Skip to Content

Autobaan zelf maken; knutselen met tape

Autobaan zelf maken; knutselen met tape

Zoonlief begint nu ‘eindelijk’ een beetje interesse te krijgen in vervoersmiddelen. Met name auto’s en treinen zijn zeer populair. De interesse in auto’s begint er nu ook te komen. Op Pinterest en ook steeds meer op Nederlandse blogs zie ik leuke ideeën voorbijkomen van een road masking tape.

Ideaal bijvoorbeeld voor als het een dagje regent om binnen een autobaan mee af te tapen. Je hebt echter ook bredere tape van 5 cm.

Ik kreeg van de webshop Otto en Lennox zo’n rol om een idee wat al een tijdje in mijn achterhoofd zat, maar nog nergens tape gevonden, uit te proberen. Het resultaat was zelfs nog beter dan ik had verwacht, waarschijnlijk omdat manlief het heeft gemaakt.

Hij heeft iets meer geduld en precisie dan dat ik heb. Er is ook veel mee gespeeld de afgelopen dagen dus wordt het tijd om hem te delen.

Benodigdheden

  • Tape Road (hier)
  • Kunstof plaat (karton of hout kan ook, maar kan niet tegen vocht of is erg zwaar)
  • Scherp stanleymesje
  • Houten snijplank
  • Centimeter
  • Roller

Werkwijze

Zoals je ziet heb je niet veel nodig voor deze diy. Je begint met het precies opmeten van de breedte van de tape en tekent hier met de centimeter banen af van het kunstof. Nu was deze plaat ongeveer 50 cm breed dus hebben we banen gemaakt van vijf centimeter breed (breedte van de tape road) en 25 cm lang.

Met het stanleymesje kun je dit kunstof makkelijk doorsnijden.

Het voordeel van kunststof is dat het niet splintert en het in verhouding met hout ook een stuk lichter is. Het kunststof was een beetje vies geworden dus moest even goed opgepoetst en afgedroogd worden. Ook als dit niet het geval is, is het goed in ieder geval de kant die je gaat beplakken even goed vetvrij te maken zodat de tape goed blijft hechten.

Als alle banen (en een paar vierkantjes) zijn gesneden kan je beginnen met het plakken van de tape. Zorg ervoor dat je aan beide uiteindes iets overhoudt.

Als alles beplakt is kan je dit omdraaien en met het stanleymesje precies afsnijden zodat er geen rafeltjes ontstaan waardoor de randjes snel loslaten. Het beste kun je een wit plastic gebruiken omdat bij dit tape de strepen in het midden doorzichtig waren.

Deze onderdelen hebben trouwens ook de ‘baby stopt delen in de mond test’ overleefd zonder dat de tape losliet.

Speltips

DIY Autobaan wegdelen met road masking tape - Mamaliefde.nl
DIY Autobaan wegdelen met road masking tape - Mamaliefde.nl
DIY Autobaan wegdelen met road masking tape - Mamaliefde.nl
DIY Autobaan wegdelen met road masking tape - Mamaliefde.nl
DIY Autobaan wegdelen met road masking tape - Mamaliefde.nl

Natuurlijk werd er in de achtertuin druk mee geëxperimenteerd. Op de peuterspeelzaal is nu het thema ziekenhuis, dus moest de ambulance rondjes rijden. We hebben dit gecombineerd met de regenboogpoppetjes van Grimms. 

Ook in de zandbak was het een groot succes. Stiekem vonden mama en papa het ook wel erg leuk om heuvels te maken om vervolgens tunnels en bruggen te maken met de stevige onderdelen.

Linda van Aken