Skip to Content

Tafelzeil op maat review kinderen te bescherming voor het knutselen

Tafelzeil op maat review kinderen te bescherming voor het knutselen

Mijn interieur heeft het aardig te verduren sinds ik kinderen heb. Niet alleen de bank en vloer liggen vol met vlekken, maar mijn vorig jaar nieuw gekochte eettafel heeft het ook zwaar. Iedere dag weer zijn er momenten waarbij ik denk, help had ik maar een tafelbeschermer!

Mijn tafel kan niet tegen kinderen. Er vliegt van alles overheen, er wordt in geprikt en ik boen me suf om aan het eind van de dag weer alles ongeschonden te laten lijken.

Bij deze 6 momenten denk ik: HELP! Daarom was ik erg blij toen mij gevraagd werd om te ervaren wat het verschil is met een doorzichtig tafelzeil op maat.

Een beker melk bij het ontbijt

Tafelbeschermer kind; tafelzeil op maat is de oplossing

In de toch al ietwat drukke ochtendspits, moet er ook nog ontbeten worden. Even gauw een boterham naar binnen werken, terwijl de haren strak getrokken worden en de schone kleding voor die dag aangetrokken moet worden.

Bij een boterham hoort natuurlijk ook wat te drinken en het gebeurt me veel te vaak dat het drinken wat opgedronken dient te worden, volledig over de tafel heen gaat.

Vaak met een plakkerige substantie. En denk maar niet dat ik dan ook de tijd nog heb om alles direct goed schoon te krijgen, want voor je het weet moeten we op de fiets zitten om op tijd op school te komen.

Kinetisch zand

Bij mijn oudste zoon, die op het montessorionderwijs zit, wordt er vaak gespeeld met kinetisch zand. Vormloos speelgoed, waar ze lekker hun fantasie in kwijt kunnen. Iets wat ik thuis heel graag verder wil stimuleren.

En hoe vaak ik ook zeg dat het zand vooral ín de bak moet blijven, kinderen blijven kinderen en er gaat nog wel eens wat naast. Het even van tafel vegen is bijna niet te doen, want alles blijft hangen in de randjes en voor je het weet ben je een half uur bezig om de laatste korrels ertussenuit te krijgen.

Knutselen met kinderen

Tafelbeschermer kind; tafelzeil op maat is de oplossing

Mijn creatieve geest vindt het heerlijk om met de kinderen aan tafel te zitten knutselen. De kinderen leren knippen, de mooiste schilderijen tekenen, papiertjes op kunstwerken plakken, een canvasdoek schilderen.

Je kunt het zo gek niet bedenken. En hoe ik de tafel ook afdek of werk met placemats, de kinderen krijgen het altijd voor elkaar om ook de tafel onder te smeren met verf, lijm of stift. En het zijn altijd net de kleuren die nauwelijks meer weg te poetsen zijn.

Een kinderfeestje met taart

Nu ben ik wel een fan van kinderfeestjes buiten de deur. Lekker met elkaar naar de bioscoop of het krijspaleis. Alles is goed, zolang je de zooi maar buitenshuis kunt houden. Maar soms ontkom je er niet aan om toch thuis iets te organiseren.

Er zijn genoeg leuke dingen te doen, taart eten, cake versieren, de dingen die bij een feestje horen. Maar de kruimels, de vlekken, de slagroom, alles komt op tafel terecht. En op je vloer niet te vergeten.

Kleien met kruimels

Kleien is erg goed voor de ontwikkeling van je kroost. Maar mensenlief, wat geeft het een enorme troep! Sowieso ben ik een beetje allergisch voor het mengen van diverse kleuren.

Maar mijn jongste zoon vindt het ook nog eens fantastisch om een grote homp klei te verkruimelen in ministukjes. En daar heb je dan die groeven in de eettafel weer, alles gaat ertussen zitten. En zie het er maar weer uit te krijgen!

Met een vork in de tafel prikken

Eten met kinderen kan nog wel eens voor drama zorgen. Een kind dat niets lust, een kind dat te moe is om te eten of juist het tegenovergestelde, een kind wat zo’n zin heeft in het eten dat er ongeduldig met bestek op de tafel geramd wordt.

Het zorgt allemaal voor beschadigingen aan je oh zo mooie eettafel. Je zou kunnen zeggen dat het een kwestie is van opvoeden, maar iedere moeder weet dat het tijdens de avondspits soms niet te doen is om geduld op te brengen en je kind liefkozend te vragen het niet meer te doen.

Een tafelzeil biedt bescherming

Gelukkig is er voor alle bovenstaande problemen een simpele oplossing. Namelijk een tafelzeil! En dan niet perse een tafelkleed met een kek printje, wat de rest van het interieur vaak niet opleukt. Maar een doorzichtig tafelzeil, wat op maat gemaakt wordt, speciaal voor jouw tafel.

Zo heeft je tafelblad een beschermlaag en aan het eind van de dag poets je de boel eenvoudig weer schoon met een vochtig doekje. Jij blij en de tafel blij, er komt geen troep meer tussen de groeven en je hoeft niet bang te zijn dat de kinderen het tafelblad verpesten met al die leuke dingen die ze kunnen doen aan tafel.

Tafelzeil op maat

Omdat niet alle tafels hetzelfde formaat hebben, is het ideaal om een tafelzeil op maat, speciaal voor jouw eettafel te kunnen bestellen.

Het bestelproces bij PVC Tafelzeil shop is eenvoudig, er staat duidelijk aangegeven hoe je de tafel op kunt meten en welke rekensom je kunt gebruiken om het aantal millimeters te bepalen. Je kiest zelf de dikte van het zeil en kunt tot op de millimeter nauwkeurig de maten van je tafel doorgeven.

Het tafelzeil wordt opgerold geleverd in een kartonnen doos en er staat duidelijk aangegeven hoe je de tafel schoon kunt maken. Namelijk met een vochtige doek, zonder schoonmaakmiddel. Je rolt het tafelzeil uit en je kunt direct aan tafel zitten.

Hoe bevalt het tafelzeil?

Dat ik hier niet eerder aan gedacht heb is jammer, want ik ben er een stuk relaxter onder als mijn kinderen rommel maken aan tafel. Het eten van tomatensoep, waarbij de helft op tafel belandt in plaats van in de hongerige mondjes, is een stuk ontspannender.

Ik weet dat het een kwestie is van een vochtige doek over het zeil halen en alles is weer schoon. Er komt geen troep meer tussen de naden van de tafel en er hoeft geen schuurspons aan te pas te komen.

Het ziet er ook nog eens mooi uit, omdat het doorzichtig is, zie je gewoon de normale kleur van de tafel en dat maakt dat het prima in de rest van het interieur past. De verjaardagsvisite dacht onlangs zelfs dat het een glazen plaat was die over de tafel heen lag en was blij verrast toen ze zagen dat het een tafelzeil was.

Wat mij betreft dus een absolute must have voor iedere moeder die regelmatig in de stress schiet van alle viezigheid die op tafel terecht komt. Zo blijft er meer tijd over voor leuke dingen met de kinderen.

Wil jij ook graag ervaren of een tafelzeil op maat voor jou de oplossing is? 

Joyce Scheele