Skip to Content

Playmobil bruiloft trouwerij review

Playmobil bruiloft trouwerij review

Er zijn een aantal momenten in je leven die je nooit vergeet; natuurlijk het moment waarop je je kinderen krijgt. Maar ook de bruiloft is er daar één van. Iets waar veel jonge meisjes (en soms ook jongens) al van jongst af aan over dromen. Dat ze zelf ook een dag in het middelpunt staan in een schitterende jurk die ze al jaren in hun hoofd hebben zitten.

Toevallig hadden we afgelopen weekend een bruiloft en mochten de kinderen mee naar de receptie. Dat vonden ze toch wel heel indrukwekkend, met name de jurk van de bruid.

Na afloop vertelde onze dochter me dat ze ook wil gaan trouwen. En heeft ze uitvoerig mijn bruidsjurk bestudeerd en vergeleken. Althans, de miniversie daarvan die ik van mijn moeder cadeau kreeg en op de kast staat. 

De bruiloft

Daarom kon ze ook niet wachten om bij de bruiloft van een echte ridder en prinses te zijn. Playmobil lanceert namelijk een nieuwe collectie binnen het bruiloftsthema. En dat hebben ze groots aangepakt met een echte bruiloft.

In Pretpark Oud Valkeveen waren we met velen uitgenodigd om dit bijzondere moment bij te wonen. En als je dat wilde, om zelf ook voor een dag te trouwen met je beste vriendje, je buurman, oma, moeder of wie dan ook. Dat vonden die van mij toch wel een beetje te spannend.

Wel hadden ze hun mooiste jurk meegenomen om er in gepaste kleding bij te lopen. We stonden met zijn allen langs een roze loper en kregen een boeketje en een ballon om los te laten. Ook hadden we een bellenblaas gekregen, maar die is niet gebruikt.

Het was een korte ceremonie waar ook met bloemen werd gegooid en ze even kort het aanzoek naspeelden. Tot slot werd er een groepsfoto gemaakt maar toen waren ze de warmte en drukte al zat.

Vanwege de drukte hebben we de taart helaas gemist, maar het ijsje later maakte dat helemaal goed. Ze vonden het toch wel erg bijzonder en hadden het er op de terugweg in de auto alleen maar daarover.

Playmobil

Playmobil bruiloft trouwerij review - Mamaliefde

Na afloop kregen we ook een goodiebag mee naar huis waar onder andere een kleurboek, notitieblokje en natuurlijk ook Playmobil in zat. Het vriendinnetje van onze dochter dat mee was, kreeg een doosje mee en zelf hield ik het prieeltje met de bruid en bruidegom.

Het liefste wilde ze daar direct mee spelen. Zodat ze nu al kan nadenken over haar eigen bruiloft. Zoals ik zelf vroeger ook regelmatig deed met de barbiepoppen. Een bruiloft blijft tenslotte een magisch iets.

Naast het prieeltje en de poppetjes zitten er ook accessoires bij die het rollenspel helemaal compleet maken. Er is alleen een nadeel; we hebben maar één bruid (of prinses volgens de kinderen) en natuurlijk willen ze daar allebei mee spelen.

Het favoriete moment van onze dochter; het gooien van het bruidsboeket. Dat heeft ze nu twee keer gezien en heeft duidelijk indruk op haar gemaakt. De bruid gooit dus heel wat af…

Pretpark Oud Valkeveen

Na school reden we hier heen zodat we nog even de tijd hadden om rond te lopen voor de bruiloft zou beginnen. Na afloop liepen we ook nog een rondje en werd met het warme weer het strand natuurlijk ook niet overgeslagen.

In de onderbroekjes hebben ze even heerlijk verkoeling gezocht in het ondiepe water van het Gooische meer. Ik had hier al meerdere verhalen over gehoord en ben het er helemaal mee eens. Het is niet groot, maar wel erg fijn.

Echt een combinatie van een speeltuin met diverse speelplaatsen in verschillende thema’s. Zowel buiten als overdekt. En een aantal attracties zoals autootjes, een treintje, draaimolen en zelfs een kleine achtbaan.

Het ligt vrij centraal in Nederland dus dat is ook erg praktisch. Wat ook fijn was is dat het gewoon gratis parkeren is en alle auto’s heerlijk in de schaduw staan zodat je na een dag spelen niet een snikhete auto instapt.

Linda van Aken