Skip to Content

Tips make-up verwijderen; van nagellak tot parfum

Tips make-up verwijderen; van nagellak tot parfum

Ik weet wat je denkt. Make-up verwijderen? Voor drukbezette, jonge ouders? Ja het is waar.

Als je dagelijkse make-up gebruikt, dan weet je dat het verwijderen van make-up een proces is dat tijd en moeite kost. Maar het moet gewoon gebeuren voordat je gaat slapen, na een evenement of gewoon omdat je er genoeg van hebt..

Waarom is het belangrijk om je make-up te verwijderen?

Als je dit leest, betekent dit dat je je waarschijnlijk afvraagt waarom je je make-up moet verwijderen voordat je naar bed gaat.

Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig als men zou denken. Er zijn veel gevolgen van het niet verwijderen van make-up, het zoals het veroorzaken van puistjes en het verstoppen van de poriën.

Zie je, ik ben zelf een jonge ouder en ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn leven te vereenvoudigen. En dat omvat ook de tijd die ik aan mijn uiterlijk besteed.

Ik wil graag een aantal dingen met je delen die ik heb geleerd over het verwijderen van make-up voor jonge ouders en hoe het ook jouw leven kan vereenvoudigen!

Make-up verwijderen van de huid

Er zijn veel manieren om make-up van de huid te verwijderen. Sommige zijn duurder dan andere en sommige zijn tijdrovender.

Het is belangrijk om erachter te komen wat voor jou het beste werkt.

Hier zijn enkele opties:

  • Reinigingsmelk is perfect voor mensen die last hebben van een droge of gevoelige huid. Het irriteert je huid niet en zorgt ervoor dat je huid er mooi en gezond uit blijft zien.
  • Micellair water is ontwikkeld om de huid te reinigen zonder dat deze droog of vettig aanvoelt. Het is zelfs zacht genoeg voor je gevoelige huid!
  • Er gaat niets boven het gevoel dat je krijgt na het gebruik van reinigingszeep. Ze kunnen inspelen op elk huidtype dat je hebt, waardoor het een aankoop waard is. Dit geldt vooral voor mensen die de neiging hebben om meer olie te produceren, omdat het moeilijk kan zijn om de huid er fris uit te laten zien.
  • De twee-fasen make-up remover is samengesteld uit een mix van een make-up remover en een olie om de meest waterbestendige make-up te verwijderen.
  • Reinigingsdoekjes kunnen een goede oplossing zijn als je weinig tijd hebt en niet de energie hebt om je gezicht te wassen. Er zijn verschillende soorten – voor als je een vette T-zone hebt, voor een droge huid, etc.

Nagellak verwijderen

Er zijn een aantal methoden om nagellak van je vingers- en teennagels te verwijderen. De beste manier om nagellak te verwijderen is door aceton te gebruiken. Aceton is een chemische stof die de lak op je nagels oplost.

Het is te vinden in sommige nagellakremovers of je kunt het apart kopen. Er zijn ook andere manieren om nagellak te verwijderen, zoals het gebruik van citroensap of ontsmettingsalcohol.

Parfum verwijderen

Ook om parfum van je huid te verwijderen bestaan er verschillende manieren die je uit je kast kan toveren. 

Afhankelijk van het soort en de hoeveelheid parfum die is aangebracht, zijn dit enkele van de meest effectieve manieren om van geuren af te komen:

  • Veeg het gebied af met een droge handdoek. Je kunt ook een natte handdoek gebruiken, maar pas op dat je niet te hard wrijft.
  • Meng baking soda en water in een kom en gebruik dit mengsel op het gebied.
  • Sprenkel talkpoeder op delen van je lichaam waar het parfum op zit om het te helpen absorberen, en borstel het poeder vervolgens af.

Conclusie: Het verwijderen van make-up is een belangrijk onderdeel van je routine. Het zorgt er niet alleen voor dat je je verfrist en schoon voelt, maar het helpt je ook om je op je kinderen te concentreren terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over je uiterlijk. Fijn toch!

Lees ook: 5x Make-up musthaves voor moeders

Floortje