Skip to Content

Creëer een kindvriendelijke badkamer met deze tips

Creëer een kindvriendelijke badkamer met deze tips

Wie kinderen heeft, weet hoe belangrijk het is om een veilige en toch leuke badkamer te hebben. In dit artikel delen we praktische tips en ideeën om je te helpen bij het inrichten van een kindvriendelijke badkamer. Van antislipvloeren tot douchecabines met lage instap en veilige opslag voor speelgoed en medicijnen. Lees snel verder en ontdek hoe je een badkamer creëert die veilig en leuk is voor het hele gezin!

Veilige badkamervloeren 

Een gezinsvriendelijke badkamer begint met een veilige badkamervloer. Er zijn verschillende opties om een veilige, maar stijlvolle badkamer te creëren. Zo is een antislipvloer een must-have in een gezinsvriendelijke badkamer. Kinderen kunnen vaak uitglijden op natte oppervlakken, en het kiezen van een antislipvloer kan helpen om dit te voorkomen. 

Tegels met een reliëf of patroon kunnen ook bijdragen aan de veiligheid in de badkamer, omdat je hier minder snel op uitglijdt. Ook de wanden van de badkamer zijn belangrijk. Kleurrijke wandtegels dragen niet alleen bij aan de stijl van de badkamer, maar helpen ook een veilige omgeving te creëren. Het kiezen van heldere kleuren helpt namelijk om de badkamer goed verlicht te houden. 

Douchecabine met lage instap

Een douchecabine van Tegeldepot met lage instap is een goede keuze voor een gezinsvriendelijke badkamer. Het vermindert het risico op uitglijden en valpartijen, en maakt het gemakkelijker voor kinderen om zelf de douche in en uit te stappen. Daarnaast kan een douche met lage instap ook handig zijn voor ouderen of mensen met een beperkte mobiliteit.

Er zijn verschillende opties beschikbaar wanneer het gaat om douchecabines met lage instap. Zo kun je kiezen voor verschillende vormen, zoals vijfhoekig, rechthoekig en halfrond. Daarnaast kun je kiezen voor glaswanden met verschillende patronen en profielen.

Een andere overweging bij het kiezen van een douche voor een kindvriendelijke badkamer is de grootte van de douche. Zorg ervoor dat de douche groot genoeg is om comfortabel te kunnen bewegen. Vooral wanneer je kinderen nog erg klein zijn, is het handig als je er zelf bij past.  

Speelgoed en veilige opslag

In een kindvriendelijke badkamer mag speelgoed voor in de badkamer natuurlijk niet ontbreken. Het is echter nog veel belangrijker om deze speeltjes ook veilig op te bergen in geschikte badkamermeubels. Denk hierbij aan badkamermeubels van Tegeldepot die te hoog hangen voor de kinderen of badmeubels die goed af te sluiten zijn.

Zorg ook dat je verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en medicijnen goed opbergt. Deze spullen kun je het beste opbergen in een medicijnkast of badkamermeubel met slot. Zo weet je zeker dat er geen vervelende ongelukken gebeuren en zowel jij als de kinderen, veilig kunnen genieten van de badkamer.

Redactie Mamaliefde