Skip to Content

Hubelino Pi XL knikkerbaan maken review

Hubelino Pi XL knikkerbaan maken review

Ik weet niet hoe het bij jouw kinderen zit maar die van mij zijn groot fan van Lego en van knikkerbanen. Allebei fantastisch speelgoed om mee te spelen en iets waar ze urenlang mee zoet kunnen zijn. Zo speelt vooral zoonlief heel graag met de Hubelino-knikkerbaan die dit met elkaar combineert.

Een paar maanden terug liepen we over de Spielwarenmesse in Neurenberg en brachten daar natuurlijk ook een bezoekje aan de stand van Hubelino.

De afgelopen jaren kwamen ze ieder jaar weer met innovatieve producten; van uitbreidingen op de Hubelino-set met wipjes of magneetjes tot en met educatieve sets met tangrams of letters en cijfers.

We werden niet teleurgesteld; speciaal voor de wat oudere kinderen vanaf 8 jaar komen ze namelijk met Hubelino Pi. Een Knikkerbaan maar dan compatibel met Lego in plaats van Duplo!

Hubelino Pi

Hubelino Pi XL knikkerbaan maken review - Mamaliefde

Het Hubelino Pi knikkerbaansysteem combineert natuurkundige en technische inzichten met creatief bouwplezier.

De fascinatie voor het bouwen van uitgebreide knikkerbanen is mede te danken aan de hoge snelheid en de trucs en stunts die de stalen knikker maakt.

Het beste van alles: Hubelino Pi kan gecombineerd worden met de bouwstenen en figuren van de bekende fabrikanten zoals LEGO, omdat Hubelino Pi volledig compatibel is met het populaire plug-in systeem.

Er zijn verschillende sets te koop; vanaf 99 onderdelen kan je al je eigen baan bouwen.

Met de 246-delige knikkerbaanset XL wordt oneindig veel bouwplezier gecombineerd met de hoge snelheid die de magnetische kanon teweegbrengt. Wij kregen deze set van Robbies Toys om zelf mee aan de slag te gaan!

Meer informatie over deze sets en Hubelino vind je op de website van Robbies Toys.

Bouwen maar

Hubelino Pi XL knikkerbaan maken review - Mamaliefde

De dag dat de doos binnenkwam was het toevallig een regenachtige woensdag.

Op de doos had ik al gezien wat er in zat, dus mochten ze van mij als ze klaar waren met de lunch de doos openmaken zodat we ermee konden spelen. Zo gaat de woensdagmiddag meteen een stuk sneller voorbij!

Nadat de doos was opengemaakt en alle zakjes geopend, pakten we er twee dienbladen bij; eentje voor alle gele onderdelen die gebruikt worden voor de baan en eentje voor alle zwarte liggers en dragers om verticaal of horizontaal te bouwen. Die natuurlijk allemaal op grootte werden gesorteerd.

Nu alles klaar lag konden we beginnen met het bouwen. Het boekje werd open geslagen en samen zochten we de onderdelen erbij die heel handig aan de zijkant staat aangegeven.

Zeker als je verderop in het bouwproces zit, is het heel verstandig om eerst alles te verzamelen zodat je zeker weet dat je alle onderdelen hebt voor die stap. In totaal zijn er 21 stappen.

In het begin ging het zoonlief nog goed af ondanks dat hij wat jaartjes jonger is dan de adviesleeftijd, al snel bleek dat het toch goed was dat ik ernaast zat. Zo waren er torentjes die instorten, waren sommige dingen toch lastig tellen (en miste ik een beetje de app waarin je het bouwwerk kan ronddraaien om vanaf een andere kant te zien).

Al snel hadden we de taakverdeling dat hij de gele onderdelen deed en ik de zwarte. Dat werkte prima. Een paar keer moest ik wel even een stapje terug omdat ik toch iets had overgeslagen of net verkeerd had geplaatst.

Maar de aanhouder wint en na anderhalf uur was hij toch echt af.

Wel was het hier en daar even puzzelen omdat ik een element vergeten was (of per ongeluk weer afgebroken) of toch blijkbaar net iets verkeerd had geteld.

Als je richting het einde gaat met het bouwen kom je erachter dat er ook in de baan zelf wat innovatieve ontwerpen zitten. Zo passen twee buizen precies boven elkaar en vormen zo een ronde cirkel.

Zeker als je de kannonen gebruikt die omhoog schieten is dat erg handig om te voorkomen dat ze uit de baan stuiteren.

Deze bovenste baandelen zet je eenvoudig vast met elementen die aan de onderkant omgekeerde knopjes hebben en dus niet alleen naar boven maar ook naar beneden kunnen bouwen.

Spelen maar

Hubelino Pi XL knikkerbaan maken review - Mamaliefde

En ja, dan moet de baan natuurlijk getest worden. Tijd dus om de knikkers los te laten. Dit zijn speciale magnetische knikkers en al snel bleek waarom.

Een aantal stukjes van de baan gaan namelijk omhoog; tegen de zwaartekracht in. Om dat te kunnen doen heeft de knikker extra snelheid nodig, daarom zijn er een soort magnetische kannonetjes waar je een tweede, derde of vierde balletje achter legt en vervolgens als ze aangetikt worden, weggeschoten worden omhoog.

De eerste keer ging dit bij een deel wel goed, maar een deel ook niet. Je moet ze echt goed in de baan neerleggen en naar beneden drukken in plaats van naar voren te schuiven.

