Skip to Content

Madd Capp puzzel review voor de hele familie

Madd Capp puzzel review voor de hele familie

Niet alleen online gamen, maar ook ‘ouderwetse’ spelletjes zijn weer helemaal populair. Net als het maken van puzzels; van kleine puzzels tot aan enorme puzzels waar je wel even zoet mee bent. Vooral de jongste houdt wel van een uitdaging en puzzelt graag.

Normaal is zijn concentratie niet zo lang, maar als je hem een puzzel geeft is hij daar wel even zoet mee.

Ondanks dat hij in groep 2 zit zijn puzzels van 100 of 150 stukjes geen uitdaging meer. Op school hebben ze een takenkaart en één van de taken is ook het maken van puzzels. Dat begint met een paar stukjes en worden er steeds meer. Ze werken pas maar een paar weken daarmee, maar hij heeft nu al bijna alle puzzels gemaakt ;-) Tijd dus voor een nieuwe uitdaging!

I am puzzels van Madd Capp

Naast de ‘standaard’ rechthoekige puzzels heb je ook puzzels in een originele vorm. Zoals de I Am puzzels van Madd Capp in de vorm van een dier of dierenkop. Er zijn verschillende dieren; van flamingo tot paard, hert, olifant en leeuw.

De puzzels hebben ‘slechts’ rond de 500 stukjes maar dit zijn wel heel kleine puzzelstukjes zonder rechte lijnen zodat je wat meer uitdaging hebt. Hierdoor is het niet alleen een uitdaging voor het kind, maar wordt het een puzzel voor het hele gezin.

Ook zijn er dozen met grote puzzelstukken vanaf 5 jaar. Ondanks de kleine stukjes zijn de puzzels wel enorm groot en hebben ze een posterformaat.

De kwalitatieve verpakking onderscheidt zicht door haar unieke vorm met vijf hoeken. Ideaal om cadeau te geven en de puzzel in op te bergen.

Puzzelen maar

Madd Capp puzzel review voor de hele familie - Mamaliefde
Madd Capp puzzel review voor de hele familie - Mamaliefde

Zoals ik al aangaf kon onze zoon wel wat meer uitdaging gebruiken. Van Speeltastisch mocht hij daarom een puzzel uitzoeken. Heel verrast was ik niet toen hij voor de tijger ging. Een indrukwekkend dier en niet helemaal in een kleur dus ging ik ervanuit dat het daarom iets ‘makkelijker’ zou zijn dan bijvoorbeeld de volledig grijze olifant.

Vol enthousiasme begonnen we; eerst in een poging om de stukjes te zoeken die de rand zouden kunnen vormen. Ze hebben dan misschien geen rechte kant maar wel een zijde waar je niets aan kan leggen.

Dat bleek al een flinke puzzel op zich. Met de stukjes die we hadden gevonden gingen we aan de slag; we want dit is met recht een puzzel die je met de hele familie maakt. De onderkant met de snorharen bleek nog het ‘makkelijkste’ om te leggen, net als de neus en de oren.

Toch waren we hier al wel een paar dagen mee bezig; iedere dag zagen we weer een stukje dat we konden aanleggen.

Maar erg makkelijk was het niet. Na een week hebben we daarom de puzzel even weggelegd op een puzzelmat om er later weer mee verder te gaan.

Over een paar weken is het weer kerstvakantie en hebben we alle tijd om hiermee aan de slag te gaan. Ook een goede om bij te komen van alle ‘decemberstress’.

Linda van Aken