Hoera, je zoon of dochter is jarig. Dus dat betekent groot feest. Je zorgt voor een leuke traktatie op school, mooie cadeaus voor je lieverd en natuurlijk een gezellig kinderfeestje. Maar wát ga je dit keer doen? Ben je het eeuwige speelparadijs of een duik in het overdekte zwembad een beetje zat? Heb je zin in een leuk, origineel feestje? Dan helpen deze tips je vast een heel eind op weg! Thema erbij en je bent verzekerd van een topfeestje!

Leuke en originele kinderfeestjes

Een kinderfeestje organiseren lastig? Helemaal niet. Mocht je er toch tegenop zien, overweeg dan om (een deel) buitenshuis te laten plaatsvinden. Je kan iemand regelen om mee te rijden, of de kinderen op locatie laten brengen en weer ophalen. Ter plaatse is er begeleiding aanwezig die je een deel van de organisatie uit handen neemt. En jij hoeft alleen maar aanwezig te zijn en foto’s te maken. Zonder dat je na afloop thuis met de rommel zit!

Bij sommige feestjes is het handig om eerst thuis even wat te eten (vooral op woensdagmiddag) en cadeautjes uit te pakken waarna je op stap gaat. Dit hoeft niet eens veel duurder te zijn dan een kinderfeestje thuis. Je kan kiezen voor bepaalde arrangementen, al dan niet met eten, taart en versiering. Bij de één betaal je per kind en de ander een basisbedrag (en eventueel per extra kind).

Apenkooien

Heb je sportieve kinderen? Laat ze dan hun gymkleding meenemen, of bij kleuters in het ondergoed gymen. Met het materiaal kan je een apenkooi uitzetten, of dit wordt voor je uitgezet. Er zijn ook bedrijven die de organisatie voor je uit handen nemen zodat je alleen hoeft te zorgen dat de kinderen daar komen en weer opgehaald worden.

Augmented reality Games

Wil je een superorigineel feestje waarbij kinderen buiten spelen combineren met videogames? Het spel combineert state of the art Augmented Reality-technologie met een uitdagend spel bestaande uit trivia, raadsels, puzzels, mysteries en meer. Aanwijzingen om de mysteries op te lossen zijn te vinden in zowel de echte als de geanimeerde wereld. Het spel duurt ongeveer 1,5 uur en wordt gespeeld in teams van maximaal 3 personen.

Binnenspeeltuin

Een binnenspeeltuin is toch wel één van de populairste kinderfeestjes en doet het erg goed bij kleuters. Gezellig aan tafel wat eten. Daarna lekker spelen, of dansen op de muziek. Vaak zijn er grote picknicktafels waar je aan kan zitten, of is er zelfs een aparte ruimte. Je kan zelf een taart meenemen of cakejes versieren.

BMX-en

Met de BMX scheuren over een echte BMX-baan. Maar natuurlijk niet voordat je geleerd hebt hoe je op een BMX rijdt. Wie is er het snelst, zonder te vallen?

Bootcamp

Jawel, ook de kinderen moeten er aan geloven. Een bootcamp voor de jeugd zorgt voor veel inspanning en toch een hoop lol. Lekker afgemat komen ze weer thuis: daar hebben de ouders geen omkijken meer naar!

Bowlen

Bowlen is leuk en gezellig en helemaal niet meer ouderwets. Vaak zijn er aanpassingen mogelijk zodat ook de kleinsten het naar hun zin hebben en de bal niet meteen in de goot belandt. Vaak wordt er naast het bowlen nog andere activiteiten aangeboden. Iets te eten en/of te drinken natuurlijk. Maar soms bijvoorbeeld ook nog een kinderdisco.

Boswachter

Onze dochter wilde graag een feestje met als activiteit bloemen plukken. Nu hebben we even overwogen om naar een pluktuin te gaan, maar daar ben je toch vrij snel klaar. Het alternatief bleek een boswachterfeestje waarbij je samen met een (vrijwillige) boswachter op pad gaat in de natuur en op zoek gaat naar dieren, door de modder visjes vangen, marsmallows roosteren boven het vuur en nog veel meer. Let op; wel een feestje waarbij je vies kan worden.

Lees ook: Boswachter kinderfeestje staatsbosbeheer

Bubbelbalfeest

Misschien ken je ze wel. Van die grote opgeblazen ballen, waar je in opgesloten wordt. En vervolgens kan je de gekste dingen doen. Rollen, zitten, staan en de bal zal overal en nergens heen rollen. Over land of zelfs op het water. Een hoop lol en maffe toestanden.