En soms op een beetje afstand omdat hij anders weer teruggekaatst wordt in plaats van naar beneden valt door het oogje. Als je het eenmaal door hebt is dit echter heel eenvoudig.

Als je de standaardbaan maakt volgens het boekje kan je iedere keer maar één knikker laten rollen en moet je de kannonnen weer goed zetten voor je de volgende kan laten rollen.

Doordat hij ook weer van boven naar beneden gaat wordt de baan extra lang en gaat hij niet alleen maar een keer naar beneden of moet je heel erg de hoogte in.

Onze ervaringen

Hubelino Pi XL knikkerbaan maken review - Mamaliefde

Hier in huis is de knikkerbaan in ieder geval een groot succes, omdat de kinderen hem zelf niet heel makkelijk in elkaar kunnen zetten omdat ze nog echt te jong zijn hebben we hem zo weggezet bij de rest van het Lego zodat hij er weer makkelijk bijgepakt kan worden als ze ermee willen spelen.

Niet alleen het bouwen, maar ook het spelen met de knikkerbaan vinden ze helemaal geweldig.

De kleuren zwart-geel zijn ook goed gekozen. Het is met het zwart net wat stoerder dan het normale Lego en de gele baan steekt duidelijk af zodat je goed de knikkers kan volgen.

Ook erg leuk is dat de baan niet alleen maar met de zwaartekracht naar beneden gaat maar er een aantal stukjes omhoog gaan.

Wat ik een beetje jammer vond was dat je veel blokjes hebt en je kan dus heel veel kanten op, maar helaas zit er maar één boekje bij met beschrijving van een baan die je kan maken.

Ik had het zeker gewaardeerd als er wat meer alternatieven in zouden staan om te maken, zoals bij Hubelino het geval is. Of een app waarin je het kan zien.

Het voordeel van dit nadeel is echter dat je daardoor wel meer gestimuleerd wordt om zelf te gaan puzzelen en ontdekken en je eigen baan te creëren.

Maar misschien dat die later nog online volgen of via een app.

Vanwege de kannonnen is het alleen mogelijk om de bijgeleverde stalen knikkers te gebruiken.

Mocht je per ongeluk een stalen knikker kwijtraken is dat geen probleem, er worden extra knikkers bijgeleverd zodat je er ook dan nog goed van kan genieten.

Voor de echte Legofans

Van Hubelino begrepen we dat deze nieuwe lijn ook al de aandacht heeft getrokken van de die-hard Legofans. Niet eens zozeer vanwege de knikkerbaan zelf maar vanwege een aantal innovatieve ontwerpen die hiervoor worden gebruikt.

Zo hoef je de knikkerbaan niet te stapelen en te tellen maar worden er een soort rekjes gebruikt die zowel horizontaal als verticaal gaan en voorzien zijn van gaatjes zodat ze niet massief zijn.

Hiermee kan je weer heel andere constructies maken dan je normaal gewend bent van Lego.

Daarnaast zijn de grondplaten echt een uitkomst; als je gaat bouwen ken je het vast wel. Het eindeloos tellen van nopjes op de platen zodat je zeker weet of iets wel of niet op de juiste plaats zit.

Je moet nog steeds tellen maar het is een stuk makkelijker gemaakt doordat je per 2×2 nopjes ‘open’ of ‘bolle’ nopjes hebt. Je hoeft dus veel minder te tellen en ziet sneller waar een blokje hoort te zitten.

Ook is bijzonder dat de grondplaten niet alleen als grondplaat gebruikt kunnen worden, maar ook als verdieping.

Lego had hier wel grondplaten voor, maar die hebben maar beperkte afmetingen of moeten gecombineerd worden.

Mee informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Gijsbert schreef:

  Linda, wie heeft er nu gewonnen? Als vader vind ik dit zelf nog heel leuk, zit er ook naar te kijken alvast voor het najaar voor de oudste dochter (al is het alleen maar om niet nog meer poppen in huis te krijgen), dus ik verzamel zo mogelijk meningen hierover, dus ik hoopte dat de winnaar hiervan ook een berichtje kon achterlaten wat zijn / haar mening betreft, maar ik kan nergens iets vinden…. of kijk ik er met mijn mannen-logica overheen?

 2. Linda schreef:

  Hoi hoi,

  Wat een onwijs gave winactie. Ik zag geen sluitingsdatum, dus ik hoop dat ik nog mee kan doen.
  Mijn eigen kindjes zijn 0 en 2 jaar, dus die kunnen er voorlopig niet mee spelen, maar ik doe heel graag mee voor de jongens die ik wekelijks hier thuis ontvang ivm mijn werk. Ik begeleid kinderen met onwtwikkelings,- en gedragsproblematiek.
  Mijn eigen kindjes zijn op dat moment naar de opvang en ik merk dat de oudste van mijn ‘gastkindjes’ zich wat begint te vervelen. Veel speelgoed is saai. Hij is zelf dol op technisch speelgoed, dingen in elkaar zetten en uitvogelen. Hij wil later programmeur worden.
  Ik denk dat dit speelgoed hem onwijs aan zal spreken! Hier kunnen we uren zoet mee zijn!! Het zou zo leuk zijn om hem hiermee te kunnen verrassen :)

 3. Sanne schreef:

  Onze zoons zijn helemaal gek van bouwen met Lego en mama dus ook! Eindelijk iets waarmee ze samen lekker bezig zijn en ik ,sinds hun geboorte, ook een keer een warme kop koffie kan drinken ☕. Deze hubelino pi set staat al sinds de aankondiging op mijn cadeaulijstje, dit gaan ze echt geweldig vinden!!! Wij doen dus graag mee.

