Met je blote voeten door het bos struinen, door modderpoeltjes heen en het verschil voelen tussen een bodem van gras of bijvoorbeeld grind. Je even één voelen met de natuur, terug naar je roots of gewoon even lekker iets anders doen dan anders: blotevoetenpaden zijn inmiddels een populair uitje aan het worden. Mijn eigen eerste kennismaking was in Duitsland. Een leuk avontuur voor de kinderen, maar ook voor jou! Mijn leukste tot nu toe was ook in Duitsland: tot je knieën in de modder! Leuk voor iedereen, of je kind nu vier of vierentwintig is, voor opa en oma en dus ook voor jou! Maar ook in ons eigen landje zijn er diverse prachtige paden te lopen. Je kunt het heerlijk doen tijdens je vakantie, maar waarom ook niet gewoon op een vrije dag of in het weekend? Misschien zit er ook wel één gewoon bij jou in de buurt!

Lees ook: De leukste natuurspeeltuinen, blotevoetenpaden en maisdoolhoven in Nederland

Blotevoetenpad Drenthe

Zie Friesland; Drents-Friese Wold in Appelscha

Blotevoetenpad Flevoland

Speelnatuur Harderbos – Biddinghuizen

Kom struinen in het plukbos, dwalen in het doolhof of zwemmen in de grote vijver. In de herfst kun je bramen en walnoten plukken en in de zomer vlinders bewonderen op de mooie vlinderstruiken. Door het bos slingeren spannende ontdekpaadjes. Ook is er een super blotevoetenpad. Deze vindt je vlakbij Hans en Grietje pannenkoekenhuis en speelpark.

Meer informatie vind je hier.

Zeebodempad – Kraggenburg

Dit blotevoetenpad is maar liefst 2,5 km lang! Je begint de wandeling met een koud voetenbad en vervolgens masseer je je voeten vanzelf door de verschillende ondergronden waarover je loopt! Leuk om je te realiseren dat je loopt over de bodem van de voormalige Zuiderzee…

Meer informatie vind je hier.

De Sternhof – Zeewolde

Het blotevoetenpad Zeewolde is een verrassende route van verschillende paden over het erf van de Sternhof met allerlei ondergronden: o.a. mos, houtsnippers, grind, modder, steen, wiebelbrug en andere verschillende materialen. Het pad is circa 1500 meter lang. De wandeling duurt een 45 minuten bij een normaal tempo en met rust/genietmomenten. Uitrusten kan tussendoor op de twee hoge bungelbanken die langs het pad staan of aan de tafels bij de receptie. Het pad gaat ook door de bloementuin, de grote biologische moestuin en het mooie labyrint op het gras of het doolhof.

Meer informatie vind je hier.

Blotevoetenpaden in Friesland

Natuurcentrum Nes – Ameland