Skip to Content

15 Leuke apps voor tieners; meiden & jongens van 10, 11 & 12 jaar

15 Leuke apps voor tieners; meiden & jongens van 10, 11 & 12  jaar

Tieners van 10 tot 12 jaar oud zijn volop bezig met het ontdekken van de wereld en het ontwikkelen van hun persoonlijkheid. Ze zijn op zoek naar manieren om te leren en zichzelf te vermaken. Het gebruik van leuke en educatieve apps is een geweldige manier om dit te doen.

In deze tijd van smartphones en tablets zijn er tal van apps beschikbaar die zowel educatief als vermakelijk zijn voor tieners. In deze tekst worden enkele van deze apps beschreven, inclusief links naar de Google Play Store en de App Store.

Lees ook: De leukste kinder apps

TED

TED is een educatieve app waar tieners verschillende TED Talks kunnen bekijken over uiteenlopende onderwerpen, zoals wetenschap, technologie, cultuur en maatschappij.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Sololearn

Sololearn is een educatieve app waarmee tieners kunnen leren programmeren in verschillende talen, waaronder Python, Java, HTML, CSS en meer.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Headspace

Headspace is een app die tieners helpt bij het leren van mindfulness en meditatie door middel van geleide meditatiesessies en ademhalingsoefeningen.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Quizlet

Met Quizlet kunnen tieners op een leuke en interactieve manier leren door middel van het maken van digitale flashcards en het spelen van verschillende leer- en quizspellen.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Scratch

Scratch is een educatieve programmeeromgeving waar tieners spelletjes, verhalen en animaties kunnen maken door middel van het slepen en neerzetten van programmeerblokken.

Beschikbaar hier.

Mathway math problem solver

Mathway is een app waarmee tieners wiskundige problemen kunnen oplossen, variërend van algebra tot calculus, door middel van stapsgewijze oplossingen en grafieken.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express is een app waarmee tieners foto’s kunnen bewerken en aanpassen met verschillende filters, effecten en tools.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Duolingo

Duolingo is een educatieve app waarmee tieners verschillende talen kunnen leren, waaronder Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans en meer. De app bevat interactieve lessen en oefeningen die zijn ontworpen om de woordenschat, grammatica en uitspraak te verbeteren.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Tinkercad

Tinkercad is een educatieve app waarmee tieners 3D-modellen kunnen maken en ontwerpen met behulp van eenvoudige tools en functies. De app is ideaal voor het leren van CAD-ontwerp en 3D-printen.

Beschikbaar hier

Spotify

Spotify is een muziek- en podcast-app waarmee tieners verschillende muziekgenres kunnen ontdekken en beluisteren, en nieuwe artiesten kunnen vinden. De app heeft ook een aanbevelingsfunctie op basis van luistergeschiedenis en voorkeuren.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Google Earth

Google Earth is een educatieve app waarmee tieners de wereld kunnen verkennen en ontdekken met behulp van 3D-beelden en satellietbeelden. De app biedt ook educatieve rondleidingen en informatie over geografie en geschiedenis.

Beschikbaar op Play Store en App Store

NASA

NASA is een educatieve app waarmee tieners de ruimte kunnen verkennen en ontdekken met behulp van interactieve beelden en informatie over ruimtevaartmissies, sterrenstelsels en planeten.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Babbel

Babbel is een educatieve app waarmee tieners verschillende talen kunnen leren, waaronder Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans en meer. De app biedt interactieve lessen en oefeningen die zijn ontworpen om de woordenschat, grammatica en uitspraak te verbeteren.

Beschikbaar op Play Store en App Store

Peak

Peak is een app die tieners helpt bij het verbeteren van hun cognitieve vaardigheden, zoals geheugen, probleemoplossend vermogen en aandacht. De app bevat meer dan 45 verschillende spelletjes en uitdagingen die zijn ontworpen door neurowetenschappers en game-ontwikkelaars. Tieners kunnen hun voortgang bijhouden en hun resultaten vergelijken met andere gebruikers. De app biedt ook dagelijkse trainingssessies en gepersonaliseerde trainingsplannen om de cognitieve vaardigheden van tieners te verbeteren.

Linda van Aken