Skip to Content

Uitje dagje strand; tips wat meenemen?

Uitje dagje strand; tips wat meenemen?

Lekker weer en dus met z’n allen op naar de kust! Heerlijk, maar om het ook heerlijk te houden zijn er hier tips om jouw dagje strand tot een topdag te maken!

Hoe ga je naar het strand?

Een antwoord op deze vraag is afhankelijk van meerdere factoren. Ga je naar het strand op een dag dat heel Nederland naar de kust zal vertrekken?

Kies dan voor het openbaar vervoer, voor zover dat mogelijk is. Uren in de file staan wil je echt niet tijdens een zonovergoten dag (en eigenlijk wil je dat gewoon nooit…).

Ligt jouw favoriete badplaats niet gunstig wat betreft het openbaar vervoer? Dan kun je meerdere dingen doen. Of je vertrekt héél vroeg of je gaat juist pas in de namiddag.

Maar je kunt ook ervoor kiezen om fietsen mee te nemen. Parkeer je auto op een plek waar je wel gewoon kan komen, maar waarbij je wel in de buurt van het strand bent. En doe het laatste stukje op de fiets!

Badplaatsen die heel berucht zijn om hun slechte bereikbaarheid op snikhete dagen zijn onder andere Scheveningen en Zandvoort.

Ga je naar een minder bekende plek, dan zal dat uiteraard ook schelen. Een stukje verder rijden naar het strand, waarbij er dan misschien minder attracties en voorzieningen zijn, kan wel schelen in de drukte!

Smeren, smeren, smeren!

Misschien wel één van de belangrijkste dingen om niet te vergeten: zonnebrand! Zorg dat je een hoge beschermingsfactor kiest en blijf smeren! Zijn de kinderen nog klein?

Houd ze dan zo veel mogelijk uit de zon en laat ze onder de parasol in het zand spelen. Een zonnehoedje kan eveneens een goed plan zijn. En houd op het strand een shirtje aan.

Tien paar ogen

Bij wijze van spreken neem je tien paar ogen mee als je naar het strand gaat met kinderen. Ook als je kinderen al kunnen zwemmen blijft de zee gevaarlijk.

En je weet als ouder zelf ook wel dat een kind in een split second vertrokken kan zijn. En zie ze dan maar eens tussen al die mensen terug te vinden.

Houd ze continu in de gaten, ook als ze ‘veilig’ op het strand een kasteeltje aan het bouwen zijn.

Mochten ze toch wegglippen, dan is een SOS armbandj met jouw telefoonnummer aan hun pols (hier) een uitkomst. Maar ook daarmee voorkom je uiteraard niet dat ze kunnen verdrinken!

Laat ze nooit en te nimmer alleen bij de kustlijn spelen. Speel met ze mee, zodat ze niet zomaar vertrokken zijn én het is ook nog eens heerlijke quality time met elkaar.

Neem water mee

Op veel stranden zul je horeca vinden. Op het strand zelf staan vaak al genoeg strandtentjes waar je eten en drinken kunt halen. Maar water bij de hand hebben is niet alleen voor de dorst (hoewel het wel heel goed is om goed te drinken tijdens zo’n warme dag).

Het is ook fijn om even die zoute smaak van de zee uit je mond te krijgen of misschien wel die zandkorrels…

Eten en drinken in de koelbox

Uiteraard kun je ook eten en ander drinken meenemen. Is een stuk goedkoper en op drukke dagen scheelt het ook in wachttijden die je anders hebt bij de strandtentjes. Neem alles mee in een koelbox, zodat het ook lekker fris blijft.

Schaduw

De hele dag in de volle zon is niet fijn. Naast de kans op verbrandingen of dat je oververhit raakt, kan het je ook een zonnesteek opleveren. Of gewoon hoofdpijn. Neem daarom een parasol mee of een windscherm.

Een klein tentje kan ook. Ideaal om bijvoorbeeld je baby of peuter in te kunnen leggen als het moet slapen. Even uit de drukte, geen afleidingen en helemaal uit de zon of de wind.

Wat gaan we doen?

Zeker met kinderen is een dag strand meer dan alleen maar liggen ‘bakken’ of zwemmen. Maar ook al ga je met alleen volwassenen, dan is het nog net zo goed fijn om meer te kunnen doen.

Hierbij kun je denken aan een leesboek, tijdschrift of bijvoorbeeld een puzzelboekje. Maar iets actiefs is natuurlijk minstens net zo leuk.

Een bal, een vlieger, tennisset of iets anders wat je met elkaar kunt doen kan een leuke afwisseling zijn.

Met kinderen zijn dit eveneens leuke attributen, maar uiteraard neem je ook alle zandbakspullen mee… Want zandkastelen bouwen hoort er minimaal ook bij.

Lees ook: Spelletjes op het strand

Laat je waardevolle spullen thuis!

Het beste kun je waardevolle spullen thuislaten. Al zou het alleen al zijn omdat apparaten niet echt beter worden van zand in alle kieren. Maar natuurlijk heb je geld nodig of in ieder geval een pasje, heb je een telefoon bij je en misschien ook nog een fotocamera.

Berg dit in ieder geval netjes op zodat het niet voor iedereen voor het grijpen ligt! Liefst verberg je het op zo’n manier dat niemand doorhebt dat daar nu net je geld inzit, bijvoorbeeld.

Zakjes zijn een wondermiddel!

En als we het dan toch over zand hebben wat overal tussen gaat zitten: je kunt je spullen extra beschermen door ze te verpakken in een plastic zakje. Uiteraard gooi je die plastic zakjes na gebruik netjes weg in de prullenbak of thuis (in de plasticbak).

Extra handdoeken

Badkleding gaat uiteraard mee. En handdoeken om op te liggen. En vergeet ook niet om extra handdoeken mee te nemen. Zodat je wel een handdoek hebt om je mee af te drogen als je gezwommen hebt.

Is je handdoek eenmaal nat, zal er zand aan blijven plakken. Om er dan nog op te gaan liggen, is niet fijn. Maar andersom ook niet. Om je af te drogen met een handdoek vol zand is al helemaal niet fijn.

Probeer die natte handdoek dan ook over je zonnescherm ofzo te hangen, zodat het zo min mogelijk nat met het zand in aanraking komt.

Reddingsbrigade

De reddingsbrigade zit er niet voor niks. Zij geven door middel van vlaggen aan welke risico’s er zijn. Let hierop en houd je ook aan de aanwijzingen van deze mensen. Die geven ze niet voor niets!

Wat is er te doen?

Als laatste nog de tip dat je even nadenkt wat je nu eigenlijk op het strand wilt gaan doen. Ieder strand heeft zo zijn eigen unieke dingen.

Er zijn stranden die in de eerste plaats bedoeld zijn voor extreme sporten, zoals kitesurfen en windsurfen. En waar ook op het strand zelf bijvoorbeeld aan blokarten wordt gedaan.

Harstikke leuk, maar niet ideaal om daar in zee te willen zwemmen of op het strand te willen zonnebaden. Dan kun je beter ergens anders heen gaan.

Wil je een strand aan een boulevard, een strand met veel strandtenten op het strand zelf of wil je juist een rustig strand zonder al te veel poespas? Kies het strand wat past bij jouw wensen!

Wil Cats
Volg me via: