Skip to Content

5 ideeën voor een hoekje naast de haard

5 ideeën voor een hoekje naast de haard

In veel woonkamers worden de hoekjes van de kamer nog onbenut. Dit is toch eigenlijk zonde van de ruimte? Het interieur van jouw woning moet voor een prettig thuisgevoel zorgen. Een ruimte waar je volledig tot rust komt en jezelf kunt zijn. Om dit thuisgevoel op te wekken, maak je gebruik van sfeervolle meubels en woonaccessoires

Je kunt bijvoorbeeld een landelijke plant of een industriële lamp plaatsen. Het is zelfs mogelijk om de hoek te vullen met een prachtige haard.

Wanneer je thuis komt, zet je de haard aan en geniet je van de knusheid en de warmte. Om jou volop te inspireren heb ik een lijst opgesteld met sfeervolle en huiselijke hoeken met een haard.


Zitplek bij een inbouw houthaard

Bij de hoek van jouw kamer denk je direct aan de hoofdmuren. Maar je kunt een haard ook plaatsen op de hoek van een kamer. Om de wand mooi op te vullen, combineer je de haard met een breed plateau.

Dankzij de open ruimtes en de gladde oppervlakte kun je accessoires als houtblokken, vazen, manden of planten een prachtige plek geven. Of plaats comfortabele kussentjes en neem plaats naast de haard.

Minimalistische hoek met hoekhaard

Heb je een smalle tussenwand en wil je deze ruimte goed benutten? Plaats een haard die bescheiden warmte afgeeft. Zet dan bijvoorbeeld een landelijke stoel neer, pak een boek en komt volledig tot rust.

Vrijstaande houthaard in knusse eetkamer

Niet alleen de hoeken van de woonkamer worden vaak leeg gelaten, dit geldt ook voor de eetkamer. Zet een vrijstaande haard in de hoek, neem plaats aan de eettafel en geniet van de warmte.

Heb je de eetkamer in een witte kleur gedecoreerd? Ga dan voor een donkere haard. Een donkere kleur valt namelijk prachtig op in een licht interieur. Plaats ook fraaie schilderijen en/of lijsten om niet teveel nadruk op de haard te leggen.

Sfeervolle warmte door een driezijdige houtkachel

De mogelijkheden van een haard zijn oneindig! Heb je een grote, open woonruimte?

Waarom plaats je de haard niet direct naast jouw stijlvolle bank? In de avond plof je dan heerlijk op de bank, met de televisie aan, terwijl je heerlijk wordt verwarmd door de haard.

Een haardmeubel als opvulling

Een andere optie is om een speciaal gemaakt haardmeubel te plaatsen in die lege hoek van je kamer.

bijvoorbeeld aan een cinewall met elektrische haard, of aan een elektrische inbouw sfeerhaard. Bekleed het meubel met de materialen en kleuren die perfect passen in je interieur, bijvoorbeeld leer, suède of natuursteen.

Redactie Mamaliefde