Skip to Content

PAW Patrol Speelgoed: Vrachtwagen review

PAW Patrol Speelgoed: Vrachtwagen review

Onze zoon is enorm fan van dieren en politie, dus ook Paw Patrol. Stap met hem in de trein of auto en je kan de hele weg ‘boe’s’ ‘beeeeh’s’ en ‘die die’ aanhoren. Alle dieren die hij ziet worden op die manier benoemd.

Alles op vier poten is voor hem een boe, uitgezonderd de schapen, honden en poezen. Dat is ‘woef woef’ of ‘miauw’. Als je hem de vrije keus geeft om een bak met speelgoed te pakken heb je 99% kans dat hij recht op de speelgoedbak met dieren afloopt. Deze grijpt hij vast en sjouwt hij het hele huis door.

Zelfs naar bed, waar ze toch al snel tussen de spijlen door er weer uit worden gegooid om vervangen te worden door zijn knuffelsdieren. Geef hem een willekeurig boekje en hij weet er vrijwel altijd een dier in terug te vinden. Zelfs op de peuterspeelzaal van zijn zus weet hij al precies welke boeken en welke pagina’s hij moet hebben voor de dieren. In de duplo bak vist hij een koe of hond er uit om daar vervolgens de hele zaal mee rond te lopen.

En enorm boos te worden als ik het duplodiertje uit zijn handen bevrijdt zodat we weer naar huis kunnen gaan. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij graag naar de dierentuin of kinderboerderij gaat en een zwak heeft voor speelgoed met dieren. 

Paw Patrol

Toen ik een persbericht van Paw Patrol voorbij zag komen wist ik ook gelijk dat dit een grote hit zou worden voor onze zoon. De figuren uit de gelijknamige serie van Nickelodeon. In deze serie is de hoofdrol weggelegd voor Ryder die samen met acht heldhaftige puppy’s: Spy Chase, Rescue Marshall, Rocky, Zuma, Rubble, Skye, Everest, Robopup avonturen beleefd.

Ryder weet op een unieke manier alle problemen op te lossen en beschikt over een goed gevoel voor humor. De PAW Patrol doet risicovolle reddingsoperaties om de gemeenschap van Avonturenbaai te beschermen.

Paw Patrol speelgoed

Zoals het met alle populaire series gaat bestaat er ook een speelgoedlijn van PAW Patrol. Dit is een initiatief van Spin Master in samenwerking met Nickelodeon. De speelgoedproducten zijn geschikt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar en verkrijgbaar in de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel.

Ideaal dus voor onze bijna twee-jarige zoon. De verschillende honden hebben allemaal een eigen actieset in combinatie met brandweerwagens, duikboot, helikopters of een paar pillonnen.

Gemiddeld betaal je hier tussen de 20 en 30 euro voor. Hiermee is het voor de PAW Patrol en hun trainer Ryder geen probleem om brandjes blussen, een kat uit de boom redden of een ontspoorde trein repareren. 

Om nu nóg sneller op hun bestemming te komen, heeft speelgoedfabrikant Spin Master dit najaar een compleet uitgeruste PAW Patroller ontworpen. De PAW Patroller is een uitgebreide vrachtwagen (ruim een meter lang!) die transformeert tot mobiel hoofdkwartier op elke locatie.

De multifunctionele truck transformeert op elke willekeurige plek makkelijk en snel tot mobiel hoofdkwartier, zodat de superpups direct tot actie kunnen over gaan.

De uitklapbare vrachtwagen beschikt over onder andere een helikopterplatform, een autolift en een lanceerhelling waar de pups op hoge snelheid kunnen wegrijden met hun voertuig. Op de tweede verdieping is er ook een ingebouwde telescoop geïnstalleerd, zodat ze alles goed in de gaten kunnen houden.

De PAW Patroller heeft plek voor 3 voertuigen inclusief hun pups en zendt echte geluiden, zoals sirenes en motorgeluiden, uit bekend van de serie. Kruip in de huid van een echte superheld en ga op avontuur met het PAW Patrol-team!

Paw Patrol Vrachtwagen

Onze zoon was gelijk fan van de enorme vrachtwagen. De auto’s moesten naar boven en weer naar beneden, de poppetjes werden in de ‘cockpit’ verstopt, de vrachtwagen moest weer dicht zodat er mee gereden kan worden. Hij had er gelijk het grootste plezier van. En hij was niet de enige, ook dochterlief speelt er graag mee.

Doordat er verschillende wagens bij zitten kunnen ze allebei met hun eigen wagentje spelen. Of met de grote vrachtwagen want al die geluiden zijn natuurlijk wel erg bijzonder.

De vrachtwagen moest ook mee naar boven om mee te spelen, zo’n rustige zondagochtend hebben we al een tijdje niet meer gehad. Zelfs niet als ze tv mogen kijken. Voor het middagdutje wordt de vrachtwagen voor de zekerheid, onder luid protest, naar de gang gereden zodat er ook daadwerkelijk geslapen wordt. Het valt me ook op dat dit speelgoed ontzettend stevig is, als je het bijvoorbeeld vergelijkt met ander plastic speelgoed.

Zoonlief steunt toch regelmatig met zijn volle gewicht op de vrachtwagen die dat zonder problemen doorstaat, zelfs helemaal uitgeklapt. Dit speelgoed heeft dus terecht de vermelding geschikt van 2 tot 5 jaar gekregen. De pilonnen heb ik echter wel wat hoger weggelegd.

Nu wordt er alleen nog maar ‘woest’ mee gespeeld. Peuter begint er al iets van verhalen mee te bedenken, maar als ze ouder worden zal dit alleen nog maar meer zijn. Dan kunnen ze zelf de avonturen van tv naspelen met hun eigen PAW patrol.

Zijn jullie kinderen ook zo’n fan van de PAW patrol?

Linda van Aken