Skip to Content

LEGO DREAMZzz review

LEGO DREAMZzz review

Dit jaar is er een nieuw LEGO-thema verschenen, namelijk LEGO DREAMZzz. Naast de eerste sets werd er ook een contentserie van 10 afleveringen gelanceerd. En vanaf begin augustus is er een speciale 4D-film die alleen in de LEGOLAND-parken en -centra te zien is.

Daarom waren we uitgenodigd om naar LEGOLAND Discovery Center in Scheveningen te komen om deze film te bekijken. De vorige keer dat we hier waren met het kinderfeestje van zoonlief twee jaar geleden was de 4D-bioscoop één van de populairste activiteiten, dus dat zagen ze wel zitten!

LEGO DREAMZzz

De LEGO Groep heeft de magie van kinderdromen tot leven gebracht in het betoverende thema LEGO® DREAMZzz™. Dit opmerkelijke concept markeert een unieke mijlpaal, aangezien het de allereerste keer is dat de LEGO Groep een thema heeft gecreëerd dat zich volledig laat inspireren door de prachtige wereld van kinderlijke verbeelding.

Een opwindend project dat wereldwijd 23.000 kinderen tussen 6 en 12 jaar betrok om hun dromen en aspiraties te onthullen, waarvan maar liefst 555 kinderen uit Nederland deelnamen aan dit onderzoek.

Door middel van LEGO DREAMZzz wil de LEGO Groep niet alleen de waarde van dromen benadrukken, maar ook kinderen stimuleren om hun meest gewaagde dromen om te zetten in realiteit en vooral te genieten van de onbegrensde creatieve droomwereld.

LEGO DREAMZzz film

Nieuw; LEGO DREAMZzz
Nieuw; LEGO DREAMZzz

De film duurt ongeveer tien minuten en laat je kennismaken met de hoofdpersonen uit de nieuwe serie. Als Izzie en Mateo in slaap vallen reizen ze af naar een heel andere wereld. Een wereld waar alles mogelijk is en kan. Echter is het daar niet alleen maar een feestje, maar verschijnt de Nachtjager met het Nachtmerrie Haaienschip ten tonele… Als dat maar goed komt.

LEGO DREAMZzz in Legoland Discovery Center Scheveningen

Nieuw; LEGO DREAMZzz
Nieuw; LEGO DREAMZzz - Mamaliefde.nl

Naast de film staat ook Legoland Discovery Center in Scheveningen in dit thema. Bij de entree kregen de kinderen een soort opdrachtenkaart met activiteiten die ze konden laten afstempelen. Zo konden ze een foto maken met één van de hoofdpersonages uit de nieuwe serie, die we op dat moment nog niet hadden gezien.

De kinderen werden ook gestimuleerd om zelf hun eigen fantasie te gebruiken en iets te bouwen met LEGO. Je komt hier tenslotte ook om te bouwen. De jongste had een soort tempel bedacht en de oudste een fantasiewezen. Daar waren ze dan ook wel even zoet mee.

Nieuw; LEGO DREAMZzz
Nieuw; LEGO DREAMZzz

In het Miniland was er ook een soort speurtocht uitgezet met de verschillende DREAMZzz speelsets die hier een plekje hadden gekregen. Bij iedere set stond er een letter dat samen een woord vormde. En natuurlijk moest de film bekeken worden. ;-)

Nieuw; LEGO DREAMZzz

Nadat alle activiteiten waren gedaan kregen ze een beloning.

LEGO DREAMZzz producten

Nieuw; LEGO DREAMZzz
Nieuw; LEGO DREAMZzz

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om in het echt te heersen over de wereld van je stoutste dromen? Met LEGO® DREAMZzz™ speelsets kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en beter dan ooit de kracht van hun dromen beleven.

Deze innovatieve bouwsets, gebaseerd op de personages en verhalen uit de populaire tv-show LEGO DREAMZzz, bevatten op verhalen gebaseerde instructies die kinderen uitnodigen tot actie en ze de vrijheid bieden om alle fantastische wezens en voertuigen te creëren die ze maar kunnen bedenken.

Nieuw; LEGO DREAMZzz

Kijk hoe kinderen vanaf 6 jaar dit fantasiespeelgoed gebruiken om hun creativiteit te ontketenen en hun fantasie uit te leven zonder beperkingen.

Linda van Aken