Skip to Content

Kopen zonder kijken interieur trends

Kopen zonder kijken interieur trends

Het zal je maar gebeuren; heeft Alex van Keulen een huis aangekocht voor je, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Een frisse laag verf kan wonderen doen als het gaat om het bijwerken van het uiterlijk van je huis.

Maar als je echt een dramatische transformatie wilt maken zoals Bob Sikkes doet in Kopen zonder Kijken, zul je meer moeten doen dan alleen de muren opnieuw verven.

Als vaste kijker van Kopen zonder kijken zal het opvallen dat je regelmatig dezelfde trends terug ziet komen om het aangekochte huis een totaal andere uitstraling te geven. Met een beetje moeite kun je net zoals Roos Reedijk een huis gemakkelijk omtoveren tot een stijlvolle en moderne ruimte. Vaak zie je deze ook terugkomen op de Kopen zonder Kijken bingokaarten.

Kopen zonder kijken

Trendy visgraatvloeren

Een veel terugkomende wens van de deelnemers zijn visgraatvloeren. Dit is een patroon dat steeds populairder wordt, en het kan aan elke kamer een vleugje elegantie toevoegen. Je kunt je vloer laten leggen met hardhout, tegels of laminaat.

De prijs bepaalt het materiaal. Het resultaat is het echter waard. Visgraatvloeren zijn prachtig en maken elke kamer meteen luxueuzer. Al zie je dat bij Kopen zonder kijken dit patroon ook op andere plekken terug laat komen zoals de achterwand van de badkamer of een enorme eettafel.

Stalen deuren met glas en zwart deurbeslag

Stalen deuren met glas en zwarte raamkozijnen kunnen echt een verschil maken in de totale aanblik van je huis. Ze zijn erg trendy op dit moment en kunnen je huis een moderne, strakke uitstraling geven. Daarom dat Bob deze ook regelmatig terug laat komen.

Wil je bij de trend blijven, dan zijn zwarte raamkozijnen de manier om te gaan. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in allerlei materialen, of je kunt je bestaande raamkozijnen verven.

Bijpassend zwart deurbeslag hoort hier natuurlijk ook bij; hieronder valt alles onder zoals scharnieren, maar ook grendels, schuiven, deurklinken en zelfs de deurbel.

Zo zie je steeds vaker een zwarte deurklink in vierkante vorm voorbij komen. En bij de voordeur zie je steeds vaker een deurbel met camera terugkomen, ideaal voor als je niet thuis bent en er een pakketje bezorgd wordt of iets anders.

Een grote, robuuste tafel is zowel stijlvol als functioneel

Een grote, robuuste eettafel is niet alleen stijlvol maar ook functioneel. Een dik tafelblad geeft de tafel een forser uiterlijk, en zorgt tegelijk voor een duurzaam oppervlak dat tegen een stootje kan.

Vooral fijn met kinderen. Een grote tafel is perfect voor het houden van etentjes met de familie, en door zijn afmetingen is hij ook efficiënter in het gebruik van de ruimte.

Meer aanrechtruimte en opbergruimte met een kookeiland

Als je toe bent aan een nieuwe keuken zoals bij Kopen zonder kijken, dan past een kookeiland daar zeker bij. Niet alleen biedt het extra aanrechtruimte, maar het geeft je ook een plek om maaltijden te bereiden en toestellen op te bergen.

Bovendien kan het een geweldige ontmoetingsplek zijn voor familie en vrienden. Op dit moment zijn wit, zwart en grijs populaire kleuren. Maar als je iets uniekers zoekt, kun je altijd kiezen voor een kookeiland met een vleugje kleur.

Vergeet je toilet niet

Je toilet is een van de belangrijkste kamers in je huis – je brengt er per slot van rekening heel wat tijd door. Als je je huis een Kopen zonder kijken make-over geeft, is het ook belangrijk om je toilet wat liefde te geven.

Er zijn allerlei strakke, moderne ontwerpen die je ruimte kunnen opfleuren. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe toiletbril of deurklink, of een complete opknapbeurt, er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen.

Als je je bank verandert, verandert je huis mee

Je bank is een van de belangrijkste meubelstukken in je huis. Niet alleen biedt hij een comfortabele plek om te ontspannen, maar hij dient ook als middelpunt van je inrichting.

Daardoor kan het type bank dat je kiest een grote invloed hebben op de algemene uitstraling van je huis. Daarom dat Roos van Kopen zonder kijken hier vaak ook lang bij stil staat; de ene keer kiest ze voor een enorme hoekbank, de andere keer een chaise lounge met relaxte fauteuils.

Vaak zie je dat ze hier ook kiest voor een vrolijk kleurtje als echte blikvanger.

Jaloezieën voor de ramen

De raambekleding doet veel in een interieur. Ze kunnen kleur en textuur toevoegen. Ook kunnen ze helpen om de hoeveelheid licht te regelen die een kamer binnenkomt.

Er zijn een heleboel verschillende soorten raambekleding, waren jaloezieën lange tijd ouderwets zijn ze nu weer helemaal in. Vaak in het zwart, net zoals de zwarte kozijnen, of van hout ipv de metalen stofnesten van vroeger.

Met decoratie voeg je leven en stijl toe aan je huis

Een mooi interieur is niet compleet zonder decoratie, daarom zie je in een van de laatste scènes van Kopen zonder kijken hoe ze een tegeltje ophangen en overal kaarsen neerzetten en aansteken voor de bewoners het huis mogen betreden.

Decoratie geeft leven aan je huis en laat het warm en uitnodigend aanvoelen. Kaarsen zijn een geweldige manier om decoratie aan je huis toe te voegen.

Kaarsen zijn er in veel verschillende kleuren en maten, zodat je de perfecte kaarsen voor je huis kunt vinden. Kaarsen geven ook een lekkere geur aan je huis.

Linda van Aken