kraal heb ik even geholpen door die vast te leggen met een knoopje zodat niet iedere keer alle kralen op de grond zouden vallen en even laten zien hoe de metalen ‘naald’ werkt zodat de draad niet gaat rafelen. Daarna kon ze gewoon zelf aan de slag, tot er een knoopje gelegd moet worden.

Op het voorbeeld staan een aantal patroontjes maar natuurlijk kun je zelf ook creatieve combinaties bedenken. Wat ook fijn is, is dat de armbandjes zo klaar zijn en je dus niet heel lang de concentratie nodig hebt.

De armbandjes kunnen daarna meteen om de pols, zodat je direct plezier hebt van datgene wat je hebt gemaakt.

Motivo hamertje tik

Motivo & Perlea armbandjes maken set review - Mamaliefde
Motivo & Perlea armbandjes maken set review - Mamaliefde

Ook hamertje tik is natuurlijk een echte klassieker. In de set zit een hamertje, spijkertjes, een kurkplaat en 40 plastic vormpjes in vrolijke kleurtjes die je kunt gebruiken om figuren te leggen.

Ook hierin zitten voorbeelden die je kunt gebruiken, maar liever gingen de kinderen zelf aan de slag om iets te bedenken. Zo werd er een auto gemaakt en het klassieke landschap van huisje, boompje en zonnetje. Doordat je werkt met standaardvormen is het nog best een uitdaging om zo abstract te denken.

Ook het hameren zelf is stiekem best nog wel een goede oefening voor de fijne motoriek om ook goed op de spijker te slaan met voldoende snelheid. Zoonlief vond het makkelijker om de spijkertjes zo in de kurk grondplaat te steken. ;-)

Het voordeel van dit spel is dat je dit meerdere keren kunt spelen. Je haalt heel eenvoudig de spijkertjes er weer uit en je kunt opnieuw beginnen. Het zijn wel kleine onderdelen, dus opletten als er kleine kinderen bij zijn.

Linda van Aken