Skip to Content

Playmobil winkelstraat centrum review

Playmobil winkelstraat centrum review

‘Ah, konijntje kom maar hier dan kan ik je aaien. Wat ben je lekker zacht’ ‘Even wat eten uit de kast pakken dan heb je geen honger meer.’ ‘Wij gaan op vakantie naar het strand, en gaan daar een duikcursus volgen. Heeft u misschien een duikuitrusting voor mij?’ ‘Natuurlijk, en wat dacht je van een golfplank om ook van boven het water te trotseren?’

‘Eigenlijk heb ik een nieuwe portemonnee nodig, maar daar hoort natuurlijk ook een matching tas bij. Welke zal ik kiezen, er is zoveel keuze? Zal ik gaan voor een handtas, of toch liever een clutch.. Oh en moet je die jurken zien. En dat voor die prijs, dat kan ik natuurlijk niet laten liggen!’ Zomaar wat zinnetjes die je voorbij hoort komen als je kind aan het spelen is met de winkelstraat van PLAYMOBIL.

Binnen de wereld van City Life is er nu namelijk een nieuw thema; de Winkelgalerij. Wij kregen de shoppingmal (basisset) en de taartenwinkel (uitbreiding) om onze ervaring te delen. Dat vinden de kinderen natuurlijk helemaal niet erg, kunnen ze hun wereld weer een beetje uitbreiden.

Dat vind ik het fijne van PLAYMOBIL; iedere keer kun je met een grote of kleine set (afhankelijk van je budget) uitbreiden en het is kwalitatief hoogwaardig speelgoed dat mooi blijft. Ook als je er jaren mee speelt. Echt een investering waard dus!

Beginnende shopper

Sinds kort heeft dochterlief iets nieuws ontdekt; shoppen. Als dreumes en peuter vond ze het al leuk om achter een winkelmandje aan te lopen en van alles in het mandje te gooien, maar sinds kort is dat uitgebreid.

Het liefste wil ze alles kopen. We overwegen daarom ook nu te beginnen met zakgeld. Ze is bezig met muntjes verzamelen, kan cijfers lezen dus we kunnen haar uitleggen wat meer en minder is (en niet alleen groter of meer muntjes) en dat ze moet sparen om iets te kopen.

Tijdens onze vakantie in Zweden kregen we regelmatig muntjes terug als wisselgeld. Dat was omgerekend ongeveer 6 euro. Dus mocht ze daarvoor op het vliegveld iets kopen, helemaal toen haar eerste tand eruit was gevallen. Zorgvuldig werd afgewogen wat ze voor die muntjes wel of niet kon kopen. De wereld van het winkelen was geopend.

Voorbereiding

Op de doos staat een waarschuwing dat je 60 minuten bezig bent met het in elkaar zetten van de Winkelgalerij, dat klopt wel ongeveer. Op zich valt het in elkaar zetten wel mee. Het is de wanden vastklikken op de ondergrond, stickers plakken en wat kleine elementen in elkaar zetten. Daar hield manlief zich mee bezig.

Daarna mocht ik aan de slag met alles neer zetten voor de foto’s. Daar ging best wel wat tijd in zitten, het zijn zoveel kleine onderdelen. Van blikjes voeding voor de dieren, tot en met kleine donuts in de bakkersshop, ronde ballen in de sportwinkel en minihorloges in de kledingwinkel.

Alle winkels zijn voorzien van een helling zodat ook kinderwagens en rolstoelen naar binnen kunnen. De dierenwinkel heeft een ruime etalage en meerdere hokjes en kooien voor dieren. Deze kunnen open en dicht zodat er goed mee gespeeld kan worden.

Vaak laat ik bij sets met heel kleine onderdelen de allerkleinste details achter zodat deze niet zo snel kwijt raken. Denk bijvoorbeeld aan horloges, pakjes voeding, een portefeuille etc.

Als de kinderen ouder zijn en er mee willen spelen, is dan niet de helft kwijt. Naast de winkelstraat kun je dit winkelcentrum uitbreiden met diverse andere winkels en boetiekjes zoals een bloemenwinkel, babywinkel en geldautomaat.

Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde

Heel fijn aan de Winkelgalerij is dat het speelgoed in een soort koffertje zitten met een touwtje als handvat. Na het spelen kun je de PLAYMOBIL natuurlijk laten staan voor een volgende dag, of eenvoudig weer opbergen in de dozen. Zo houd je alle onderdelen bij elkaar.

