Skip to Content

KidsBeautyPark review; beauty arrangement voor moeder & dochter

KidsBeautyPark review; beauty arrangement voor moeder & dochter

Het is alweer even geleden dat dochter en ik samen op pad gingen, om echt samen iets te doen. En als je jongere broertje dan bij oma logeert is dat het ideale moment om zelf ook even wat één-op-één tijd te hebben.

Aangezien ze make-up en nagellak heel erg interessant vindt, leek het me daarom leuk om daar iets mee te gaan doen. Een echte moeder-dochter beautybehandeling. Ik had zoiets wel eens een keer voorbij zien komen, maar had het verder niet onthouden.

Tijdens mijn zoektocht kom ik vooral veel beauty arrangementen tegen voor oudere kinderen (tieners) en hun moeders, of meer richting de kinderfeestjes, of juist een flink eind rijden.

En toen kwam ik het KidsBeautyPark tegen, ideaal was dat je online kan reserveren en je dus niet hoeft te bellen of en wanneer er plaats is maar je meteen kan zien wat de opties zijn en zodoende reserveer ik voor zaterdagochtend om 11.00 uur (9.00 uur was ook een optie, maar dat was me iets te vroeg).

Zodoende kwamen we, na ook samen een nachtje weg te zijn geweest, aan in het dorpje Raamsdonkerveer aan de andere kant van de Biesbosch.

Moeder-dochter arrangement

Er zijn twee opties waar ik uit kan kiezen bij reserveren. Ik ga voor het beauty moeder-dochterarrangement dat 90 minuten duurt wat voor een eerste keer meer dan prima is.

Hierbij staat er bij de ontvangst wat drinken klaar en wat lekkers, krijg je een gezichtsbehandeling, kun je kiezen uit een manicure en een pedicure en word je voorzien van make-up.

Er zijn ook nog wat uitbreidingen mogelijk met eten en drinken of zelfs dat ze in prinsessenkleding aan het werk gaan, maar voor een eerste keer zou dit al bijzonder genoeg zijn.

KidsBeautyPark

KidsBeautyPark review; beauty arrangement voor moeder & dochter - Mamaliefde

Als we aan komen is het duidelijk waar we moeten zijn; KidsBeautyPark is een tienersalon dat zich richt op klanten in de leeftijd van 3 tot 16 jaar. Op het raam zitten roze stickers, er ligt een roze loper uit, met roze afzetlint en roze bloemen.

We zijn wat aan de vroege kant, dus blijven eerst even buiten wachten maar komen er dan achter dat de deur gewoon open is en we naar binnen kunnen ;-) We komen dan terecht in een salon die echt helemaal het einde is voor deze jonge kinderen.

Alles is roze, er hangen ballonnen klaar, aan het plafond hangen kroonluchters, op de muur hangen foto’s van meisjes in prinsessenjurken, er is een tafel gedekt met een zeer verleidelijke etagère en verderop zien we al de behandelstoelen en de voetenspa staan.

Dochter is helemaal betoverd en in haar element. Dit was wel een leuke verrassing!

Koffie, thee en wat lekkers

KidsBeautyPark review; beauty arrangement voor moeder & dochter - Mamaliefde

We maken kennis met de dames die ons gaan helpen en nemen dan plaats aan de tafel met al het lekkers. We krijgen wat te drinken en een kan vol limonade, dochter kijkt ondertussen haar ogen uit en ziet spekjes, roze koeken, snoepjes, brownies, worstenbroodjes en roze gebakjes liggen. Dat is dan wel erg lastig kiezen.

Op de achtergrond wordt er vrolijke muziek van Kinderen voor Kinderen gespeeld, waardoor de laatste ‘ik vind het spannend’-gevoelens als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Gezichtsbehandeling

KidsBeautyPark review; beauty arrangement voor moeder & dochter - Mamaliefde
KidsBeautyPark review; beauty arrangement voor moeder & dochter - Mamaliefde

Na wat gegeten en gedronken te hebben is het tijd om plaats te nemen in de stoelen. We zitten naast elkaar en krijgen een lekker warm dekentje over ons heen, de achterleuning gaat naar achteren en de voetensteun komt naar voor zodat we heerlijk ontspannen liggen.

Het is ook mogelijk om een roze badjas te dragen, maar met de temperatuur buiten wordt dat iets te warm. De muziek wordt ook aangepast naar een ontspannend relaxmuziekje.

