Skip to Content

Woonkamer opknappen: 6 tips voor een nieuwe look

Woonkamer opknappen: 6 tips voor een nieuwe look

We brengen veel tijd door in onze woonkamer; het is de plek waar we gasten ontvangen en vermaken, we ontspannen na een dag werken en tijd doorbrengen met onze families.

Het is dus ook belangrijk dat onze woonkamers er niet alleen uitzien alsof ze zo in een VT-wonen magazine thuishoren, maar ook comfortabel aanvoelen en onze eigen persoonlijke stijl weerspiegelen. Echter kan die stijl van tijd tot tijd veranderen; of je nu toe bent aan een nieuw kleurtje op de muur of de kinderen groter zijn geworden en je de plek waar de box of het kinderspeelgoed stond gaat aanpakken.

Wil je je woonkamer een opfrisbeurt geven, maar weet je niet hoe? Geen probleem! Hier zijn 10 tips om je woonkamer op te knappen, van meer planten tot een nieuw kleurtje op de muur.

Meer groen in huis

Planten brengen leven en kleur in een ruimte, en sommige soorten helpen ook nog eens om de lucht te zuiveren. Kies voor een aantal verschillende soorten planten in verschillende groottes, en zet ze op verschillende plekken in de kamer. Kies voor een hoogteverschil met grote en kleine planten, of hang bijvoorbeeld een aantal planten op.

Vervang de binnendeuren

Het vervangen van binnendeuren, zelfs als ze niet oud of versleten zijn, kan een grote impact hebben op de uitstraling van je woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie, lichte deur met een uniek design om je woonkamer een echt luxe uitstraling te geven.

Tegenwoordig zie je vooral veel stalen deuren met glas die het licht door laten schijnen naar de gang. Deze vind je onder andere bij HomingXL.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is een eenvoudige en goedkope manier om je woonkamer een warme en gezellige uitstraling te geven. Zet bijvoorbeeld een aantal kaarsen op tafel, plaats een designstalamp in de hoek of hang andere lampen op om de perfecte sfeer in je woonkamer te creëren.

Ook led-verlichting, al dan niet in kleur, kan een extra ambiance creëren in de woonkamer.

Nieuwe meubels

Wil je het groter aanpakken of als je woonkamer een beetje saai aanvoelt, kan het vervangen van een paar meubels een groot verschil maken. Kies voor een nieuwe bank, een paar stoelen of een tv-meubel om je woonkamer een nieuwe look te geven. Houd er ook rekening mee dat er voldoende opbergruimte aanwezig is.

Nieuwe kleur op de muur

Een relatief eenvoudige manier om je woonkamer op te knappen en een nieuwe uitstraling te geven is door de muren een nieuwe kleur te geven. Kies een rustgevende kleur voor de muren, zodat je je thuis kunt voelen in je woonkamer.

Probeer de kleur eerst op meerdere plekjes uit; van een zonnig plekje, tot een vrij donkere locatie aangezien dit nogal kan verschillen. Ook kan het uitmaken of je in het volle daglicht kijkt of juist in de avond met kunstlicht. Ook het seizoen kan een rol spelen in de je keuze om meer kleur in huis brengen.

Je kan er ook voor kiezen om een muur te behangen. Er zijn talloze soorten behang verkrijgbaar, dus er is vast wel iets dat bij je stijl past. Je kunt gaan voor een effen kleurtje, maar ook behang met een print. Tegenwoordig is fotobehang ook erg populair als accentmuur.

Nieuwe accessoires

Tot slot: als je je woonkamer een kleine opfrisbeurt wilt geven zonder heel diep in de buidel te hoeven tasten, probeer dan een paar nieuwe accessoires toe te voegen.

Kies voor een nieuw gordijn, een paar kussens of een mooie vaas om je woonkamer een nieuwe look te geven.

Linda van Aken