Skip to Content

Review: Brikkon boomhut spelen met Lego

Review: Brikkon boomhut spelen met Lego

Na de fase van het spelen met Duplo Primo voor baby’s en het Lego Duplo, is nu de fase aangebroken voor het spelen met Lego. We hebben al een kleine verzameling waar ze met haar eigen fantasie vanalles mee kan maken. Hier in huis is het enorm populair, en daar zijn we niet de enige in. Toen ik op de Show Up de houten boomhutten en kastelen tegenkwam van Brikkon was ik meteen verliefd.

Brikkon

Dit brengt namelijk een heel nieuwe dimensie in het spelen met Lego. In een plat pakket vind je de platen hout waarmee je een object in elkaar kan zetten. Wij kregen de boomhut die goed aansluit bij de fantasie van elfjes, prinsessen en heksen waar onze dochter nu in zit. Een beetje de Lego elves fase.

De boomhut bestaat uit twee delen en is zo in elkaar gezet. Vervolgens kan je een ladder uitdrukken en de plank voor een schommel. Zelfs het touwtje hiervoor en twee plastic handvaten zijn inclusief. Dat is even wat priegelwerk maar al snel was de schommel bevestigd en kon het spelen beginnen.

Op de houten kanteelvormige uitsteeksels kan je zelf blokjes plaatsen en andere steentjes zoals plankjes, bloemen en ramen. Zo kan je zelf je eigen boomhut bouwen.

Naast deze boomhut zijn er dus ook kastelen, vogels en zelfs ruimteschepen.

Creativiteit, constructie en fantasie

Tijdens het bouwen had ik de poppetjes even achter gehouden. Zodat ze zich echt even op het constructieve deel kan focussen. We hebben een doosje met diverse steentjes om kronkiwongi’s mee te maken. Geen bouwplan die je stap voor stap moet volgen om een kasteel of wat anders te bouwen. Nee, je eigen creativiteit gebruik je hiervoor. Dit bouwen deden we wel samen.

Daarna kwamen de poppetjes erbij en kon ze haar fantasie loslaten. Er werden hele verhalen gespeeld waarbij de heks in de boomhut woonde en er een prinses heen ging om te schommelen en de boom toen in vuur vloog etc…

In de adventskalender van vorig jaar zat een treintje, die werd ook leuk verwerkt in het spel. Dat was erg leuk om te zien, waar normaal haar aandacht al snel verslapt, heeft ze nu toch een paar uur naast me gezeten om te spelen. Ideaal dus voor lange winterdagen.

Decoratief

Mochten ze uitgespeeld zijn met de Lego dan kan je deze Brikkonplaten ook nog voor een ander element gebruiken. Je kan er namelijk met kleurpotloden op kleuren. Het is blank hout zodat de kleurtjes goed zichtbaar zijn. Zo kan je allemaal bloemen in de boomhut tekenen, of ridders bij het kasteel.

Linda van Aken