Skip to Content

Bunchem review; voorbeelden en ideeën of tips voor in het haar

Bunchem review; voorbeelden en ideeën of tips voor in het haar

Kinderen vinden het geweldig om creatief spel te spelen. Ze zijn er supertrots op als ze zelf iets kunnen maken, dat dan ook nog eens wat voorstelt. Vorig jaar kwam dit speelgoed op de markt en is het vooral heel veel in het nieuws geweest vanwege de klitten in het haar. Toch blijft het enorm populair en spelen de kinderen er graag mee.

review bunchems - Mamaliefde.nl
review bunchems - Mamaliefde.nl
review bunchems - Mamaliefde.nl

Bunchems

De bunchems; ik weet niet hoe ik ze het beste kan omschrijven. Het zijn kleine balletjes met kleine haakjes die aan elkaar blijven haken. Daardoor ben je in staat er kunstwerken mee te maken. In 2D bijvoorbeeld op de deksel van het handige koffertje waar de Bunchems per kleur in gesorteerd zitten. Of gewoon op tafel. Net zoals je met klei speelt of zand.

Op zich is het ook een vormeloos materiaal, maar dan wat groter. Ook al is het niet geschikt voor kleine kinderen, is het toch wel handig als je kinderen in verschillende leeftijden hebt. Het zijn tenslotte geen echte miniscule onderdelen en onder toezicht kunnen ze er dan allebei mee spelen.

Spelen met vormeloos materiaal is heel goed voor de ontwikkeling van je kind omdat hiermee de fantasie en het oplossingsgericht werken optimaal wordt gestimuleerd. Hiermee kan je zelf je figuurtjes beeldhouwen. Al is het wel even wat werk hoor, ze blijven niet altijd zitten zoals je hebt bedacht. Met behulp van oogjes kan je vervolgens de bouwwerken tot leven wekken.

En in je haar?

review bunchems - Mamaliefde.nl

Zoals ik al aangaf is het niet alleen populair speelgoed, maar ook berucht. Nu heb ik het bij mijn eigen haar geprobeerd, en ook bij mijn dochter. Bij ons blijft het niet haken en trek je het er eenvoudig zo uit. Toen er echter een vriendinnetje kwam spelen was het groot drama.

Ik ben misschien wel een half uur bezig geweest met water, kam en conditioner om de balletjes weer uit het haar te krijgen. Dat had haar broertje gedaan ‘voor de lol’. Niet zo slim dus.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)