Stap voor stap wordt uitgelegd wat ze doen, zo worden onze gezichten gereinigd, krijgen we een verzorgende crème dat ingesmeerd wordt en een scrub. In het begin kijk ik nog af en toe naast me, want als we thuis een maskertje doen vindt ze dat soms wel spannend, maar hier ligt ze heerlijk te genieten.

Dat stelt mij toch ook wel gerust waardoor ik zelf ook wat meer kan ontspannen en ervan genieten.

Daarna mogen we kiezen uit een chocolade-, aardbei- of kleimasker. Dochter gaat voor het roze aardbeimasker en zelf ga ik voor de chocolade, alleen al die geur is heerlijk!

We worden een klein beetje rechtop gezet en krijgen wat tijdschriften, dochter kiest voor het Barbieboek en zowaar zie ik haar niet alleen naar de plaatjes kijken maar ook echt lezen. Opsteker dus dat ze deze boeken wel leuk vindt om te lezen ;-)

Het masker wordt verwijderd en daarna komt er nog een verzorgende crème.

Manicure

We mochten allebei kiezen tussen een manicure of pedicure, dochter vindt het niet prettig als er iemand aan haar voeten zit dus ging voor de handen. Zelf vind ik een pedicure altijd wel aangenaam, maar het is natuurlijk wel zo leuk om hetzelfde te doen.

Als eerste mag zij plaats nemen op de roze ‘hakstoel’  een stoel in de vorm van een enorme stilletto bij het tafeltje met allemaal nagellakjes. De vingertjes gaan in een waterbadje en daarna moet er gekozen worden. Dat wordt dus roze met nog extra glitters er op ;-)

Als ik zelf aan de beurt ben worden ze ook nog even gepolijst en in vorm gevijld om daarna voorzien te worden van een natuurlijk kleurtje.

Het is ook heel fijn een dun laagje wat goed blijft zitten en ook langere tijd mooi blijft. Hier ben ik zelf stiekem toch ook wel erg blij mee.

Make-up

En om het feest compleet te maken worden we voorzien van een make-up; ik blijf liggen en krijg een foundation en wordt daarna opgemaakt. Ik ga voor een natuurlijke look en moet wel even wennen als de eyeliner aangebracht wordt.

Vooral als ik daarna in de spiegel kijk. Dat gebruik ik zelf nooit. Ik ben wel heel blij met het resultaat, zo durf ik wel over straat ;-) Als ik plaatsneem voor de manicure wordt dochter op een hoge barstoel getild en voorzien van een make-upje.

Alleen al bij het idee begint ze helemaal te glinsteren en ze zoekt een oogschaduw uit; goud en daar bovenop een neonglitter, what else? En mag een lippenstift uitzoeken.

Ook krijgt ze nog wat glitters op haar wangen. Ze is er helemaal trots op, want zo vaak mag ze thuis nog niet make-up dragen.

Verkleedsessie

KidsBeautyPark review; beauty arrangement voor moeder & dochter - Mamaliefde
KidsBeautyPark review; beauty arrangement voor moeder & dochter - Mamaliefde

Aangezien mijn manicure iets langer duurt mag dochter mee de verkleedzaal in waar ze rekken vol met prachtige prinsessenjurken had gespot.

Ze krijgt een prachtige roze jurk aan en de look wordt compleet gemaakt met een tiara. Na een foto mag ze ook nog even een andere witte jurk aan en lijkt ze net op een bruidje.

Hoe toepasselijk hebben we daarvóór zelf meegekeken in een livestream van één van mijn beste vrienden die ging trouwen, maar in een kleine ruimte waardoor niet iedereen er fysiek bij kon zijn.

KidsBeautyPark review; beauty arrangement voor moeder & dochter - Mamaliefde

Na nog wat te drinken is het alweer tijd om afscheid te nemen. De ochtend zit er op en we lopen vrolijk terug naar de auto (die heel handig gratis voor de deur geparkeerd kan worden).

We rijden nog niet de straat uit als ik de vraag krijg wanneer we nog een keer gaan, want dit vond ze echt heel leuk.

Waar ik voorheen misschien toch wel had verwacht dat het vooral iets voor de jongedames is, heb ik er zelf ook heerlijk van genoten dus dit wil ik zeker één keer per jaar ofzo met haar gaan doen.

Linda van Aken