Skip to Content

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel

Wie zegt dat shoppen met kinderen niet leuk is en vooral maar zo kort mogelijk moet duren, is vast nog niet bij een legowinkel geweest. Sinds kort is er in Nieuwerkerk aan de IJssel ook één te vinden.

Brickking begon als een webshop gespecialiseerd in Lego, groeide uit met deze stenen winkel. Martine en haar man runnen daar de boel. Ze vroeg me of ik een keertje langs wilde komen, als echte Legofans zeggen we dan natuurlijk geen nee.

En zo kwam het dat we daar op een regenachtige dag kwamen binnen vallen. En uiteindelijk drie uur later toen zoonlief vroeg om een boterham, (het was ondertussen half twee dus werd wel tijd voor een lunch) gingen we weer weg!

Helaas is deze winkel gestopt.

Brickking Legowinkel

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel - Mamaliefde

Je hoort vaak dat mensen fan zijn van Lego of Playmobil, hier in huis is dat vooral het eerste. Ja, we hebben wat Playmobil en zijn daar ook erg blij mee, maar als we moeten kiezen gaan we toch echt voor Lego. We zijn niet voor niets al in Legoland Billund Denemarken, Lego Discovery Centre Oberhausen geweest en vinden het een feest om naar Lego World te gaan in Utrecht. En kunnen niet wachten tot dat ook in Scheveningen zit. Alleen al het in elkaar zetten is een groot feest en met de huidige sets vol kleine accessoires kan je er vervolgens urenlang mee spelen.

De Brickking winkel is voor ons net iets meer dan een kwartier rijden. Vanaf de snelweg ben je er zo. Toen we de Kerklaan inreden gaf ik aan dat ze moesten helpen zoeken naar de Legowinkel. Dat was niet te missen, heel groot op de gevel staat het Lego en zie je Legoblokjes. Buiten staan ook twee vlaggen om je te verwelkomen. Je kan gratis voor de deur parkeren, dat is wel erg luxe voor als je uit de stad komt.

Je komt ogen en handen tekort

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel - Mamaliefde

Eenmaal binnen keken ze hun ogen uit in de winkel. Er is zoveel te zien. Alleen al de stellingen met de diverse soorten Lego. Van Lego classics tot en met Lego City, Elves, Star Wars, Technic, Friends, Disney, Ideas, sleutelhangers, opbergers alles wat met Lego te maken heeft, vind je hier in de winkel. Als je goed kijkt zie je dat ze ook de nieuwe tape hebben met Legonopjes. Helaas was dit nog een sample en is het volgende week pas te koop, anders had ik dat zeker mee genomen. Ze hebben er ook Lego staan dat niet meer te koop is, zoals Fabuland. In de toonbank staan er diverse poppetjes en er staan displays met de onderwaterwereld en een enorm kasteel.

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel - Mamaliefde

Ze waren zo druk op onderzoek dat ze niet eens de speeltafel zagen in het midden van de winkel. We zien wel eens vaker een Legotafel, in musea bijvoorbeeld. Maar deze is wel heel erg goed gevuld, met poppetjes, schatkisten, steentjes, bootjes, jungle attributen en nog veel meer. Vooraf had ik ze gezegd dat ze niet overal aan mochten zitten en de handjes op de rug moesten. Toen ze die tafel ontdekten keken ze me vragend aan. Natuurlijk lieten ze het zich geen twee keer zeggen dat ze daar wel mee mochten spelen. Er werd vanalles bekeken en gebouwd. Terwijl ik ondertussen gezellig kon kletsen, want ja over Lego valt er natuurlijk heel veel te praten ;-) Zo kreeg ik de handige tip om de inhoud van zakjes in een dienblad te doen zodat ze niet van de tafel rollen en dergelijke. Thuis meteen toegepast en ideaal!

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel - Mamaliefde

Lego thema kinderfeestje

Tijdens het bouwen werd er uit de vitrine een huisje gehaald zodat ze daarmee konden spelen. Deze is onlangs op een verjaardagsfeestje gebouwd. Vlak nadat de winkel was geopend kwamen namelijk al de eerste vragen of je daar een feestje kon vieren. Dat zagen ze wel zitten en daarvoor is er een speciaal programma met allemaal Lego gerelateerde spelletjes zoals Legopop prikken etc. Maar mogen de kinderen ook zelf een bouwwerk maken dat een plaatsje krijgt in de vitrine. Hoe zo’n kinderfeestje er precies uitziet kun je lezen op de blog van Saskia die er de vijfde verjaardag van haar zoon vierde. Het is echter leuk voor kinderen tot een jaar of tien.

Als extra service heb je hier ook de mogelijkheid om een winkelmandje te vullen als een soort verlanglijstje voor je verjaardag. Dan weten je vriendjes welke sets je graag wilt hebben en voorkom je dat je, zoals ik laatst had, met drie man met exact dezelfde set aankomt.

