Genieten jullie ook zo heerlijk van de vakantie, en de vrijheid die daarbij komt kijken? Lekker spelen in het speeltuintje op de hoek, of met een vriendje in het park. Een dagje uit naar een attractiepark en je kind die alleen in een attractie gaat. Grenzen verleggen en loslaten hoort er bij, maar is voor ouders niet altijd even makkelijk. Gelukkig staat de techniek voor niets en kan de Spotter een ideaal hulpmiddel zijn. Niet alleen handig voor kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor je kat als die voor het eerst naar buiten gaat om locatie kind te volgen of in je auto.

GPS Tracker

De Spotter is een klein handzaam apparaatje. In principe waterdicht, voorzien van een SOS-knop, aan-knop en ingang voor de oplader. Het ziet er heel eenvoudig uit. Met de bijgeleverde … kan je hem eenvoudig ergens aan bevestigen. Doordat hij heel compact is past hij ook prima in je koffer als je met het vliegtuig reist. Weet je altijd waar je koffer zich bevindt. Tenminste, binnen heel Europa. Wat op zich al een aardig grote dekking is. Het grootste voordeel van deze gps tracker is nog wel dat hij erg nauwkeurig is, zelfs in een attractiepark kan je je kind precies terug vinden.

Spotter from Kruidvat NL on Vimeo.

Het instellen van de Spotter is eenvoudig, de gebruiksaanwijzing helpt je stap voor stap. Je begint met het opladen van de Spotter, ondertussen meld je je aan op de website waar je een profiel kan aanmaken voor je kind. Je kan de gratis app ook installeren op je telefoon en tablet zodat je altijd kan zien waar je kind zich bevind. Eenmaal aangemeld, stuurt de Spotter iedere 60 seconden bij beweging en bij stilstand ieder half uur een signaal naar de satelliet om te melden waar het zich bevindt. Aan het einde van de dag kan je op je computer precies de route afspelen die is afgelegd, deze gegevens blijven 24 uur bewaard. Op de Spotter zit een SOS-knop, mocht er wat aan de hand zijn dan kan je kind daar op drukken en krijg jij automatisch een melding daarvan. Inclusief locatie. Vertrouw je het niet dan kan je het apparaat bellen, na twee keer overgaan maakt hij automatisch contact. Ideaal dus.

Als de accu van de Spotter leeg is ontvang je hier ook een melding van en kan je hem eenvoudig weer opladen. Het apparaatje is dus zeer makkelijk in gebruik.

De spotter is momenteel te koop voor 69,99 in plaats van 129,99 en enkel in de winkel van Kruidvat of online. De prijzen voor een prepaid abbonement varieren tussen de 4,99 voor een maand en 47.88 voor een heel jaar.

Onze ervaring

Onze dochter is nu drie jaar en ik probeer haar steeds meer vrijheid te geven. Alleen naar het speeltuintje op de hoek is nog iets teveel van het goede. Maar bij een dagje uit mag ze van mij wel even alleen de speeltuin ontdekken. Natuurlijk houdt ik haar van een afstandje in de gaten. Zo krijgt zij het gevoel van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Met deze Spotter durf ik in de toekomst nog iets verder te gaan. Het in gebruik nemen ging heel eenvoudig, ik had alleen even wat moeite met de app. Hij bleef heel lang volhouden dat ik het verkeerde wachtwoord had ingetoetst, maar de aanhouder wint zodat ik het ook via mijn telefoon kan volgen. Dat maakt het nog veel eenvoudiger. Ik heb mij nog het meest verbaast over de nauwkeurigheid waarmee de Spotter werkt. Je kan precies zien waar je kind zich bevind in bijvoorbeeld een huis.

Dit apparaatje is niet alleen handig voor kinderen, huisdieren of voorwerpen. Ik denk ook dat mijn moeder met Parkinson hier heel erg mee geholpen is. Mocht er iets aan de hand zijn kan ze eenvoudig om hulp vragen. De Spotter kan echter maar aan een account toegevoegd worden. Ik kan er dus geen openen samen met opa.

Winactie

Lijkt zo’n GPS tracker je ook echt een uitkomst voor jouw kind? Wat moet je doen om kans te maken? Meedoen is niet moeilijk. Je laat onder dit bericht een reactie achter. Natuurlijk met een geldig e-mailadres zodat ik je als je wint kan bereiken. Voor een extra winkans mag je de Facebookpagina van Mamaliefde liken en je aanmelden voor de nieuwsbrief in de sidebar. De winnaar wordt komende zondagavond bekend gemaakt.

Gefeliciteerd Bianca

Lees ook

Linda van Aken