Dierentuin

Op naar de dierentuin, waar je vaak mee mag helpen met het voeren van de dieren. Een lekker patatje kan eten in het park en eindeloos kan genieten van de apen, leeuwen en al die andere dieren. Een dierentuin kan vrij prijzig zijn, maar er zijn bijvoorbeeld ook enorme dierenwinkels met in de kelder een dierenafdeling met reptielen waar de kinderen ook een slang mogen vasthouden.

Of een vlinderdierentuin in de kas. Juist de net wat kleinere accommodaties kunnen misschien iets overzichtelijker zijn om te voorkomen dat ze alle kanten opstuiteren en je alleen maar bezig bent de groep bij elkaar te houden.

Rollerdisco

Met elkaar op de discotour, maar dan wel op wieltjes! Grote lol, want wie kan er het beste dansen op kinderdisco liedjes terwijl hij schaatst? Of ga je meteen onderuit?

Escaperoom

Wie is er goed in het oplossen van raadsels? Wie weet de opdrachten zo goed uit te voeren, zodat jullie weer vrij zijn? Ga met elkaar aan de slag en zorg dat je op tijd de oplossing vindt!

Glow in the dark feestje

Zelf had ik hier nog nooit van gehoord, maar het laatste kinderfeestje waarvoor mijn dochter was uitgenodigd was een glow in the dark feestje. Er werden allemaal activiteiten georganiseerd, eten en drinken was geregeld, kinderen werden geschminkt, muziekje aan. De foto’s zagen er erg leuk uit.

Glow golf

Midgetgolfen in het donker, met alleen blacklight als verlichting. Vaak ingericht met een thema, waarbij je soms zelfs nog een misdaad op kan lossen!

Lees ook: Glow golfen

Graffiti kinderfeestje

Heb je een creatief kind? In deze omgeving mogen ze legaal hun eigen ‘piece’ maken. Dit doen ze op een klein paneeltje zodat ze het na afloop mee naar huis kunnen nemen en na afloop op de grote muur speciaal voor de jarige.

Lees ook: Graffiti kinderfeestje

Jumphal

Kinderen vol energie, echte stuiterballen? Neem ze dan mee naar een jumphal op woensdagmiddag of zaterdagochtend. Lekker de hele ochtend springen, koprollen maken, salto’s, in het schuimbad. Afgewisseld met taart eten en patatjes of wat voor arrangement je kiest. Dit feestje hoeft ook niet te lang, want anders zijn ze helemaal uitgeput.

Kasteel

Veel kastelen organiseren kinderfeestjes. Verkleed als prinsessen of ridders beleven de kinderen een prachtig sprookje in een echt kasteel. Want wat is een ridderfeestje of prinsessenfeestje zonder een bezoek aan een kasteel? Met foto’s maken op een troon, een rondleiding en speurtocht, spelletjes en natuurlijk taart eten in de eetzaal. Met de kinderen in prinsessenjurken of ridderpakken ben je helemaal in stijl. Als cadeautje kan je ze allemaal een kroontje geven of zelf iets laten versieren.

Lees ook: Een echt prinsessenfeestje met bezoek aan kasteel

Klimmen

Voor oudere kinderen kan je een klimmuur reserveren in een klimhal. Gezekerd aan een touw kunnen ze hun eigen grenzen verleggen. Kinderen zijn nog zo licht dat ze een beetje geholpen kunnen worden.

Koken

Een workshop koken wordt op diverse manieren gegeven. Zo zijn er boerderijen die een kookfeestje organiseren, of het buurthuis. Maar ook restaurants en bakkerijen. Net wat jou het leukst lijkt! Ga je voor een pannenkoek, een pizza of wil je gewoon een lekker stukje taart?

Lasergamen of paintball

Heb je zin in spanning en sensatie? Dan is een spel als soldaat vast iets voor jullie. Lasergamen of paintballen laat de stoere harten sneller kloppen. Zoek dekking of ren voor je leven!

Legowinkel

Is je kind gek op Lego? Ga dan voor een kinderfeestje in een legowinkel. Verspreid over Nederland zijn er diverse winkels die dit aanbieden. Er is bijvoorbeeld een bingo, maar je gaat natuurlijk ook bouwen of er worden andere spellen gedaan.

Lees ook: Legowinkels

MacDonalds