Skip to Content

SOS Kinderpolsbandjes oa met telefoonnummer om te voorkomen dat jij je kind kwijtraakt

SOS Kinderpolsbandjes oa met telefoonnummer om te voorkomen dat jij je kind kwijtraakt

Het is voorjaar, we mogen weer lekker naar buiten en er staan al verschillende leuke uitjes en festivals op de agenda. Een dagje strand, een subtropisch zwemparadijs, een bezoekje aan een dierentuin, een speeltuin, de rommelmarkt en braderieën tijdens Koningsdag. We gaan met het hele gezin gezellig samen op pad.

Dan is het natuurlijk ook heel fijn als het gezellig blijft, van begin tot eind, samen uit en samen thuis.

Niks is zo vervelend als je kind kwijt te raken, al is het maar voor heel even….de paniek die dan door je lijf schiet is onbeschrijflijk en hoe klein het moment ook was het kan het hele uitje verzieken en je wilt alleen nog maar naar huis.

Ervaring met kind kwijt raken

Ik heb het zelf meegemaakt. Het was op een Koningsdag, we hadden toen twee kinderen, 4 en 2 jaar. De jongste zat in een buggy en de oudste liep aan de hand mee langs allerlei kraampjes in de binnenstad, het was enorm druk en de rommelmarkt was rijkgevuld met diverse leuke spullen.

We hadden er veel zin in en keken uit naar de mooiste items die we konden scoren.

Ik stond bij een kraampje met de buggy aan de hand en was er van overtuigd dat mijn man met mijn andere zoon was. Hij dacht dit dus precies andersom. Ik draaide me om, keek mijn man aan en we hadden direct door dat hij weg was…..

De hele menigte om mij heen werd een wazig beeld en ik zag alleen nog maar oranje. Wat heeft hij aan? Een oranje t-shirt natuurlijk.

Al snel hadden we hem weer gevonden, hij zat gehurkt vlak voor ons op een kleedje wat speelgoedvoertuigen te bewonderen. Hij had onze paniek niet eens door en begreep dus ook totaal niet waarom we opeens weer naar huis gingen.

Sindsdien ging ik zoeken naar een handig hulpmiddel. Stel dat dit weer zou gebeuren, dan heeft mijn kind iets bij zich wat zou kunnen helpen. Dit wil ik hoe dan ook nooit maar dan ook nooit meer meemaken.

Ik vond via internet een metaalplaatje, een ketting met plaatje waar gegevens op kunnen worden gedrukt. Net zoals in het leger de soldaten dragen, een identiteitsketting.

Tegenwoordig zijn hier veel meer leuke en stoere hippe items van te vinden en ik laat je graag zien wat ik zoal ben tegengekomen.

Lees ook: Kind kwijtraken; tips wat te doen en hoe voorkomen

Het identiteitsplaatje aan de ketting

Te beginnen dus met het al oude old school SOS-naamplaatje aan een ketting. Met deze ketting kun je ook nog eens lekker variëren in verschillende kleuren.

Je kunt het uiteraard zo basic laten, maar met een siliconen randje om het plaatje heb je al een vrolijke hanger en als je dan ook nog de bolletjesketting in je favoriete kleur kunt kiezen ben je helemaal in stijl als je op pad gaat.

Elastisch armbandje

Is een mobiel telefoonnummer al voldoende voor jou gemoedsrust dan kun je ook kiezen voor een simpel armbandje. Dit elastische bandje past altijd en is in veel verschillende kleuren te krijgen.

Leren polsbandje

Met je hummeltje naar het strand. Wetende dat er een sterk bandje om de pols zit met jou telefoonnummer geeft direct een goed gevoel. Dit stoere bandje is in verschillende kleuren te krijgen en ook in drie verschillende maten. Dus ook de grotere hummels kunnen nog zo’n bandje aanschaffen.

Deze vind je hier.

Gekleurd SOS-naamplaatje

Een naamplaatje is ook te verkrijgen in een gekleurd aluminium plaatje. Nu kun je zelf bepalen of je hier een lange ketting voor om je hals van maakt of dat je een korter kettinkje neemt zodat het plaatje als sleutelhanger gebruikt kan worden.

Deze vind je hier.

Sleutelhanger

Een echte LEGO-fan zal het geen probleem vinden om deze sleutelhanger met zich mee te hebben de hele dag. Hang het aan je sleutelbos of knip het vast aan een lus van je broeksriem. De tekst kan je naam zijn, maar je kunt ook kiezen voor een telefoonnummer

Deze vind je hier op etsy.

Siliconen polsbandje

Vrolijk gekleurd, lekker opvallend, simpel in zijn vorm en licht van gewicht. Je kind zal niet eens meer door hebben dat er nog iets om zijn of haar pols zit. Ook hier kun je voor een tekst kiezen als naam of telefoonnummer.

Deze vind je hier.

Polsbandjes met klittenband

Ook een bandje met klittenbandsluiting is ideaal om te gebruiken als SOS-bandje. Het bandje is op maat te verstellen en past dus altijd. Met een speciale watervaste pen is de tekst permanent aan te brengen op het kaartje en bovendien kun je direct een aantal reservekaartjes bijbestellen.

Voor het geval je nog iets anders aan de tekst had willen toevoegen, omdat er bijvoorbeeld een allergie bij je kind blijkt te zijn of omdat het een bepaalde medicatie moet hebben of gewoon omdat jouw telefoonnummer is veranderd.

Zo kun je eenvoudig de belangrijke informatie aanpassen zonder meteen een compleet nieuw bandje aan te moeten schaffen.

Deze vind je hier.

Polsbandje met eigen tekst

Ook met deze vrolijke bandjes in verschillende printjes en kleurtjes zijn eenvoudig zelf teksten en informatie op de bandjes te schrijven. Het bandje is eenvoudig op maat te maken en heeft een eenvoudige sluiting die stevig vast blijft. Het vinyl bandje is waterproof dus je kunt er ook mee het water in.

Deze vind je hier.

Een tijdelijk polsbandje

Heel soms kom je dingen tegen in een folder waar je verbaasd van wordt. Hé, verkoopt de wibra dit ook? Ja dus. Zo heel af en toe hebben de goedkopere winkels ook zo’n handig polsbandje in de schappen liggen. Ideaal voor als je niet zo heel vaak op pad gaat en als je maar een beperkt budget hebt.

Deze vind je hier.

Armbandje met RVS-plaatje

Een stoer en simpel bandje, met een gegraveerde tekst naar keuze op een RVS-plaatje. Leverbaar in 9 verschillende kleuren en eventueel nog aan te vullen met andere leuke hangertjes of bedels die met een slotje eenvoudig aan het bandje zijn vast te maken.

Deze vind je hier.

Enkelbandje met telefoonnummer

Toch liever niks om je nek of zichtbaar aan je arm of pols? Dan kun je ook kiezen voor een persoonlijk gemaakt enkelbandje. Met de letterkraaltjes is het belangrijkste telefoonnummer zo bij elkaar geregen en kan iedereen met een gerust hart ontspannen de dag door.

Deze vind je hier.

Ketting met meerdere plaatjes

Naast het identiteitsplaatje als ketting kun je zelfs ook nog een RVS-plaatje met fotoprint laten maken. Met deze optie kun je zelf je eigen ketting samenstellen precies naar wens.

Deze vind je hier.

Linda van Aken