 4. Can schreef:

  Mijn zoontje is ook groot fan van Hubelino en zou deze graag voor zijn verjaardag krijgen, hopelijk wint hij deze en kan hij lekker uren bouwen aan zijn knikkertoren!

 5. Paulien schreef:

  dit is wel heel heel vet. Onze zoon is 9, dus perfecte leeftijd om heerlijk uren te bouwen!

 6. Joa schreef:

  Wij hebben thuis de Hubelino-duplo-knikkerbaan. Fantastisch voor onze zoon van 5! Onze pleegzoon van 15 vind het ook erg leuk om met hem te bouwen, maar hij kan wel een nieuwe uitdaging proberen. Hij speelt graag met de Lego en houdt vooral van het in elkaar zetten van dingen. Past hier heel goed bij dus!. Ennne.. ik denk dat onze zoon er dan graag bij staat te kijken :)

 7. Ariaene schreef:

  Ik doe eigenlijk nooit meer mee aan winacties maar hier maak ik heeeeel erg graag een uitzondering voor. Mijn zoontje heeft een legotafel en is daar altijd mee bezig. De plastic knikkerbaan staat op de grond. Om die te verenigen samen zou hij geweldig vinden. Mijn dochter en zoon hebben in de meivakantie se achtbaan van Lego gekregen en gelijk gebouwd en zijn zeer geboeid door de autootjes die er op rijden en hoe dat dan werkt; kan me alleen maar hun gezichten indenken hoe ze dan staan te kijken als de magnetische knikkers naar boven gaan….

  Daarnaast zijn geel en zwart zijn lievelingskleuren vanwege NAC en ondanks dat die gedegradeerd zijn, blijft t zijn cluppie.

  Ik zou t suuuuper voor ze vinden als ik deze voor ze mocht winnen

 8. Trotsema fati schreef:

  Wouw wat gaaf ? Hier zouden mijn kinderen echt heel erg blij van worden!
  Wij doen super graag mee

 9. Ingrid Hopster schreef:

  Ik denk dat deze baan een groot succes gaat zijn bij mijn 9 jarige zoon, hij vind knikkerbanen, lego en bouwen geweldig dus de combi spreekt erg aan, ik waag dus graag een gokje net als zovelen.

 10. Judith schreef:

  Het lijkt mij heel tof om deze baan te winnen voor mijn bijna negen jarige legofan.

 11. Wieteke schreef:

  Wow wat een gave baan!! Ook fijn dat je zo duidelijk en eerlijk hebt geschreven over deze baan.
  Ondanks de te jonge leeftijd van mijn zoon denk ik toch echt dat ie er gek op zal zijn.
  Ik zou hem dus heel graag voor hem winnen.
  En zeker omdat hij een flinke splinter had vandaag….Vond ie stom! :)

 12. Jacqueline Benschop schreef:

  Mijn zoon van bijna 8 jaar zou dit zo gaaf vinden om zelf in elkaar te zetten! Hij wordt 20 juni 8 jaar. Hij zit op Speciaal Basisonderwijs en heeft een taal en leerachterstand hij is gek van constructie speelgoed als hij het maar zelf in elkaar mag zetten? dan is hij in zijn nopjes. Doe graag mee voor hem?.

 13. Thea schreef:

  Sit is geweldig, een knikkerban. die os prachtig voor mijn 3 kleinzonen. Ze zijn alle drie gek op balletjes. Kunnen ze mooi met zn drietjes ermee spelen,

 14. Marjolein schreef:

  Hoi,
  Doe heel graag mee voor mijn leerlingen in de leeftijd van 6-9 jaar op de Montessorischool De Pas in Doetinchem! Dit vinden ze fantastisch!! Gek op bouwen, knikkeren en lego! Waarbij de oudsten de jongsten kunnen helpen. Helemaal leuk!
  Groetjes Marjolein

 15. Mark schreef:

  Wat gaaf! Mijn dochter is nog te jong, maar ze heeft wel een neef en nicht die er veel plezier aan zouden beleven… En dan kan ze er zelf over een paar jaar misschien ook wel mee spelen….
  Duurzaamheid ten top ?

 16. Errolsmit schreef:

  Zou hem.super graag winnen voor mijn zoon
  Hij is helemaal gek van knikkerbanen en speeld liefst er de helr dag mee
  Maar helaas heeft hij der geen thuis
  Hij zou door dolle heen zijn

 17. Michelle schreef:

  Wow, zou gaaf zijn voor mijn zoon!

 18. Lynn Mahieu schreef:

  Wat cool! Ik doe graag mee voor deze gave prijs!

 19. Susan schreef:

  Mijn oudste zoon wordt in juni alweer 10 en is een super grote Lego fan. We hebben ook wat hubelino van z’n kleine broertje maar dat is natuurlijk te kinderachtig. Deze stoere knikkerbaan zou een super cadeau zijn voor z’n verjaardag!!

