Skip to Content

Wowwee Chippie hond review; elektronische huisdier

Wowwee Chippie hond review; elektronische huisdier

Kinderen houden van dieren en vinden het geweldig om voor een huisdier te zorgen. In de praktijk komt er veel van die zorg echter terecht bij de ouders. Daarom dat niet alle ouders er open voor staan. Het verbaast me ook niet dat de elektronische huisdieren daarom zo populair zijn.

Hier zit een aan- en uitknop op, zodat er mee gespeeld kan worden wanneer het uitkomt ;-) Ook ben ik van mening dat het goed is dat kinderen zo spelenderwijs kennis maken met robotica. Ze raken er gewend mee, en het zou me niet verbazen als er in de toekomst nog veel meer met robotten gedaan gaat worden.

Dan is het fijn als ze weten hoe ze daarmee om moeten gaan / kunnen besturen. WowWee heeft diverse hoogwaardige elektronische huisdieren in het assortiment. Waaronder deze Chippies; vrolijke hondjes die erg trouw zijn.

Chippies van WowWee

Toen er een klasgenootje kwam spelen zag ze dit hondje Chipper en wilde daar graag mee spelen. Chipper is een puppy en de ‘mini’versie van de robotpuppy CHiP. Hij zat op dat moment nog in de doos, maar door het venster kan je goed zien wat er in zit.

Een hond en een afstandsbediening met een beperkt aantal knopjes. In het hondje gaan vier AAA-batterijen. Daarna zijn er drie knopjes; aan, uit en try me-knop. Met de afstandsbediening breng je het hondje tot leven. Als je hem op de grond zet, kan je hem door de hele kamer sturen.

Op afstand bestuurbaar

Wowwee Chippie hond review; elektronische huisdier - Mamaliefde

In het begin bleef hij vooral rondjes draaien, hij ging niet vooruit en had hij een afwijking. Manlief zag echter dat hij in een soort zittende positie zat, als de pootjes rechtop staan is dat meteen opgelost.

Vooruit, achteruit, linksom draaien of rechtsom, hij doet het met het grote gemak. Ook een goede oefening voor de kleuter die dat nog best lastig vindt.

We hebben haar bijvoorbeeld ‘opdracht’ gegeven om het hondje onder de tafel door te laten rijden of onder de stoel. Al snel gaat dat een stuk beter en lukt het haar, waardoor ze natuurlijk erg trots is.

Naast het besturen kan je hem ook laten dansen of zingen. Er komt dan een vrolijk deuntje uit het hondje, er komen kleine bewegingen uit en de ogen schitteren in verschillende kleuren.

Interactieve robot

Wowwee Chippie hond review; elektronische huisdier - Mamaliefde

Naast de afstandsbediening kan je ook direct met het hondje spelen. Mocht je onverhoopt een keer de afstandsbediening kwijt zijn, heb je dus nog steeds veel plezier. In de neus zit een sensor.

Als je hem bijvoorbeeld gaat aaien over zijn neus, dan wil hij graag met je gaan spelen. Ook als je op zijn neus drukt krijg je diverse reacties. Zo kan hij snuiven, blaffen, kusjes geven of niezen.

Knuffeldiertje

Nu zijn huisdieren erg knuffelbaar, met plastic elektronische dieren zou je dat iets minder verwachten maar niets is minder waar. Dochterlief tilt het hondje vol liefde op om te knuffelen.

Het liefste verliest ze hem niet uit het oog. Toen we gingen zwemmen had ze zelf haar zwemtas ingepakt. Bij het uitkleden bleek onderop het hondje te zitten. Had ze daar stiekem verstopt omdat ze hem zo lief vind ;-) 

Chipper reageert als een echte puppy, maar heeft geen voer nodig, hoeft niet uitgelaten te worden en wekt ook geen allergieën op. Ideaal dus!

Het voordeel van de Chippies is ook dat deze in vergelijking met de andere robotdiertjes zeer betaalbaar is! De hond heeft diverse vriendjes in verschillende kleuren en met andere functies. Zo is er ook de roze Chipette en een stoere Chippo.

Linda van Aken