Skip to Content

Vloerkleed trends interieur

Vloerkleed trends interieur

Heb jij nog geen vloerkleed in je woning liggen? In dat geval is dat zeer jammer, want een vloerkleed brengt prachtige voordelen met zich mee. Vloerkleden zorgen er bijvoorbeeld voor dat het gezellig wordt in je woning.

Een vloerkleed geeft namelijk een fijne sfeer af. De ruimtes waarin jij leeft, spelen een belangrijke rol als het gaat om het samenvatten van je emoties. Dat wil zeggen: als ergens een gezellige sfeer heerst, dan is het voor jou ook gemakkelijk om mee te gaan in deze fijne sfeer.

Een vloerkleed geeft een fijne sfeer af, maar is tegelijkertijd ook nog eens zeer functioneel te noemen. Een vloerkleed is namelijk heerlijk warm voor de voeten. Daarom is een vloerkleed ook ideaal voor in de woonkamer.

Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je heerlijk van een film kunt genieten met warme voeten. Maar het is bijvoorbeeld ook leuk voor kinderen, want die kunnen dan lekker spelen op een kleed. Dat is natuurlijk ook zeer mooi te noemen.

Als het gaat om vloerkleden, dan kan gesteld worden dat er verschillende trends zijn. Je wil natuurlijk wel een beetje met de tijd mee.

Lijkt het jou dus leuk om dit jaar een vloerkleed aan te kopen voor je nieuwe woning? Of wil jij graag je huidige vloerkleed vervangen? Dan is dit artikel voor jou, want wij bespreken hier de vloerkledentrends van 2021.

Vintage vloerkleden

Ben jij wel eens nostalgisch? Loop je bijvoorbeeld wel eens door plaatsen waar je bent opgegroeid en komen er dan weer allemaal prachtige herinneringen boven? In dat geval ben je niet de enige, want hoe ouder je wordt als mens, hoe meer je een hang krijgt naar het verleden en ook naar producten uit het verleden.

Omwille van die reden zijn er bijvoorbeeld ook weer verschillende kledingstukken op de markt die connecties hebben met vroeger. Er is zelfs een speciale naam voor, namelijk vintage.

Met vintage worden oude producten in een nieuw jasje bedoeld. Dit brengt ons dan ook bij vloerkleden, want in 2021 zijn vintage vloerkleden helemaal in.

Enerzijds vanwege de hang naar het verleden, maar anderzijds ook vanwege de karakteristieke, authentieke stijl die ermee gepaard gaat. Vroeger hadden ze namelijk een veel hogere concentratie voor veel zaken, want als mens werd je nog niet getormenteerd met allerlei verschillende afleidingen.

Er zijn verschillende winkels waar jij een prachtig vintage vloerkleed kunt aankopen. Eén van deze winkels is Giga Meubel. Daar kun je ze ook nog eens tegen een scherpe prijs aankopen en dat is natuurlijk een fijn voordeel.

Wollen vloerkleden

Niet alleen wat betreft de stijl komen er nieuwe trends naar voren, maar ook qua materiaal. Tegenwoordig zijn wollen vloerkleden bijvoorbeeld helemaal in en het kan dan ook een echte aanrader zijn om voor een wollen vloerkleed te gaan.

Een vloerkleed van wol is namelijk heerlijk zacht aan de voeten. Je kunt dan televisie kijken en optimaal genieten van warmte voetjes. Je houdt je voeten dan niet alleen warm, maar ze voelen ook nog eens bijzonder lekker aan. `

Meerdere felle kleuren

Tegenwoordig is het ook heel hip om vloerkleden met meerdere felle kleuren aan te kopen. Daarbij kun je denken aan lichte kleuren, zoals blauw, geel, rood en ga zo maar verder. Het punt is namelijk dat een vloerkleed in 2021 lekker mag opvallen.

Je hoeft niet meer voor een steriel interieur te gaan. We leven in een tijdperk waarin je best eens je kop boven het maaiveld uit mag steken. Door het aankopen van een kleed met felle kleuren, geef jij gelijk karakter aan je woning.

Tips bij het kopen van een vloerkleed

Hierboven hebben wij verschillende populaire vloerkleden van dit moment besproken, maar uiteraard zijn er nog veel meer waar je aan kunt denken. Maar als het gaat om het kopen van een vloerkleed, waar moet je dan vooral op gaan letten?

Allereerst is het uiteraard belangrijk om na te gaan of je met een duurzaam vloerkleed te maken hebt. Er zijn tegenwoordig namelijk veel verschillende vloerkleden op de markt, maar niet elk kleed is even duurzaam.

In het kader van het milieu, maar ook de algemene kwaliteit, wil je daar natuurlijk wel van genieten.

Daarnaast zijn er nog vele andere aspecten die een belangrijke rol spelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de garantievoorwaarden? Wat zijn de afmetingen waar je aan moet denken? Ook dergelijke aspecten spelen een belangrijke rol bij het aankopen van een prachtig vloerkleed.

Redactie Mamaliefde