 20. Corné Vertooren schreef:

  Wauw, te gekke actie! Mij zoontje is nog steeds groot fan van Hubelino, maar ondertussen wel toe aan een volgende stap. Kortom ik doe graag mee ?

 21. Jannie te Loo schreef:

  Wat gaaf! Zou een geweldig cadeau zijn voor mijn kleinzoon. Hij wordt binnenkort 8!

 22. Janet schreef:

  Heel gaaf! Mijn 2 mannen vinden dit zeker fantastisch. Lego en knikkers gecombineerd ?

 23. Marian Bekkers schreef:

  Heel graag voor mijn zoon die heel graag bouwt met lego maar ook al vanaf dat hij 9mnd is gefascineerd is door knikkerbanen.

 24. MamaPlaneet schreef:

  Gaaf! Urenlang pret. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor papa.

 25. Mirte Lambeck schreef:

  Super leuk!! Ik kende het nog niet. Wat een mooie di gen bedenken ze toch! Nu ook een knikkerbaan voor de oudste, dat zou super zijn.

 26. Irene schreef:

  Ja, heel leuk voor mijn neefje!

 27. Wendy van Leent schreef:

  Daar zou mijn dochter erg blij van worden. Ze is dol op lego en op knikkerbanen. Dit is een geweldige combi??

 28. Marlies Koppert schreef:

  Wauw wat een gave set! Zeker weten dat mijn 9 jarige zoon dit echt super cool gaat vinden om samen met zijn vriendje in elkaar te zetten! Ze zijn gek op bouwen/Lego , ik ben heel benieuwd wat voor banen ze hiervan allemaal kunnen maken!

 29. Eefje schreef:

  Mijn dochter is gek op knikkerbanen dus wij willen deze zeker winnen. En de zwarte kleur is ook echt te gek!

 30. Resi Doornenbal schreef:

  Mijn zoontje Melle(al helemaal fan van Hubelino én van LEGO) zou dit denk ik helemaal te gek vinden! Hij speelt graag samen met zijn neefje Sam en samen bouwen ze de tofste knikkerbanen. Dit zou een super aanvulling zijn!

 31. Wanda Advocaat sader schreef:

  Wat mega gaaf!! Ik doe heel graag mee voor mijn klas. Ik kende wel de duplo knikkerbaan van Hubelino en die heb ik ook gekocht voor in de klas. Deze wordt heel veel gebruikt door de jonge kinderen. Ik denk dat deze voor de grotere kinderen of de kinderen die een uitdaging nodig hebben echt een grote aanwinst zou kunnen zijn. Ik ga keihard duimen!!!

 32. Natalie schreef:

  Wat een geweldig gave set van Hubelino!! Echt iets voor mijn kinderen om samen uren mee te spelen. Voor onze oudste bijna 9 en haar zusje. Ze zijn allebei gek op lego en knikkerbanen een perfecte match!!

 33. Abbey schreef:

  Wow wat een gave baan en wat een geweldige winactie! Daar doe ik graag aan mee. Via FB tag ik nog wat vriendinnen met kids

 34. Jacqueline Van de Manakker schreef:

  Daar zouden er hier 2 heel erg blij mee zijn, dus waag dolgraag een kansje

 35. Marieke schreef:

  Wat zou ik dit gaaf vinden voor mijn jongens!!!!!!! De gewone Hubelino vonden ze leuk maar dit is echt super! Ik ga duimen!!!!

 36. Eveline Bosveld schreef:

  Wauw, dit is zooo gaaf! Ik weet zeker dat mijn dochter van 8 dit hélemaal te gek zou vinden! En mijn zoontje van 4 kan er vervolgens uren mee spelen. Wat een geweldige winactie!

 37. Marloes schreef:

  Wat een ongelovelijke gave set!! Echt iets voor mijn kinderen. Onze oudste is nu 9 en de jongste bijna 8!! Beide zijn ze gek op lego en knikkerbanen, de perfecte combi dus!!@

 38. Liset schreef:

  Wauw wat onwijs gaaf! Mijn zoon Matthijs is 8! Hij zit in het autistisch spectrum en het enige waar hij écht zijn ei in kwijt kan is met dingen bouwen. Hij wordt ook enorm rustig van dingen kloppend maken en dus zou zo’n knikkerbaan fantastisch zijn! De kleuren zwart geel zijn ook nog eens de juiste kleuren want die zijn van zijn voetbalclub Rijnsburgse Boys. Eigenlijk is deze nieuwe baan te mooi om waar te zijn, voor ons zou hij écht perfect zijn!!!! Nu ga ik heeeeeeeeeel hard duimen voor Matthijs!

 39. Chantal schreef:

  Dit is echt superleuk. Ik vind het moeilijk om een leuk cadeau te verzinnen voor mijn bijna 8jarige zoon. Maar dit gaat hij zeker weten leuk vinden. Wij doen graag mee.

 40. Juf Vivian Berends schreef:

  Oh WoW! Wat super gaaf!! Had al eerder iets voorbij zien komen, maar dit ziet en klinkt gewoon super! Graag zou ik willen winnen voor mijn klas. We zitten volop in een verbouwing van school en hebben veel moeten inleveren , wat zou het gaaf zijn om dit in de klas maar zeker ook op schoolniveau in te kunnen zetten bij bijv onze MI-circuit (meervoudige intelligentie) . Want om hieraan en hiermee te werken, spreek je verschillende intelligenties aan. En zoals wij het noemen: rekenknap, samenknap, ik-knap, maar zeker ook beeldknap. En als we verder uitbreiden kunnen we er ook taalknap en beweegknap van maken! Dit zou echt een superaanwinst zijn!!

