Skip to Content

Vegan huidverzorging

Vegan huidverzorging

Een vegan lifestyle zien we steeds vaker voorbij komen. Om verschillende redenen kiezen mensen ervoor om alle dierlijke ingrediënten niet meer te eten of gebruiken. Zo is er ook vegan huidverzorging ontstaan. Maar wat is vegan huidverzorging precies? Lees er hier meer over!

Wat is vegan huidverzorging?

De meeste huidverzorgingsproducten zijn niet vegan en bevatten verschillende dierlijke ingrediënten. Zo zitten er vaak genoeg ingrediënten in die van een dier afkomstig zijn, ook al zul je dit niet verwachten in huidverzorging. Ook worden ze vaak op dieren getest. Het zijn producten die niet natuurlijk zijn en vol met parabenen en chemicaliën zitten. 

Met een vegan lifestyle kies je ervoor om alle dierlijke ingrediënten niet meer te eten, dus waarom zou je het dan wel op je huid willen smeren? Gelukkig is er steeds meer vegan huidverzorging te vinden. De producten bevatten alleen plantaardige ingrediënten en ook wordt er niet getest op dieren. Zo past het geheel bij een vegan lifestyle. 

Zacht voor de huid

Vegan huidverzorging is dus geheel diervriendelijk. Er wordt geen gebruik gemaakt van dierlijke ingrediënten, chemicaliën of parabenen. Dit zijn dan vaak ook overbodige ingrediënten in huidverzorging en je hebt ze dan ook niet nodig voor een stralende en zachte huid. 

Ook zijn de producten doordat ze geheel natuurlijk zijn, vaak een stuk zachter voor de huid. Dit kan je ook een heel fijn en veilig gevoel geven wanneer je het gebruikt, omdat je weet dat de kans klein is dat je kindje een reactie krijgt als jullie aan het knuffelen zijn.

Sommige vegan huidverzorging is zelfs zacht genoeg zodat je een crème bijvoorbeeld ook voor je kindje kunt gebruiken. Vegan huidverzorging is zowel goed voor de natuur, voor je huid en ook veilig voor je kindje. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken dat je kindje in aanraking komt met producten met parabenen en chemicaliën die een reactie kunnen veroorzaken. 

Is dierproefvrij en vegan hetzelfde?

Op veel verpakkingen kunnen we tegenwoordig het logo van dierproefvrij terugvinden. Vaak wordt er dan meteen gedacht dat het ook geschikt is om te gebruiken wanneer je vegan bent. Dit is echter niet altijd zo.

Je kunt beter altijd de verpakking controleren en de ingrediënten checken. Er zijn namelijk veel verborgen ingrediënten die van dierlijke oorsprong zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bijenwas, honing of slakkenslijm in een crème.

Ook minder opvallende ingrediënten zoals keratine, glycerine of collageen kunnen van dierlijke afkomst zijn. In dat geval kan het nog steeds zo zijn dat er geen gebruik gemaakt wordt van dierproeven, maar dat er wel dierlijke producten in de huidverzorging verwerkt kunnen zitten. Dit zorgt er direct voor dat de huidverzorging niet vegan is en dat je het met een vegan lifestyle dus beter niet kunt gebruiken.  

Redactie Mamaliefde