Zelf je verhaal bedenken

Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde
Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde

De winkels van de PLAYMOBIL Winkelgalerij kun je in diverse opstellingen plaatsen. In een soort hoefijzervorm, maar ook als een echt ‘winkelcentrum’.

Je hebt de fashionboutique uit de grote set met diverse tassen, portemonnees en andere accessoires en negen tweedelige kledingstukken die aan de hangers kunnen opgehangen worden of aangetrokken.

En daarnaast bevat de basisset een uitgebreide dierenwinkel en een sportwinkel met de leukste details. Zo ontstaan er weer heel nieuwe spelmogelijkheden.

Geen oog meer voor andere dingen

Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde
Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde
Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde

Je blijft maar spelen met deze set; er zitten zoveel leuke spulletjes bij. De interactie is ook heel groot, zo kan de etalage van de taartenwinkel open en zit er in de kassa van de kledingwinkel een lade die je open en dicht kan doen.

Of het nu het eten geven van de dieren is in de dierenwinkel, of het passen in de kledingwinkel. Van scoren met de bal in de sportwinkel tot ijsjes maken in de taartenwinkel en deze uitserveren aan tafel.

Er zijn oneindig veel verhaallijnen te bedenken. De kinderen hadden tijdens het spelen nergens anders aandacht voor, zelfs niet voor de tv die aanstond.

Leuk voor meisjes EN jongens

Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde

Nadat ik alles had opgezet ging eerst dochterlief ermee spelen, de adviesleeftijd van deze sets is van 5 – 12 jaar en laat zij nu net 5 geworden zijn. Ze is groot fan van PLAYMOBIL en speelt graag hele situaties na uit het dagelijks leven

Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde

Zoonlief keek eerst van een afstandje toe, maar kwam er al snel bij staan. Zijn interesse begon bij de sportwinkel, waar hij de duikset heel interessant vond, net als het skateboard waar je ook echt een PLAYMOBIL-figuur op kan neerzetten.

Al snel ontdekte hij de ballen en ging ‘scoren’. In de sportwinkel hangt namelijk een echt doel. Toen kreeg hij trek dus trok hij naar de taartenwinkel, waar hij al snel alle taartjes en ijsjes had veroverd. Niet eens zozeer voor de figuren, als wel voor hemzelf om te doen alsof ;-)

Alles is mogelijk

Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde

Het leuke van PLAYMOBIL is dat de fantasie; alles is mogelijk. Je kan dus heel gemakkelijk diverse sets met elkaar combineren. Ongeacht of het uit dezelfde wereld komt.

Zo kunnen ruimtemannetjes en raketten prima naast een sprookjesachtig meertje met een eenhoorn, gevolgd door een bruiloft, een enorme dierentuin met aquarium en natuurlijk de winkelstraat.

Doordat je over veel losse onderdelen beschikt zit daar ook een overlap in; zo kan je de taartenwinkel aanvullen met de bekertjes uit de aquariumshop. En past het hok van de cavia’s prima in de dierentuin als kinderboerderij.

De kinderen bedenken hun eigen spel wel. Hierdoor ontstaan er al snel hele verhalen waarin gezinnen eerst gaan shoppen, om vervolgens naar de dierentuin te gaan. Daarna willen ze natuurlijk een ijsje en zelf een huisdier voor ze naar huis gaan om zich om te kleden voor het feest omdat de buurvrouw gaat trouwen…

Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde

Je kan van de PLAYMOBIL een heel dorp maken, of juist in een cirkel opzetten zodat ze er vanuit het midden mee kunnen spelen. Regelmatig zet ik de PLAYMOBIL ook in de thematafel of op de speeltafel.

Dan wordt er veel meer mee gespeeld. Het ziet er dan verleidelijker uit en ze kunnen gelijk aan de slag om hun eigen verhaal te bedenken.

Het is in ieder geval het meest favoriete speelgoed hier in huis en doordat je het kan blijven uitbreiden en het te koop is voor diverse budgetten hoef je nooit meer na te denken wat je vraagt als cadeautje.

Playmobil winkelcentrum

Playmobil winkelstraat centrum review - Mamaliefde

Zijn jullie kinderen ook zo’n fan van PLAYMOBIL?

Linda van Aken