 41. Sandra schreef:

  Heb al een paar keer overwogen om hubelino te kopen, maar deze opvolger lijkt me nog leuker, zeker met mijn dochters van 6,5 en 8,5 jaar oud. Lijkt me leuk om eens met zijn allen op te knutselen. En erg benieuwd hoe dat stukje tegen de zwaartekracht in eruit ziet!

 42. Chantal Michorius-Breukers schreef:

  Voor onze die-hard lego fan wel een heel welkom cadeau!! En zijn jongere broertje kan hem wel eerst helpen, wat hij graag mag doen en zeker als het over knikkerbanengaat!! Zou nog voor jaren speelplezier kunnen zorgen…??

 43. Chris Claeys schreef:

  Waanzinnig zalig leuke actie .Mijn petekind is verzot op bouwen , zoals Lego .Maar ook knikkeren en knikkerbanen vind hij super , Speelt altijd bij zijn neefje hiermee

 44. Lydia schreef:

  Geweldige knikkerbaan. Kinderen (7 en 10 jaar) hebben met hubelino (Duplo) kennis gemaakt op een beurs en zijn sindsdien hard aan het wachten op PI. Ze vinden het geweldig om mee te spelen, maar liever met echte Lego. Zou een leuke verrassing voor ze zijn.

 45. Ron schreef:

  Geweldig. Onze zoon vind de gewone Hubelino al te gek. Dit zou goed samen gaan met de rest van de Lego.

 46. Gerrieke schreef:

  Wauw! Die zouden we graag winnen voor onze Lego en knikkerbaan fan Jannick?

 47. An Dw schreef:

  Ik doe graag mee met deze leuke actie

 48. Janine van Kolthoorn schreef:

  Wauw, dit zou onze zoon fantastisch vinden voor zijn 8e verjaardag. Hij is toe aan wat meer uitdaging, houd van technische dingen en met een beetje hulp van papa of mama moet het zeker lukken. De kleur zal ook zeker in de smaak vallen, geel is zijn lievelings kleur.

 49. E van den berg- nieuwland schreef:

  Zou mijn dochter van 8 echt fantastisch vinden.. en ik denk dat haar broertje van 6 dan niet kan wachten tot hij er ook mee mag.

 50. Maaike schreef:

  Dit zou héél gaaf zijn voor mijn oudste zoon; een echte legofan. Hij heeft er ook de leeftijd voor!

 51. Brenda schreef:

  Mijn zoon zou dit geweldig vinden! Hij is groot fan van Lego en Gravitrax, dit is een geweldige combi van beide!

 52. Christa schreef:

  Dit lijkt me echt geweldig voor onze dochter van 8. Ze vindt tegenwoordig veel speelgoed saai en is het speelgoed waarmee haar jongere zusjes nog wel spelen zat. Lego wordt wel gewaardeerd en ik denk dat deze knikkerbaan daar weer een nieuwe dimensie aan geeft. Nu duimen maar!

 53. EllenB schreef:

  Wij willen graag een kansje wagen. Mijn zoon vindt het fantastisch om te bouwen, zeker in combinatie met Lego. Zijn inzicht en constructietalenten vergroten.

 54. Esther schreef:

  Wat ontzettend leuk! Ik heb zelf thuis de hubelino knikkerbaan maar ik wist niet dat deze opvolger er is. Die zou ik graag willen winnen voor de kinderen van mijn school. Ik ben remedial teacher en dit is ideaal voor een aantal kinderen die ik begeleid. Meestal werken de kinderen in hun schrift maar dit is natuurlijk een hele andere en leukere manier van leren.

 55. Arriët Dekker schreef:

  Deze zouden mijn mannen geweldig vinden! (En mama stiekem ook?)

 56. Wendy van Nek schreef:

  Wat een gave aktie. Lijkt me zo gaaf voor mijn beide zonen!!

 57. Jamar An schreef:

  Oh wauw, wat zouden mijn drie deugenieten dit fantastisch vinden. Ze kunnen er zeker veel uit bijleren. En we hebben de gewoonte, om dingen waar ze uitgegroeid zijn, aan hun school te schenken. Zo maken we nog veel meer kindjes gelukkig!

 58. Marjo van Leeuwen schreef:

  Dit is echt een gave actie voor onze zoon van 9. Hij os erg constructief bezig met van alles opbouwen en dan is dit wel de ultieme uitdaging! En zo wordt zijn Lego verzameling nog leuker!

 59. Marije schreef:

  Wat zullen mijn jongens blij zijn met deze uitdagende baan. Precies goed lego-en-knikkerbaan-in-1. Zijn ze hier mee los te rukken van die beeldschermen? We gaan het ontdekken!!

 60. Miranda schreef:

  Mijn 2 jongens Bram en Wout zouden dit geweldig vinden!! Wout is nog te jong maar vind super leuk om te puzzelen en bouwen. En Bram gaat elke uitdaging aan en vind snelheid en stoeren dingen leuk!! Voor beide leuk en ze zullen er veel speel plezier mee hebben!! Dus??

