Skip to Content

Zoomer Chimp huisdier review; met aap, konijn en hond

Zoomer Chimp huisdier review; met aap, konijn en hond

Daar sta je dan met een eigenwijze zoon die precies weet wat hij wil: Die! Ook! Onze dochter kreeg een paar maanden geleden een Zoomer hondje als huisdier en daar is ze nog steeds erg blij mee. Het hondje staat dan ook bij haar op de kamer zodat ze daarmee kan spelen.

Met het idee dat er dan geen anderen aan zitten. Althans dat is het idee, want onze zoon is ook helemaal gek op dit hondje en ontvoert haar het liefste mee naar zijn eigen kamer.

En niet alleen honden hoor, waar zijn zus totaal niets had met knuffels heeft hij een hele verzameling van paarden, draken, schapen en apen.

Als we in de auto zitten of hij aan het spelen is ziet hij ook als eerste overal een dier, zelfs een minuscuul koeienhoofd op een labeltje van een doekje in een mand vol speelgoed ziet hij direct terwijl het bij jou nog een kwartier duurt voordat je dat opmerkt. Hij vond het dan ook helemaal niet erg dat er nog een hondje in huis komt logeren. Dit keer een wit met zwart-gevlekte dalmatiër. 

Zoomer 2.0

Nu is deze hond officieel bedoeld voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Zij kunnen namelijk met behulp van (Engelstalige of Franstalige) opdrachten de hond opvoeden tot een braaf hondje.

Onze zoon vindt het echter geweldig om er heel hard achteraan te rennen of stevig te knuffelen. Hij heeft ook al door hoe het hondje ‘aan’ moet door een tik op zijn hoofd te geven. En dan schaterlachen als het hem lukt en hij er vandoor gaat.

De Zoomer 2.0 is het vervolg op de Zoomer Zuppies, deze zijn nog steeds te koop. De nieuwe Zoomerserie is echter wel iets prijziger omdat hij veel slimmer is en meer dan 50 trucjes kent! Net als een echte hond kun je Zoomer 2.0 met stemcommando’s besturen. Door de sensoren in zijn borst weet hij dat je bij hem bent en kan hij je volgen.

Aan zijn ogen kun je zien hoe hij zich voelt. Zoomer 2.0 is een robothond die luistert, leert en zelfs vergeet. Hij zal kwispelen, blaffen, je achterna rennen en als je goed oefent kan hij voor je het weet op zijn rug rollen, een dansje doen en nog veel meer!

Omdat hij er toch nog een beetje jong voor is mag hij er niet altijd meespelen. De rest van de dag ligt hij in zijn ‘mandje’ in de kast. Zodat ik er op kan letten dat het niet stuk gaat. Daar is dit speelgoed veels te waardevol voor. Ik kan niet wachten tot hij wat ouder is en ze samen het hondje kunnen gaan opvoeden.

Zijn jullie kinderen ook zo’n fan van huisdieren?

Floortje