Skip to Content

De leukste en beste accessoires voor in de badkamer

De leukste en beste accessoires voor in de badkamer

Ieder gezin met kinderen herkent het wel; het bad- en doucheritueel dat soms uren in beslag kan nemen. Gelukkig zijn er veel verschillende badkamer accessoires verkrijgbaar die het douchen met kinderen extra leuk en praktisch maken.

Denk aan diverse soorten badspeelgoed, een goede anti-slipmat in diverse patronen, een krukje voor de kinderen en natuurlijk een kindvriendelijke zeepdispenser.

Met deze badkamer accessoires wordt het bad- of doucheritueel een echt feestje. En het mooiste is dat alle accessoires in diverse soorten, maten en kleuren beschikbaar zijn zodat ze altijd binnen de stijl van je badkamer passen.

Het genot van een krukje

In een badkamer waar kinderen dagelijks moeten wassen, douchen of tandenpoetsen mag een goed krukje eigenlijk niet ontbreken. Met dit krukje kunnen de kinderen zelf bij de kraan of bij de handdoeken.

Je leert je kinderen zelfstandig de kraan gebruiken om bijvoorbeeld tanden te poetsen. Bovendien is het handig om het krukje te gebruiken bij het afdrogen van je kindje zodat je zelf niet zo ver hoeft te bukken.

Krukjes zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren zodat er altijd een krukje is die past binnen jouw woningstijl.

Badmatten in alle vormen en maten

Een badmat mag natuurlijk in geen enkele badkamer ontbreken, maar zeker als je kinderen hebt kun je met een badmat de badkamer kindvriendelijk aankleden. Badmatten zijn er namelijk in alle vormen en maten, zoals in de vorm van een beer, een vlinder of in de vorm van een eend.

Het belangrijkste van de badmat is dat deze veel vocht opneemt en ervoor zorgt dat je na het douchen of badderen niet uit kan glijden. Dit is wel zo veilig voor jou en jouw kindje. Zeker wanneer je nog met een baby of dreumes op de arm doucht is goede anti-slip erg belangrijk.

Bovendien zorgt een badmat voor een warmere uitstraling van je badkamer en zorgt het voor warme voeten in de koude wintermaanden.

Een zeepdispenser voor kinderen

Wanneer je kinderen iets ouder zijn is het wel zo prettig dat ze hun eigen handen en gezicht kunnen wassen. Veel zeepdispensers zijn voor kinderen lastig te bedienen omdat er vrij veel kracht geleverd moet worden.

Gelukkig zijn er ook kindvriendelijke zeepdispensers die weinig kracht vergen maar die ook voorkomen dat er te veel zeep wordt gebruikt.

Ideaal voor kinderen dus. Zeker in combinatie met een leuk badkamerkrukje kan je je kindje leren om zelfstandig zijn of haar handen te wassen zonder dat er veel zeep geknoeid wordt.

De zeepdispensers zijn verkrijgbaar in diverse vormen en afbeeldingen zodat het voor je kindje ook nog eens heel leuk wordt om de dispenser te gebruiken.

Zorg voor leuk speelgoed voor in de douche of in bad

Leuk speelgoed voor in bad of voor onder de douche mag eigenlijk niet ontbreken wanneer je van het bad- of doucheritueel een leuke bezigheid wilt maken. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje kun je eindeloos met speelgoed variëren.

Kies bijvoorbeeld voor leuke foamletters of voor badboekjes die verkleuren in het water. Zo beleeft je baby of peuter veel plezier in het water! Speelgoed is verkrijgbaar voor alle leeftijden en wanneer je kiest voor praktische opbergmogelijkheden heb je zelf weinig last van het badspeelgoed.

Wanneer je samenwoont met kinderen kan het kiezen van de juiste badkameraccessoires een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden die het badderen voor kinderen leuk maken.

Kies voor materialen die passen binnen de badkamer en kies, zeker als de kinderen klein zijn, voor praktisch comfort. Zo weet je zeker dat het badderen of douchen een ontspannen bezigheid wordt.

Redactie Mamaliefde