 61. Jannemiek schreef:

  Wij hebben de afgelopen jaren een aardige collectie “gewone” Hubelino verzameld maar mn meiden zijn toe aan wat extra uitdaging en hebben inmiddels aardig wat Lego om mee te bouwen. Wij dingen dus graag mee naar zo’n Hubelino Pi set?

 62. Ramona schreef:

  Mijn zontje kan je wakker maken voor lego EN knikkers.
  Elk jaar gaan we naar lego world in Utrecht en hij kijkt dan uren naar deze knikkerbanen.
  Hij zou verrukt zijn mocht hij dit winnen.

 63. Agnita schreef:

  Wauw wat gaaf dat je dit mag weggeven. Ik maak heel graag een kansje. Mijn zoontje is helemaal gek van Lego. En op school ook van knikkerbanen maken. Zal een hele mooie uitdaging zijn voor hem.

 64. Lieke schreef:

  Oh deze staat bovenaan het lijstje van mijn zoontje Sam! Zodra hij deze ergens voorbij zag komen was hij was gelijk verkocht! Perfecte combinatie Lego en knikkerbaan!
  Ik ga duimen?

 65. Trudy schreef:

  Gaaaaafffff!! Dit zal onze Max zo leuk vinden. Hij heeft de lego helemaal ontdekt..

 66. Sandra schreef:

  Wauw wat een uitkomst is dit! Nu veel speelgoed in de kamer staan omdat ze de hubelino met de duplo spelen en met de LEGO apart. Dus dit is helemaal geweldig, kunnen we de duplo eindelijk doorgeven aan onze neefjes/nichtjes. Iedereen weer “nieuw” speelgoed en dus weer blij :) :)

 67. Jessica schreef:

  Super leuk, doe dus graag een gokje voor mijn drie lieve kinders

 68. Natascha schreef:

  Kevin zou dit geweldig vinden!! Hij wil al naar Duitsland om er daar 1 te gaan kopen. De Hubelino knikkerbaan met duplo was hier al een groot succes, deze heeft hij aan de voedselbank gegeven.

 69. Sandra Numans schreef:

  Ik zou graag willen mee doen voor mijn BFF de grootte lego fan van de hele wereld

 70. Esther bergboer schreef:

  Ja heel graag voor mijn Lego minded en creatieve jill
  Een tof extra kado voor haar bijna verjaardag!

 71. Marcella schreef:

  Wauw leuk dat zullen mijn meiden prachtig vinden.

 72. Monique schreef:

  Wat een leuke baan.
  Dat zouden mijn legofans helemaal geweldig vinden.
  Zeker David die in September 8 wordt, hij zou dit wel als verjaardag cadeau willen.

 73. Myrthe schreef:

  Hier zouden wij als gezin echt van genieten! Bouwen is hier populair en tja papa.en mama vinden knikkerbanen cool! Budgettechnisch is het hier altijd sparen voor speciale dingen,dus wat zou winnen eens een keer fantastisch zijn ?

 74. Wijnanda Middelkoop schreef:

  Ik heb kleinkinderen die allebei dol zijn op lego en hier ook helemaal weg van zouden zijn. Ze zouden hier samen erg van genieten.

 75. Sharon schreef:

  Voor mijn leerlingen van het 2de leerjaar zou dit geweldig zijn. We proberen veel aan techniek te doen. Dit zou hier ideaal voor zijn. Niet 1 kindje maar 1 klas vol kindjes gelukkig ?

 76. Mandy schreef:

  Leuk voor mijn kids op de bso!! Lego en knikkerbaan fans dus dit is een geweldige uitkomst!

 77. Margriet schreef:

  Oh! Onze 3 jongens groeien uit de Duplo met de grote hubelino. Dit is een geweldige volgende stap ?.
  En : weer van YouTUBE naar knikkerTUBE, beter kan niet toch!

 78. Christianne schreef:

  Onze Joep wordt bijna 8! Hij is al bekend met Hubelino, dus deze grotere uitdaging zal hij zeker geweldig vinden! Dus ik hoop dat we deze winnen? Zou meteen een geweldig verjaardagscadeau zijn!!!

 79. Nancy schreef:

  Ik doe graag mee voor mijn neefje, die al jaren lego voor zijn verjaardag vraagt en nu al een flinke collectie heeft. Met deze baan kan hij weer eens wat anders spelen met zijn lego!

 80. Inge Zomervrucht schreef:

  Wat een super actie! Onze kleine legofan en knikkerbaanfanaat zal dit echt te gek vinden. Zeker nu om even af te leiden van alle onrust in zijn kop en lijfje.

 81. Cindy schreef:

  Wauw! Wat een leuke actie, ik doe graag mee voor de buitenschoolse opvang waar ik werk, kids van 2.5tot 12 jaar ???

 82. Jantine schreef:

  Wat een super toffe actie en mijn zoon en dochter, want die vind dat ook leuk, zouden er heerlijk mee kunnen bouwen/spelen.

 83. Annemieke Klomp-Meurs schreef:

  Doe heel graag mee namens dochter van bijna tien en zoon van zes, beide groot knikkerbaanfanaten en wild van Lego ! Met een beetje hulp van ons komt het bouwen vast goed!(en het spelen stiekem ook wel?)

