Skip to Content

9 Bijzondere interieurtrends van 2024

9 Bijzondere interieurtrends van 2024

Je hebt van die trends die misschien wel iets verschillen met andere jaren, maar om ze nou echt bijzonder te noemen… Toch zijn er ook trends die echt verschil maken in je interieur, het hele jaar door of speciale kersttrends.

We gingen eens op zoek naar trends die de sfeer in huis echt heel anders maken dan je gewend was. Laat je inspireren en maak van je huis een heel nieuw onderkomen!

Zwarte kozijnen

Witte kozijnen zie je eigenlijk altijd wel. Kozijnen die een kleurtje krijgen die passen bij de kleur van de muren geven al meer persoonlijkheid aan je interieur.

Maar wat dacht je van zwarte kozijnen?

Zwart past natuurlijk prachtig bij een moderne inrichting. Maar kan ook prima bij heel andere woonstijlen. Met een beetje lef zeker.

Wat dacht je van een landelijke, zachtgele keuken, waarbij het aanrecht zwart is? Daar matchen zwarte kozijnen of zwarte deurklinken prachtig bij!

En vergeet ook de industriële sfeer niet. Want dat zwart net zo stoer is als een industrielamp, dat mag duidelijk zijn…

Door de kleur zwart hier en daar terug te laten komen in de rest van je interieur kun je het tot een mooi geheel maken.

Wil je juist het zwart van de kozijnen laten opvallen? Zorg dan voor contrast door voor een witte muur te kiezen.

Staaldeuren

Staaldeuren of stalen deuren zijn een prachtige aanvulling op onder andere een industrieel interieur.

Omdat je kunt kiezen voor glaspanelen in de deur, kun je veel lichtinval creëren én heeft het een ruimtelijk effect. Ook als het gaat om staaldeuren heb je hierin heel veel keus in design of indelingen zoals met deurklinken.

Je kunt ze zelfs zelf ontwerpen! Wat dacht je van een deur met heel kleine raampjes erin, zodat je een beetje een Japans uiterlijk creëert?

Dat geeft weer een heel ander effect dan een deur met bijvoorbeeld maar twee grote glaspanelen erin. Uiteraard is ook een moderne woonstijl helemaal af met een stalen deur.

Gouden kranen

Houd je van luxe? Dan zijn gouden kranen en aanverwante artikelen voor jou dé blikvanger voor in je keuken of badkamer. En reken maar dat het de sfeer in deze ruimtes beïnvloedt. Zeker als je ook andere badkamer accessoires dezelfde luxe meegeeft.

Overigens zegt de kleur goud niks over de vorm van de kraan. Je kunt gouden kranen in strakke en ook in sierlijke ronde vormen kopen. Natuurlijk kies je de vorm die het beste past bij de rest van de inrichting.

Visgraatvloeren

Terug van weggeweest zijn de visgraatvloeren. Vroeger kwam je dit tegen in luxe landhuizen, nu zie je het terug in iedere aflevering van Kopen zonder Kijken.

Nu zegt visgraat niets over de vloer op zich, want dat zou parket of laminaat kunnen zijn, maar bijvoorbeeld ook PVC. Visgraat wijst op het patroon dat ermee gelegd wordt. Bij een visgraatpatroon worden korte planken schuin en haaks op elkaar gelegd. Zo ontstaat er een patroon wat iets wegheeft van een visgraat.

Een variant hierop is de Hongaarse punt. Het patroon lijkt erop, alleen zijn deze planken schuin afgezaagd waardoor het toch weer een ander effect heeft. De gewone visgraat is dan toch ‘speelser’.

Lange planken naast elkaar gelegd, wat we toch het meest tegenkwamen, geeft een heel ander effect aan je ruimte dan een visgraat. En omdat je vloer uiteraard een heel grote oppervlakte bekleedt in je kamer, heeft het heel veel invloed op de sfeer van je woning.

Spelen met de sfeer van deze vloer doe je ook door te kiezen voor mat of glans, en met of zonder groef.

Natuurlijk heeft dit allemaal invloed op de uitstraling. Goed naar voorbeelden hiervan kijken, bijvoorbeeld in een showroom, is dan ook zeker verstandig. Zo kun je goed kiezen welke jij de mooiste vindt!

Terug naar de natuur

Oké, die is misschien niet heel bijzonder, en gaat al jaren mee: de natuur als uitgangspunt. Maar je kunt hier wel degelijk groots mee uitpakken.

Ga voor heel grote, groene kamerplanten. Dit jaar zie je zelfs bomen voor in huis langskomen! Dat is dan toch weer wel bijzonder.

Combineer het met prachtige natuurlijke kleuren en materialen en je hebt je eigen jungle thuis. Schijnt zelfs goed te zijn voor je gezondheid!

Wil je toch net iets anders dan alleen maar alles groen? Combineer het eens met die zwarte vensterbanken en meubels. Zo combineer je modern met natuur en uit ervaring weet ik dat het prachtig staat!

Let op de lamp

Lampen zijn er in alle soorten en maten. En juist die lamp mag je nu eens zelf in de spotlight zetten. Een lamp als kunstobject is ook een trend op dit moment.

Je kan kiezen voor een bijzonder exemplaar aan je plafond. Maar wat dacht je van een robuuste staande lamp, die echt dé blikvanger van je kamer wordt?

Duurzaam wonen

Duurzaam leven is niet meer weg te denken als het gaat om trends en strekt zich uit over veel meer dan alleen maar tweedehandskleding en zuinig omgaan met energie. Ook bij het inrichten van je huis kun je voor duurzaam gaan

. En dat is ook meteen één van de trends van 2022. Zo kun je heel bewust kiezen voor duurzaam materiaal. Er is bijvoorbeeld materiaal wat gemaakt is van gerecyclede PET-flessen!

Maar ook het soort hout dat je kiest kan eerst even onderzocht worden op duurzaamheid. Of doe het nog mooier en ga voor tweedehands spulletjes. Veel duurzamer dan dat kun je het eigenlijk niet maken.

Daarbij is het ook nog eens fijn voor je portemonnee. En in de dure tijden die dit jaar ook met zich meebrengt, is dat helemaal zo gek nog niet.

Weg met strak!

We houden van gezelligheid en kiezen dit jaar voor ronde of organische vormen. Niks strak en vierkant, bijvoorbeeld, maar een prachtige ronde tafel.

En naast deze ‘zachtere’ vormen kiezen we ook voor materiaal wat echt zacht is. Een bank met heerlijke fluwelen kussentjes, bijvoorbeeld. Of een zachte plaid op die mooie bank met ronde vormen…

Slimme apparaten

Daar staat dan wel weer tegenover dat we wel gaan voor slimme apparaten in huis. En dat die apparaten steeds slimmer worden, dat is bekend.

Lekker vanaf de bank je gordijnen sluiten, de tv aanzetten en het licht dimmen: hoe makkelijk wil je het hebben? En dan heerlijk lui genieten van die prachtige inrichting van je….

Redactie Mamaliefde