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel - Mamaliefde

Lego events

Naast de kinderfeestjes worden er meer events georganiseerd in de winkel. Zo zijn er speciale bouwmiddagen waarop je uitgenodigd wordt om te komen bouwen en zijn er ook wedstrijdjes. Er zijn themadagen zoals onlangs met de populaire spinners, maar ook met Lego Friends en Lego Knights. Dan kun je niet alleen bouwen maar ook filmpjes kijken, schminken etc. Dan wordt het voor iedereen een feestje om hier heen te gaan.

Keuzestress

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel - Mamaliefde

Nadat ze klaar waren met spelen mochten ze ook een set uitkiezen van ongeveer 40 euro. Het assortiment in de winkel is heel uitgebreid voor alle leeftijden; dus ook voor 1-jarigen die beginnen met Lego Duplo tot en met bejaarden die gaan voor de 1500 stukjes van de Tower Bridge. Zorgvuldig werden alle stellingen bekeken, met name de nieuwe jungleserie van Lego City, de huisjes van Lego Creators die je op diverse manieren kan opbouwen en de Lego Friends serie scoorde hoge ogen. Het liefste wilden ze natuurlijk alles hebben. Wat wel grappig was om te zien is dat ze toch vooral voor de kleinere dozen gingen. Het hoeft niet heel groot en duur. Gelukkig heb je hier Lego voor alle budgetten, van een paar euro tot een paar honderd euro voor een set.

Wat me opviel waren de prijzen, de Lego die ik onlangs in een andere winkel had gekocht lag toch minimaal 10% hoger dan hier. Zeker voor een grote set tikt dat aardig aan, ze zitten zelfs onder de adviesprijzen. Als je kind aan het sparen is, gaat dat hier dus een stuk sneller en kan dat zo maar 5 weken zakgeld schelen ;-) Dat geldt trouwens ook voor de prijzen in de webshop! Wel schijnt het zo te zijn dat oude sets waar grote handelaren vanaf willen dan vaak wel voor spotprijzen worden weggedaan.

Uiteindelijk gingen ze voor het Heartlake zwembad van Lego Friends (staat in top-3 van populairste Friendsartikelen); met name de glijbaan en de visjes vormden de doorslaggevende factor. Maar toen dochterlief deze vast had, was zoonlief toch wel een beetje teleurgesteld. Nu heb ik voor hem thuis nog wel een doosje liggen van Lego Cars maar dat is nog een verrassing. Daarom kocht ik voor hem een autootje uit de jungleserie. Compleet met een soort geheime schat en een spin die hij ook in de vitrine al had gespot.

Naast wat er in de winkel te koop is, kun je ook onderdelen bij bestellen. Heb je bijvoorbeeld een set die niet meer compleet is, dan kan je die hier kosteloos bestellen en betaal je alleen voor het onderdeel zelf.

Zelf Legopoppetjes maken

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel - Mamaliefde

Rondom een pilaar staat een tafel met heel veel onderdelen van poppetjes; daar kun je zelf van vijf onderdelen (benen, lijf, hoofd, hoed of haar en een accessoire) voor 1,95 een Legopoppetje maken. Dat hebben ze op Lego World in Utrecht ook altijd en dat blijft toch erg leuk om te doen. Heel toevallig hadden de kinderen los van elkaar hetzelfde ‘poppetje’ te pakken met lijf en benen. De één ging echter voor een meisjeshoofd met een bruine paardestaart en de ander een stoer gezicht met een pet. Toch een beetje representatief voor zichzelf. Bij de uitgang stonden ook nog ballonnen met een Legogezichtje waarvan ze er ook één mochten meenemen.

Plezier gaat thuis door

Legoshoppen bij BrickKing in Nieuwerkerk aan de IJssel - Mamaliefde

Naast dat het een hele ervaring is om in de winkel te komen gaat het plezier thuis door. Ideaal dus als het weer niet mee wil werken. De set die we hadden gekocht had een adviesleeftijd van 6 tot 12 jaar, maar als ik ernaast ging zitten kon ze het zelf in elkaar zetten. Van het zoeken van de stukjes tot en met het uittellen. Soms net iets verkeerd dus dan is het fijn als mama meekijkt. Ongelofelijk ook hoe lang ze daar de concentratie voor had, we zijn met het eerste boekje zo’n drie uur bezig geweest en toen was ze teleurgesteld dat ze naar bed moest en niet verder mocht met het tweede boekje. Ik was best wel trots dat ze het al zo goed zelf kan en vond het ook erg leuk om er bij te zitten. Dat heb ik toch echt niet altijd als ze aan het spelen is. Nu snap ik ook waarom mijn moeder vroeger ook altijd ging meespelen ;-)

Linda van Aken