 84. Marjan schreef:

  Wauw! Ook hier een grote fan van Lego en knikkerbanen! En hij is ook nog eens bijna jarig. Hij zou het geweldig vinden dit te winnen

 85. Miranda Schipper schreef:

  Ik zou heel graag voor onze zoon Lars willen winnen.
  Hij is net 6 geworden, maar kan ook al goed met het oude hubelino spelen.

 86. Elles schreef:

  Super leuk! Die willen we graag winnen. Ik denk dat opa uren lang plezier gaat hebben met zijn 3 kleinkinderen! Want vanaf 8 maar zeker tot 80 ?

 87. MarianZw schreef:

  Met een zoon van 7 en een dochter van 9 wordt dit vast een groot succes. Het ziet er op de foto’s al zo mooi stevig uit! Krijgen echt meteen zin om mee te bouwen, ik loot dan ook graag mee

 88. Tamara schreef:

  Onze dochter is dol op bouwen en ze is er nog goed in ook! Ik gun haar deze WOW baan!

 89. Karin schreef:

  Wauw mijn zoontje Lucas van 8 is helemaal weg van lego en bouwt ook nog zeer regelmatig met zijn linkerbaan, wat een geweldig cadeau zou dit voor hem zijn!

 90. desiree schreef:

  we hebben al een wat oudere knikkerbaanset van hubelino, erg leuk (zelfs de 3 jarige vind het geweldig)

 91. Julia van empel schreef:

  Wat gaaf! Mijn zoon zal hem erg leuk vinden.

 92. lodi schreef:

  Dit is wel heel gaaf zeg, de jongens zijn 11 en 9 en door opa aardig technisch onderlegd, ik denk dat ze deze zelfbouw knikkeren helemaal te gek zouden vinden, dus ik doe graag mee met deze win actie.

  • Linda Raaijmakers schreef:

   Dit zou gewekdig zijn voor de verjaardag van onze tweeling Lucas en Eva. Op deze manier kunnen ze straks samen met papa aan de slag ?

 93. Milou Ruegebrink schreef:

  24 juni is mijn zoon jarig en dit zou een geweldig cadeau voor hem zijn!! Lego genoeg in huis, dus kom maar op met dit stoere cadeau!

  • Iris van Bijsterveldt-Broers schreef:

   O wauw, hoe tof is dat! Hubelino is al gaaf, maar deze lijkt me voor onze oudste zoon net wat meer uitdaging geven.

 94. Eline schreef:

  Ja lijkt me super leuk, ook voor papa haha

 95. Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) schreef:

  Mijn dochters zijn dol op lego en op knikkerbanen. Super leuk dat beide nu gecombineerd worden. Ik doe graag mee.

 96. Ellen schreef:

  Oooh wat een topkado voor onze zoon die én afzwemt voor C, én 18 juni een operatie aan zijn ogen te wachten staat én 17 juli jarig is! Die zal staan te springen van blijdschap!

 97. Joske schreef:

  Te leuk is deze knikkerbaan! Ik zou hem heel graag winnen voor onze kinderen en neefjes/nichtjes! Met elkaar zullen ze uren kunnen spelen. Daarnaast is mijn zoontje ook bijna jarig, te leuk voor zijn verjaardag.

  • Janneke Terlouw schreef:

   Wat gaaf dat Hubelino nu ook een knikkerbaan heeft die met lego gecombineerd kan worden! Onze zoon is al jaren fan van de duplo versie en een groot legoliefhebber dus ik weet zeker dat hij deze nieuwe baan geweldig zou vinden!

 98. Anna Wienen schreef:

  Super gaaf… ik doe mee voor mijn neefje

 99. Petra schreef:

  Lijkt me een hele knikkerbaan, zowel voor mijn 11-jarige dochter als voor 9-jarig gastkindje (en het gastkindje van 6 jaar).

 100. Anniek schreef:

  Mijn oudste zoon is net jarig geweest. Maar als we geweten hadden dat Hubelino ook knikkerbanen voor lego had ipv voor duplo, dan wist ik wel wat er bovenaan zijn verlanglijstje stond. We doen graag mee. Wat een superprijs! En ik hoop dat deze papa en mama de doos dan dicht kunnen houden tot 5 december ?

 101. Dionne Beunder schreef:

  Geweldig! Weet zeker dat onze oudste zoon hier de lange zomeravonden wel mee weet te vullen! Is altijd bezig met lego, en alles wat met knikkerbanen te maken heeft vind hij super interessant!

 102. Henrielle van den Ham schreef:

  Leuk leuk! Lego en knikkers, mooie combi voor onze 3 boys.

 103. Marloes van Breugel schreef:

  Super mooi!! Leuk voor mijn zoon en dochter, houden allebei van bouwen!!??

 104. Jolanda van Delft schreef:

  Mijn kleindochter zou ik er mee blij maken

  • sylvia schreef:

   oohh dit zou onze zoon echt geweldig vinden, hij is altijd met lego aan het bouwen, heeft zo’n enorm veel fantasie, hij maakt de mooiste creaties, dus dat er maar 1 boekje bij zit is voor hem niet erg, ik weet zeker dat hij zelf ook genoeg inspiratie heeft om de coolste banen te maken!

 105. Loes Kaarsgaren schreef:

  Ohhhh wat super gaaf!!!! Ik heb 3 meiden die gek zijn op knikkerbanen en op lego. Dit is dus perfect! Wow!!! Onze tweeling wordt in oktober 8 en de oudste is vorige week 9 geworden.
  Ik doe dus heeeeel graag mee aan deze winactie!! En nu duimen maar!! ?

