Skip to Content

Playmobil skihut wintersport review

Playmobil skihut wintersport review

Nu het kouder wordt en de winter binnenkort voor de deur staat, komt Playmobil met een heel nieuwe collectie. Namelijk wintersport; een wereld met lekkere warme blokhutten voor de après-ski, diverse karakters en auto’s.

Om dat feestelijk te vieren waren er veel bloggers en journalisten uitgenodigd voor een superleuk feestje bij Snowworld Zoetermeer. Voor ons lekker dichtbij! Dit zou ook de eerste skiles worden, dus ik was erg benieuwd hoe ze dat zouden vinden.

Ontvangst

Playmobil skihut wintersport review - Mamaliefde

De ontvangst was goed geregeld, de kinderen werden welkom geheten met een klein buffet van limonades en een cakeje. Daarmee konden ze aan één van de vele tafels gaan zitten. Voor de ouders werd er een heerlijke apfelstrudel geserveerd. Er waren al wel wat bloggers, maar al snel werd het een stuk drukker.

Heel leuk om zoveel bekende gezichten te zien, van mensen die je (bijna) wekelijks ziet tot zo af en toe. Na een eerste slokje hadden de kinderen al snel de Playmobil-speeltafels ontdekt.

Er waren meerdere tafels met overal de nieuwe collectie. Dat nodigt natuurlijk direct uit om mee te spelen. Er zitten echt superleuke poppetjes tussen zoals een jongedame met roze haren of met een blonde Elsa-vlecht.

Playmobil skihut wintersport review - Mamaliefde

Na een welkomstwoordje was er een soort openingsact. De kinderen zaten tegen het raam geplakt en zagen zo twee figuren van de Fantastic Four naar beneden skiën. Dat wilde zij natuurlijk ook proberen. Tijd dus om om te kleden en de schoenen aan te trekken.

Après skiparty

Playmobil skihut wintersport review - Mamaliefde

Natuurlijk hoort er ook een après skiparty bij. We werden ontvangen met warme chocolademelk met slagroom, voor de kinderen was er limonade en fruitsticks en ze liepen rond met een bittergarnituur. Er werd dus goed voor de innerlijke mens gezorgd.

In de tussentijd kon er natuurlijk ook nog volop gespeeld worden met de nieuwe Playmobilcollectie. Ook kwamen de twee karakters (fee en wetenschapper) van de Super Vier nog even langs om handjes te geven en met de kinderen op de foto te gaan. Natuurlijk werd er ook nog even gekletst en alvast de eerste foto’s op Instagram geplaatst.

Op een gegeven moment zagen ze dat de dozen uitgedeeld werden. En waren ze toch wel een beetje moe, dus werd het tijd om de spullen te pakken, schoenen weer aan te trekken en naar huis te gaan. Bij de uitgang werden ze nog verwend met een enorm cadeautje.

Via een kleine omweg langs de Mac Donalds, zodat ze thuis konden eten en op tijd naar bed om alle indrukken te verwerken. Ze waren zo moe dat ik het cadeautje maar in de auto ben ‘vergeten’. Perfect voor vanmiddag om mee te spelen.

Wintervakantie in de sneeuw van Playmobil

Playmobil skihut wintersport review - Mamaliefde

Pak je snowboard, glij van de berg en schuif aan in het chalet voor een warme kop goulashsoep. Besneeuwde bergen zijn enorm geliefd bij jong en oud en daarom lanceert PLAYMOBIL dit seizoen een ultiem gezellig nieuw thema: De Wintervakantie in de sneeuw. Wintersport- en sneeuwliefhebbers kunnen hun hart ophalen met eindeloos veel sneeuwpret en avonturen op de berg.

De collectie is uitgerust met een skihut met restaurant en lodge, een skischool, een winterse 4×4 SUV met dakkoffer, een sneeuwscooter, een sneeuwballengevecht en verschillende wintersporters op ski’s, snowboard of de snowtube.

Om de wintersportbeleving zo realistisch mogelijk te maken is er zoals je bent gewend van Playmobil aan de kleinste details gedacht. Van bontkraagjes om de kleding, verschillende ‘lange latten’ en skiklas met mascotte tot de meest typische pistegerechten en alles is aangekleed in gezellige, winterse kleuren.

Bij het winterse chalet met restaurant hoort een gezellige lodge, waar sportievelingen na een actieve dag op de piste met rode wangen tevreden in hun slaapzak kruipen. Het thema is uit te breiden met verschillende (wedstrijd)skiërs en -snowboarders, een sneeuwballengevecht en een skischool.

De brede winterse collectie maakt het mogelijk om een compleet wintersportgebied te creëren en met de hele familie van de berg te suizen.

Linda van Aken