Skip to Content

Misfit 2 review; vanaf welke leeftijd & rol Djamilla

Misfit 2 review; vanaf welke leeftijd & rol Djamilla

Een tijdje geleden kwam de film Misfit op Netflix en hebben we hem hier thuis gekeken. De dochter was direct heel enthousiast; niet eens vanwege de acteurs die meespelen. Want voorlopig kijken ze vooral nog kids YouTube en daar komen nog maar weinig youtubers en vloggers voorbij.

Misfit 2 is vooral het verhaal tussen ‘goed’ en ‘slecht’ en de zangwedstrijd waar ze helemaal in meegaan. Deze film was een groot succes dus niet heel verbazingwekkend dat er dan ook een vervolg komt.

Daarom gingen dochter en ik op een regenachtige middag samen naar de bioscoop om vervolgens gezellig te gaan uit eten.

Verhaal Misfit 2

Nadat Julia (Djamila) terugkomt uit Amerika voor het nieuwe schooljaar mag ze samen met Nick (Niek Roozen) meedoen aan een grote landelijke muziekwedstrijd: een droom die uitkomt.

Maar wanneer Nick onverwacht van school switcht wordt hij helemaal ingepakt door multitalent Babette (Tinne Oltmans), die hem zelfs overtuigt om samen met haar een nummer op te nemen.

Om Nick terug te halen én de Battle of the Schools te winnen zit er niks anders op voor Julia en haar Misfit-squad dan samen te werken met hun eeuwige rivalen: de VIP-squad!

Trailer

Wat wij er van vonden?

Misfit 2 review; vanaf welke leeftijd & rol Djamilla

Dochter vond het natuurlijk wel erg leuk om zo gezellig met mama op stap te gaan, we waren op tijd dus moesten even wachten tot we de zaal in mochten. Terwijl ze het liefste meteen naar binnen ging. Vanaf het begin van de film zat ze in het verhaal en in de wedstrijd en ging ze daar helemaal in mee.

De ‘bekende’ youtubers en BN-ers herkende ze niet, uitgezonderd Jill die ze herkende omdat ze daar vorige week een verlanglijstje mee heeft mogen knutselen. Maar de verhaallijn sprak haar wel heel erg aan.

Het spannendst vond ze de wedstrijd zelf, ze kon het niet aanzien toen er iemand werd opgesloten en toen alle scholen gingen zingen was ze het niet echt eens met de punten die gegeven werden want iedereen moest een 0 krijgen zodat het Hooglandcollege zou winnen ;-)

In de zaal zaten er ook nog twee kinderfeestjes; helemaal vooraan op de eerste rij die eerst nog rond renden totdat de film ‘echt’ begon en op de rij achter ons een paar best wel brutale kinderen die flink wat opmerkingen hadden en ruzie over wie waar moest zitten.

Tijdens de film hadden ze ook best wel wat commentaar op de karakters die meespeelden, niet de personen zelf maar vooral hoe zij daarmee om zouden gaan en wat ze eigenlijk zouden moeten doen.

Wat dat betreft speelt de film stiekem best wel heel erg in op het moraal; iets wat bij kinderen altijd heel erg sterk aanwezig is. En ook vriendschap en loyaliteit is een belangrijk thema, waarvan de boodschap dat je soms toch vrienden met iemand kan worden het belangrijkste is.

Leeftijdsadvies

Volgens mij hebben alle aanwezige kinderen en jongeren wel van de film genoten. Vanaf een jaar of 6/7 als je kind naar groep 3/4 gaat en te maken krijgt met vriendschappen is hij leuk om te kijken.

En ook deze mama vond het stiekem geen vreselijke film om te zien en genoot van het aanblik op haar dochter tijdens de film.

Linda van Aken