 106. Silvie schreef:

  Zo gaaf, hier een echte lego fan in huis…deze set zou hij geweldig vinden…?

 107. Maaike schreef:

  Ohhhhhhhh, Ik heb een die-hard legofan van 9 jaar in huis. En hij gebruikt de houten knikkerbaan van zijn jongere broertje nog steeds.
  Wat goed van Hubolino om het beste van 2 werelden te combineren. Wat zou mijn oudste daar blij van worden.

 108. Iris Antonissen schreef:

  Wat zou mijn dochter dat leuk vinden om het zelf te bouwen samen met haar opa en oom.
  En over 3 jaar kunnen de mannen gaan bouwen als Lenn de goede leeftijd heeft.
  En als de kinderen naar bed zijn kunnen mijn man en ik er ongestoord mee spelen ??

 109. Liesbeth schreef:

  Oooohhh voor bij mij op school! Ik denk dat de kids dit geweldig vinden! En ik als juf ook :)

 110. Marije schreef:

  Lijkt me echt geweldig voor onze zoon! Dat gaat hij geweldig vinden..

 111. Suzanne Spruijt schreef:

  Geweldig! Onze zoon is weliswaar nog geen 8, maar hij bouwt zelfstandig lego sets voor 8 en zelfs 15 jarigen. Deze baan zou hem zeker uitdagen enzoveel uren plezier geven. Fingers crossed ??

 112. Lisette schreef:

  Mijn 8-jarige kan wel een alternatief voor zijn beeldscherm gebruiken, en iets waar hij uitdaging in vindt zou dan ideaal zijn, dus ik doe graag mee!

 113. Luuk Elena Sara schreef:

  Ja graag voor onze 3 kindjes en nog 4de op komst dus qord genoeg mee gespeeld. Bouwen is altijd super en hoe gaaf dan om er met knikkers over te rollen. Wij loten graag mee

 114. Heleen M. schreef:

  Wow, super! Mijn oudste zoon zou dit helemaal geweldig vinden. Hij is groot lego-fan en hij zou het geweldig vinden om zo’n knikkerbaan te bouwen. Hubelino met duplo vond hij ook wel leuk, maar de mogelijkheden waren toch wat beperkt, waardoor hij het snel saai vond. Hij laat zijn hersens graag werken, dus “problemen” in de baan oplossen is helemaal leuk! Ik ga hard duimen dat hij wint :-)! Dan kunnen zijn hersens thuis ook goed uitgedaagd worden!

 115. Sandra v Pelt schreef:

  Zo gaaf voor onze zoons. Kunnen ze uren bouwen en verschillende knikketbanen maken.

  • Marietje Pieters-Wagenmakers schreef:

   Mijn dochter van 8 gaat dit geweldig vinden! We hebben ook al de Hubelino met Duplo, maar het combineren met Lego Friends zal ze toch leuker vinden!

  • Maaike schreef:

   3 jongens hier die dit fantastisch zouden vinden!

  • Jolien schreef:

   Dat zou voor onze oudste zoon een wens zijn die uit komt, “Duplo blokken zijn wel een beetje kinderachtig man!” Wij doen heel graag mee, niet alleen omdat het super leuk is maar ook omdat onze oudste zoon wel een opsteker kan gebruiken!

  • Rasmussensmit schreef:

   Duidelijke uitleg van de goede en minder goede punten van de baan, dat vind ik tijd heel fijn. Sommige bloggers vertellen alleen wat er allemaal geweldig is, terwijl ik ervan overtuigd ben dat als je een volledig beeld geeft, je volgers er meer naar bij hebben.
   Ikzelf heb vier kinderen in de leeftijd 5 tot 14, die willen vast graag hiermee aan de gang.

  • Ellen schreef:

   Gaaf! Heel eerlijk? Nee mijn zoon is 6…maaarrrr gek op knikkerbanen (het enige speelgoed waar hij een tijd mee kan spelen alleen) en de tweede maar: mijn gastkinderen zijn wel 8 of ouder! En ik heb weinig speelgied voor de oudere kids, wat leuk samen leren/spelen!

  • Celina Aarts-Antonissen schreef:

   Wauw, ik doe graag mee voor mijn zoontje Siem. Groot lego en knikkerbaan en fan, dus ik verwacht dat hij dit geweldig vind! ?

  • Lindy schreef:

   Ik denk dat mijn dochter dit echt te gek zou vinden. En als ik de puber in huis erop loslaat, wordt het vast nog een spannendere baan..

  • Marielle Broekman schreef:

   Wat een gave baan! Bedankt voor de review, geeft een duidelijk beeld van hoe het werkt. Dit is super leuk. Mijn zoon van 10 heeft op zijn 6e de Haba knikkerbaan gekregen (hout) en op zijn 8e van Quercetti (kunststof). Hij is dol op Lego en dit is het perfecte vervolg!

  • Mark schreef:

   Wat gaaf! Mijn dochter is nog te jong, maar ze heeft wel een neef en nicht die er veel plezier aan zouden beleven… En dan kan ze er zelf over een paar jaar misschien ook wel mee spelen….
   Duurzaamheid ten top ?

 116. elisabeth maria martina schreef:

  wat een geweldig gebaar, verras jarige kleinzoon tije maar met dit prachtige exemplaar #duimenmaar

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.