Skip to Content

Playmobil aquarium dierentuin review

Playmobil aquarium dierentuin review

Playmobil was speelgoed waarmee ik altijd bij vriendjes speelde. Thuis hadden we het niet. Niet dat het niet mocht; maar mijn ouders hebben gekozen voor Lego in plaats van Playmobil. Voor allebei geldt: speelgoed dat je eindeloos kan verzamelen en uitbreiden. Zelf ben ik echter een voorstander van allebei.

Lego is fijn als constructiespeelgoed en kan je ook zeker gebruiken voor fantasiespel, maar Playmobil is daar toch veel fijner voor. De details en alle kleine onderdelen en accenten brengen een bepaald thema helemaal tot leven. 

De dierenwereld

Kinderen houden ook heel erg veel van dieren, zeker onze zoon is er helemaal gek op. Daarom dat we voor zijn derde verjaardag Playmobil hebben gevraagd. En dan met name met dieren. Zo heeft hij van oma de grote dierentuin gekregen omdat zij altijd samen naar de dierentuin gaan.

Natuurlijk ben je met drie nog een beetje aan de jonge kant. Ook al heeft hij nooit dingen in zijn mond gestopt, alle kleine onderdelen liggen nog in de doos. Veilig en raakt het ook niet kwijt.

Met de diertjes, hekken en dierentuin kan hij daarentegen prima spelen. Zo krijgen de apen bananen of slingeren aan het touw, verstoppen de stokpaardjes zich in een grot en moet de pauw bovenop het dak. Dieren zijn erg belangrijk voor kinderen, dat zijn toch hun vriendjes waaraan ze alles kwijt kunnen.

Nieuw: Playmobil Zee Aquarium

Review playmobil sea aquarium & zoo - Mamaliefde.l

En nu hebben ze iets nieuws. Namelijk de onderwaterwereld. Na het cruiseschip en vakantie-eiland een uitbreiding richting de waterwereld. Toevallig zijn we in de voorjaarsvakantie naar Sealife geweest, een groot aquacenter in Oberhausen Duitsland.

Daar keken de kinderen hun ogen uit. Van de tropische vissen tot en met de haaien, en het schildpad. Hoe leuk is het dan om daar nu, weliswaar in het klein, thuis ook mee te spelen. Het mooie hiervan is dat ze op die manier hun ervaring kunnen naspelen en beter kunnen verwerken.

Het Zee Aquarium bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kunnen kinderen nu zelf de baas zijn over hun eigen aquariumpark inclusief groot bassin, aquariumshop en andere speelse toevoegingen. Om de beleving voor kinderen zo realistisch mogelijk te maken zijn het grote bassin en het pinguïnverblijf vulbaar met water. 

Bij het aquarium horen een kijkkoepel, terras en een verzorgersplatform. In het aquarium wonen onder meer twee beweegbare zeeleeuwen die heel wat kunstjes kunnen met een bal, hamerhaaien en de meest prachtige vissen. 

De collectie is aan te vullen met een aquariumshop, klein waterbassin en verschillende dieren, waaronder een inktvismama met haar jong, pelikanen en schildpadden.

Onze ervaringen

Wij kregen de aquariumshop toegestuurd met een paar voelbakken en de pelikanenfamilie. Daar moest natuurlijk direct mee gespeeld worden. Daarom dat papa aan het werk werd gezet om de dierentuin op te zetten. Terwijl zoonlief begon te spelen ging ik aan de slag met het in elkaar zetten van de shop.

Je krijgt er een beschrijving bij, maar het meeste spreekt voor zich zodat je zo klaar bent. Het plakken van stickers is altijd een precisiewerk dus laat ik aan mijn man over.

Waar ik me altijd over verbaas is het oog voor details bij Playmobil. Van een beweegbaar poortje waardoor je het aquarium kan betreden, het reclamebord, de merchandise om te verkopen in de shop, net zoals eten en drinken, maar ook de voelbakken waar ook prima een laagje water in kan.

Om vervolgens visjes en krabben te vangen. Ook een goede oefening om te benoemen ;-)

Dat het niet altijd heel groot en veel hoeft te zijn bewijst de pelikanenfamilie. Dit bestaat uit vader, moeder, twee kleine pelikanen, drie vissen en een rots. Zoonlief had alleen daar al veel plezier mee.

De visjes moesten in het water (dus pakte ik een bakje). Waarna de pelikanen natuurlijk ook moesten zwemmen. De visjes werden gevangen en opgegeten.

Aangezien de rots hol is met een gat, gingen ze ook ‘verstoppertje’ doen. Eén van zijn favoriete spelletjes. Zo zie je maar weer dat een kinderhand snel gevuld is en je niet altijd heel veel nodig hebt. Bijkomend voordeel is ook dat het voor het opruimen niet heel veel ruimte inneemt; toch wel het nadeel van de grotere toestellen.

Family Fun

Review playmobil sea aquarium & zoo - Mamaliefde.l

Alle onderdelen van het aquariumpark horen bij het PLAYMOBIL Family Fun thema, waarin gezelligheid en uitjes met de familie centraal staan.

Andere collecties van dit thema zijn bijvoorbeeld het recentelijk gelanceerde PLAYMOBIL Cruiseschip en het PLAYMOBIL Vakantie-eiland met strandbar. De Family Fun collecties zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)