Skip to Content

Mijn eerste boomgaard spelletjesverzameling review van Haba

Mijn eerste boomgaard spelletjesverzameling review van Haba

 Haba heeft diverse spelpakketten zodat de kinderen ook mee kunnen spelen, speciaal voor de allerkleinsten is er een ‘mijn eerste spelletjesdoos’ met houten spelletjes die geschikt zijn voor dreumessen en peuters met grotere onderdelen.

In deze doos zitten maar liefst 10 uiteenlopende spelideeën; klassieke, nieuwe, coöperatieve en wedstrijdspelletjes, bord- en kaartspelletjes geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Oudjaarsavond is een avond waarop heel veel families, gezinnen en vriendengroepen samen spelletjes spelen. Hoe leuk is het dan als de allerjongsten ook mee kunnen spelen?

Mijn eerste spelletjesdoos

Mijn eerste boomgaard spelletjesverzameling review van Haba - Mamaliefde

Alle spelletjes hebben een thema rond de boerderij; het doel is om boer Bert te helpen. Een thema dat ook aansluit bij de jongere kinderen.

 1. Boer-erger-je-niet
 2. De ijverige boer
 3. We gaan boodschappen doen
 4. Op de weide, klaar, af!
 5. Weide en Stal
 6. Boe Boe
 7. Boerderijkwartet
 8. Slaapmuts
 9. Een dag op de markt
 10. Wedloop op de boerderij

Door spelletjes te spelen bevordert dit het eerste begrip van regels. Daarnaast ontwikkelen en beleven de kinderen het wij-gevoel. Daarnaast leren ze cognitieve vaardigheden en leren ze kleuren te herkennen en te benoemen en het geheugen te stimuleren.

In principe gaat het allemaal om coöperatieve spelletjes waarbij er samengewerkt wordt en er geen winnaar of verliezer is. Als ze ouder worden kunnen er ook competitieve elementen in het spel verwerkt worden, zodat ze leren omgaan met winnen en verliezen zoals bij de wedloop.

Mijn eerste boomgaard spelletjesverzameling review van Haba - Mamaliefde

Spelen maar

Er zijn verschillende soorten spellen; van bordspellen tot kaartspellen of geheugenspellen. In de handleiding staat duidelijk per spel aangegeven wat je nodig hebt en wat de spelregels zijn. Deze zijn heel eenvoudig zodat kinderen ze goed begrijpen.

Het fijne is dat de spelletjes over het algemeen heel kort zijn zodat de aandacht erbij blijft. Sterker nog, zodra het ene spel is afgelopen kunnen ze niet wachten om het volgende spel te spelen. Als ze dan toch uitgespeeld zijn, vinden ze de dieren te leuk om ook gewoon zelf spelletjes mee te bedenken. Lekker creatief dus!

Mijn eerste boomgaard spelletjesverzameling review van Haba - Mamaliefde

Leeftijdsadvies

De spelletjes hebben een korte speelduur tussen de 5 en 10 minuten zodat het aansluit bij de korte aandachtsspanne van peuters. Het fijne van deze set is dat hij niet alleen geschikt is voor peuters, maar de spelregels aangepast kunnen worden zodat het ook nog uitdaging biedt voor kinderen van 12 jaar!

Ideaal dus als je kinderen hebt met een groot leeftijdsverschil; kunnen ze toch samen nog een spelletje spelen. De spelletjes zijn geschikt voor 1 tot 6 spelers, er zitten dus ook spelletjes bij die ze zelfstandig kunnen spelen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Tineke schreef:

  Ziet er leuk uit en klinkt ook nog eens leuk! Wij zijn nu ook langzaam aan begonnen met het spelen van spelletjes met onze peuter. Misschien is dit leuk voor zijn verjaardag over een paar maanden. Ik zal hem zeker onthouden.
  Liefs

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.