Skip to Content

Slammin’ Racers racewagens van Little Tikes review

Slammin’ Racers racewagens van Little Tikes review

Jongens en auto’s, daar is toch iets mee. Ten minste, mijn jongens van 6 en 4 jaar hebben echt wat met alles wat maar wielen heeft. En dan gaan ze er natuurlijk niet gewoon braaf mee heen en weer rijden.

Nee, ze willen er mee racen en stunten en gek doen. Little Tikes heeft dat goed begrepen met de serie Slammin’ Racers. Dat zijn autootjes met een grote gele knop op het dak. Als je op die knop duwt of slaat dan gaat de auto zelf rijden.

Het autootje kan de 5 meter halen en is best wel sterk. Naast autootjes zijn er ook schansen, bochten en stuntvoorwerpen. Reden genoeg voor mijn jongens om helemaal los te gaan.

Race door de kamer met Slammin’ Racers

Deze racewagens bevatten een grote stevige ramknop, ontworpen voor het actieve kind. Klaar voor de start… af! Met elke ram op de knop vliegt je racewagen ver weg. Ram, sla en stort je in de actie met Slammin’ Racer!

Deze auto’s met slagkracht schieten meer dan 5 meter vooruit per slag. Het robuuste en duurzame ontwerp zorgt ervoor dat je kleintje altijd klaar is om te racen.

De Slammin’ Racers lijn bestaat uit drie verschillende producten:

 • de losse racewagens
 • de Slammin’ Racers Stunt Jump
 • de Slammin’ Racers Scrapyard Derby

De Slammin’ Racers Stunt Jump heeft natuurlijk een racewagen, een schans, pylonen en wegblokkades om je eigen stunt Jump mee samen te stellen. Voeg bochten en schansen toe aan je race met de Slammin’ Racers Scrapyard Derby.

Deze speelset heeft ook een racewagen en verder bevat het bochten, een schans, een verplaatsbare laadarm en meer.

Unboxing Scrapyard Derby

Aan de doos valt meteen op dat de raceauto aan de buitkant zit. Dit nodigt uit om meteen even op de grote gele knop te drukken, en ja hoor, de wielen gaan draaien en er komen stoere racegeluiden uit de auto.

In de doos zitten:

 • De wagentunnel, dit is een tunnel waar de auto onderdoor kan in de vorm van een graafmachine. In de doos zit deze nog in drie lossen delen. De twee zijkanten moeten op de bovenkant en dan is de tunnel klaar.
 • 4 stapelbare banden, 3 vaten van de vuilstort
 • 1 Slammin’ Racer,
 • de groene vuilniswagen
 • 1 helling
 • 1 bocht waar de banden opgestapeld kunnen worden
 • 1 bocht van 45 graden
 • 1 weg waar de wagentunnel op gezet kan worden
 • Een handleiding

Eerst bouwen

Slammin' Racers racewagens van Little Tikes review - Mamaliefde

De set nodigt uit om meteen een baan te maken waar de auto over heen kan racen. Er zijn drie verschillende stukjes weg die je op verschillenden manieren achter elkaar kan zetten. En ook de helling kan erachter.

Alle wegdelen bevatten aan de voor- en achterkant poortjes waardoor je de weg smaller en breder kunt maken. De wegdelen hebben aan de onderkant rubbertjes, zodat er geen krassen op de vloer komen en de wegdelen wat beter op een gladde vloer blijven liggen.

Eerst moet natuurlijk de wagentunnel in elkaar gezet worden. De tunnel is in de vorm van een graafmachine. De auto kan er onderdoor, maar het tikt de graafmachine ook aan waardoor het gaat bewegen.

Vervolgens moeten de banden op de juiste plek worden gezet op één van de bochten. Aan de buitenkant van de bocht is een soort plateau waar je de banden op kunt stapelen. De banden hebben elk een ronding en een uitsparing zodat ze goed stevig gestapeld kunnen worden.

In de bocht, op de plek aan de auto langs moet zit een hendel, het bandenpunt. Als de auto tegen de hendel aanrijdt dan kantelt het plateau en de banden die er op liggen kukelen over de auto heen. Zo kun je natuurlijk lekker stunten.

Voor nog meer stuntplezier is de schans natuurlijk uitermate geschikt. Zeker als de vuilstortvaten erachter staan waar de auto tegenaan kan knallen of overheen kan suizen.

Racen maar

Slammin' Racers racewagens van Little Tikes review - Mamaliefde

Onder op de auto zit een knop die op drie standen kan. In het midden zit de ‘uit’-stand. Zo kan de auto niet rijden en geen geluid maken als je op de knop drukt.

Dan is er nog stand ‘X’, deze is om de auto uit te proberen. En als laatste is er stand ‘I’, waarmee je de auto door de hele kamer kunt laten racen. Dit is natuurlijk de leukste stand, hoe harder hoe beter.

Bij de eerste baan die de jongens hadden gemaakt moest de auto eerst onder de tunnel door, vervolgens over de weg, en langs de banden. Er klonk een hard geschater toen de banden over de auto heen vielen. Als laatste moest hij over de schans.

Wat kun je er allemaal nog meer mee?

Slammin' Racers racewagens van Little Tikes review - Mamaliefde

Nadat ze de eerste baan hadden getest, gingen ze andere dingen uitproberen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je één van de vuilnisvaten in de laadarm van de wagentunnel doet?

Kan de auto er dan wel onderdoor? En valt het vuilnisvat ook over de auto? En welke stunts kan de auto allemaal uitvoeren met de schans? Hun fantasie kon lekker los op deze set.

Ook en autootje werd flink getest. Ze hebben geprobeerd hoe ver de auto de kamer in kon rijden. En inderdaad, de 5 meter haalt het wel. Daarna werd er gekeken hoe sterk het autootje is.

Hij werd tegen een doos aangezet en ze gingen kijken of de auto de doos kon verplaatsen. Vervolgens gingen ze de bankkussens schuin neerzetten om te kijken of de auto omhoog kon komen.

Wat ik zelf wel fijn vind is dat er geen kleine onderdelen in deze set zitten. Voor ons gezin is dat momenteel wel fijn nu we een baby hebben rondkruipen. De jongens kunnen hiermee gewoon lekker in de kamer spelen en hun zusje kruipt er gezellig omheen.

Wat vonden we er van?

Wat ik leuk vond om te merken is dat naast de auto ook de jongens zelf de meest stoere racegeluiden aan het maken waren. Ze zaten helemaal in het spel en bedachten het ene leuke idee na het andere. Het is duidelijk dat ze hiermee lekker kunnen racen en ook hun fantasie kunnen gebruiken.

Wat ik ook erg fijn vind is dat het sterk is gemaakt en dus tegen een stootje kan. Het is natuurlijk niet de bedoeling van de kinderen om speelgoed kapot te maken, maar als ze lekker aan het racen en stunten zijn kan het zijn dat ze auto geregeld ergens vanaf valt.

Daar kan het dus tegen. Een erg geslaagde set waar de jongens nog wel een flink tijdje mee kunnen spelen.

Geke Douw