Leuk dat idee van langs de deuren gaan voor snoep. Tijd dus om een eenvoudige Halloween traktatie voor te bereiden, want vind het dan ook lullig om nee te zeggen. Een groot feest in voornamelijk Engelstalige landen, en ook steeds populairder in ons eigen landje. Menig winkel ligt vol met Halloween-achtige spullen. Oranje pompoenen, zwarte heksenmutsen en vleermuizen. Hoe enger hoe beter.

Natuurlijk heb je ook al kunnen lezen dat we halloweenachtige wascofiguren hebben gemaakt. Daarbij houdt het eigenlijk ook wel op. Lampionnen horen voor mij bij St. Maarten.  Als ze ouder zijn zullen we dat ook zeker doen.

Trick or Treat Nederland

Morgenavond is het zo ver, dan zullen er kinderen langs de deuren komen. Voornamelijk voor snoep, grote bergen snoep. Dit jaar wil ik daar voorbereid op zijn. Op diverse blogs heb ik al originele ideeën langs zien komen zoals deze spinnenkoekjes of spookjescupcakes. Meer inspiratie heb ik opgedaan op Pinterest. Want hoe leuk de ideeën zijn, ik wil me er toch vooral snel vanaf maken. Het is tenslotte zonde als de kinderen binnen een paar seconden de snoepvoorraad ophebben.

Die zien echt niet dat je een dag hebt lopen ploeteren in de keuken om origineel uit de hoek te komen. Daarom deel ik graag vijf Halloweentraktaties. Van mandarijnen, waar ze vast niet dankbaar voor zullen zijn, tot suikergoed waar je iets meer moeite voor moet doen. Voor de wat jongere kinderen die wel echt hun best doen om verkleed aan te bellen. Om het aan de deur makkelijk te maken met uitdelen heb ik ze ook al voorverpakt. Dan is het gewoon een zakje per kind en klaar.

Mandarijn pompoenen

Voor de mandarijnen heb je alleen een zwarte stift nodig. Gezichtjes tekenen; zo lief of eng als je zelf wilt en klaar.

Lees ook: Pompoenrecepten; van pompoenpitten roosteren, soep maken, pompoen uit de oven, vegan of zoet gerecht bereiden

Vleermuizen

Voor de vleermuizen heb je nodig een chocoladereep. Hiervoor heb ik diverse mini’s gekocht, zwart crêpepapier (goedkoop bij de Action), een pen, schaar en lijm. Met de pen teken je een vleermuis aan de binnenkant. Het makkelijkste gaat als je een halve vleermuis tekent. Dubbelvouwen, uitknippen en je hebt een symmetrische vleermuis. De chocoladereep lijm je in het midden vast. Dichtvouwen en klaar.

Mummiepakjes

Deze mummies zijn ingepakt met (oud) verband. Je kan naast pakjes drinken natuurlijk ook iets anders gebruiken zoals een doosje rozijnen om in te pakken.

Lolliespookjes

Een leuke traktatie hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn zoals deze lolliespookjes bewijzen. Wat je nodig hebt; een zak lollies, een paar pakjes zakdoekjes, lint en een stift. De lollies pak je in met een zakdoekje, lintje er om heen gezichtje er op en klaar.

Bloederige Hotdogvingers

Een broodje knakworst lusten de meeste kinderen wel, maar deze bloederige (ketchup) vingers waarvan er een nagel is gesneden zien er toch wel heel spannend uit. Ook leuk voor bijvoorbeeld in de bento lunchtrommel.

Spinnen cupcakes

Ben je een beetje creatief? Van zelfgebakken of kant-en-klare cupcake met wat roomboter, hagelslag en dropveters maak je heel eenvoudig deze spinnencupcakes.

Babybell monstertjes

Van babybellkaasjes kun je de wax afsnijden om vervolgens al dan niet met stift of oogjes deze monstertjes te creëren.

Doktersspuitjes

Nu weet ik niet waar je deze spuitjes kan vinden, en weet niet of aliexpress wel zo betrouwbaar is. Maar als je ze vindt en goed schoonmaakt kun je er vervolgens gelatine mee opzuigen zodat het net lijkt alsof ze gevuld zijn met bloed…

Vleermuizen

Heb je toevallig nog wat toiletrollen over en heb je zwart papier? Dan maak je heel eenvoudig deze vleermuizen die je kan vullen met wat je maar wil.

Popcorn pompoenen

Als je boterhamzakjes vult met popcorn, die dichtknoopt en er vervolgens met stift (of voordat je ze vult) er een gezichtje op tekent heb je heel schattige popcornpompoenen. Als alternatief kun je ook handschoenen opblazen en gebruiken om te vullen. Let er dan wel op dat je geen handschoenen gebruikt met poeder aan de binnenkant.

Marsmallows

Heel simpel; marsmallows op een stokje in bijvoorbeeld een halve meloen steken. Gezichtjes er op tekenen en je hebt iets om uit te delen.

Vleermuisblikjes

Geen pakjes maar blikjes? Met zwart papier maak je daar heel eenvoudig ook vleermuizen van.

Halloween snoepzakjes

Tot slot, uiterlijk is key. Hiervoor gebruik ik handschoenen, van die rubberen handschoenen. Deze gebruik ik ook als ik met kleurstof werk. Daarom zit er geen talkpoeder of wat voor rotzooi in. De vingers heb ik opgevuld met spekjes, behalve de duim. Daar bleef het spekje niet zitten dus deed ik Engelse drop in. Vervolgens de mandarijn, vleermuis, zwart lintje eromheen. En klaar.

Broodje hamburger?

Misschien niet zo geschikt om uit te delen voor trick en treat als ze langs de deuren komen maar wel voor bijvoorbeeld het avondeten of een lunch.

Presentatie

Als je zoiets bij de voordeur hebt staan is dat natuurlijk helemaal geweldig!

Halloweensfeer

Voor de presentatie is het leuk om het een beetje in de Halloweensfeer aan te kleden. Voor de gelegenheid heb ik voor onze dochter een shirtje geflockt. Heel eenvoudig een effen zwarte longsleeve met twee oogjes. Met het rokje voelde ze zich echter meer een prinses… Ik ben er nog niet aan toegekomen, maar het lijkt me geweldig om deze eenvoudige mummielichtjes te maken met verband, olvaritpotjes en wat oogjes.

Deze scary kaarsjes kun je ook maken van olvaritpotjes maar dan met oogjes. Tot slot kwam ik deze makkelijke spookjesslinger tegen, gemaakt van bakpapier. Ik houd van dit soort eenvoudige DIY’s, met materialen die je over het algemeen al in huis hebt.

Tot zover deze handige traktatie die ruzie bij de deur voorkomt. Er zijn nog wat mandarijnen, spekjes en Engelse drop over die ik in een losse schaal doe voor de pubers die langs komen. Op is op.

Doen ze bij jullie in de straat aan Halloween?

Lees ook

Linda van Aken