Tijdens het Generation Discovery Festival in Rotterdam hebben de kinderen kennisgemaakt met de Sphero robots die je via een tablet kan besturen om bijvoorbeeld voetbal mee te spelen. Toen ik de vraag kreeg of de kinderen een Sphero mini activity set wilden reviewen zei ik dan ook gelijk ja.
In deze zet vind je niet alleen een Sphero robot die je vanaf je telefoon kan besturen of zelfs programmeren, maar ook diverse activiteiten kaarten en materialen om hindernissen en bepaalde opdrachten mee uit te voeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van bowlen of een doolhof rollen met de robot?
Sphero Mini Activiy Set
De Sphero Mini Activity Kit heeft alles wat je nodig hebt om de app gestuurde robotbal te laten rollen! Elke kit bestaat uit de Sphero Mini robot bal, constructie set, Activity kaarten, pionnen, kegels en een Robotic Ball Cover.
Volg de 15 STEM-geïnspireerde Activity kaarten om doolhoven te bouwen, hindernissen te maken, torens te bouwen, een croquetspel te spelen en nog veel meer!
Navigeer de robotbal en speel diverse spelletje via de Sphero Play App of programmeer en leer met de Sphero Edu App. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en in de doos vind je alle benodigdheden om diverse spelen mee te oefenen.
Bij de reviews las ik dat iemand baalde dat er geen Nederlandstalige beschrijving bij was. Zelf hebben mijn kinderen dit geen moment gemist; de app is Nederlandstalig en heel intuitief.
Tijdens het installeren wordt je stap voor stap geholpen met het koppelen aan de Sphero robot zodat je gelijk daarna kan spelen. De kaarten met opdrachten zijn heel visueel, de plaatjes waren duidelijk genoeg voor de kinderen om de opdracht te begrijpen.
Sphero Play
Er zijn diverse manieren om de robot te besturen. Denk aan een Tilt functie, Joystick functie en Slingshot functie. Met de app hebben we vooral de joystick functie gebruikt waarbij je eerst de robot kallibreert zodat hij de juiste kant oprolt en daarna kan je hem bepaalde opdrachten laten uitvoeren.
In het begin merkten we al wel dat hij of heel langzaam gaat en blijft liggen of te snel waardoor hij veel snelheid heeft en de plankjes heel makkelijk kan verplaatsen.
Een alternatief was bijvoorbeeld het maken van een doolhof met legoblokjes en de Sphero daar doorheen loodsen. Gelijk is dit een goede oefening in het besturen van de bal naar links, rechts, voren en weer naar achteren!
Programmeren
Je kan de Sphero Mini bal ook programmeren met behulp van de app. Dit doe je door het selecteren van eenvoudige commando’s in blokken. Zo kun je de robot bal navigeren tussen obstakels door, maar ook de LED kleuren kunt veranderen.
Het programmeren van de Sphero robot kan je ook met de Sphero Edu app die je ook op een tablet of chromebook kan installeren om ermee te oefenen.
Meer activiteiten
Met een beetje creativiteit zijn er nog veel meer opdrachten en oefeningen die je met deze bal kan doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van verven met de Sphero of een alternatieve Twister?
Programmeren & coderen
- Speelgoedrobots maken & programmeren
- Robotica speelgoed programmeren
- Computational thinking
- Game studio Nintendo Switch review
- Meccanoid G15KS review
- Mind Designer robot review
- Miko Robot review
- Co-de-rups review
- Codi de Robodino review
- Sphero Mini Activity set review
- Coderen met pinguïns review
- Creëren met code review
- Eigen website maken
- Ga jij ook liever in het naseizoen op vakantie? - 8 October 2024
- Wat zijn de kosten koper als je een huis gaat kopen? - 8 October 2024
- De magische kerstshow bij Intratuin Halsteren 2024 - 8 October 2024