Skip to Content

Roze gekleurde popcorn maken recept met chocolade

Roze gekleurde popcorn maken recept met chocolade

Altijd gezellig zo’n logeerfeestje, want een feestje hebben ze er zeker wel van gemaakt ‘s nachts. Gelukkig scheen het zonnetje, perfect dus om even lekker uit te waaien op het strand. Nadat de hongerige maagjes gevuld waren, bleken ze toch wel een beetje moe te zijn. Dan toch maar even een relaxt filmpje aanzetten.

En daar hoort natuurlijk popcorn bij. Niet zomaar popcorn, maar echte ‘eenhoorn popcorn’ met roze chocolade en veel glitter en glamour. Een waarschuwing; dit is alleen geschikt voor echte zoetekauwen!

Ingrediënten eenhoorn popcorn

Om zelf eenhoorn popcorn te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Zoete of zoute popcorn om in de magnetron te maken
  • Witte chocolade
  • Roze voedingskleurstof
  • Minimarsmallows
  • Roze en blauwe hagelslag
  • Zilveren en gouden pareltjes

Bereidingswijze van eenhoorn popcorn

In de magnetron bereid je de popcorn volgens het recept op de verpakking. Als de popcorn uitgepopt is nog even in de zak laten zitten zodat het goed warm blijft of meteen in een grote schaal gieten en daar wat minimarsmallows doorheen roeren zodat ze een beetje lekker smeuïg worden.

In een pannetje smelt je de witte chocolade au bain marie, dat wil zeggen dat je een pan in een pan heet water stopt om de chocolade te smelten. Om te zorgen dat het iets smeuïger wordt, kan je er een scheutje melk doorheen roeren. Maar een klein beetje, je kan er altijd nog meer bij doen. Als je teveel doet stolt de chocolade niet meer.

Als de chocolade goed vloeibaar is geef je hem een kleurtje met de voedingskleurstof. Als je geconcentreerde gelvloeistof gebruikt, is een druppeltje voldoende. Eventueel kan je in plaats van chocolade ook roze glazuur gebruiken (kant en klaar al is de roze kleur dan erg licht of zelf maken van poedersuiker en water, dat maakt het geheel echter nog veel zoeter).

Daarna schenk je deze uit over de popcorn. Probeer dit zo goed mogelijk te verdelen, als het goed vloeibaar is zal het ook tussen de popcorn door naar beneden vloeien en dan stollen.

Dan rest je alleen nog het versieren van de popcorn met een topping van minimarsmallows, roze en blauwe hagelslag en zilveren en gouden pareltjes.

Roze gekleurde popcorn maken recept met chocolade - Mamaliefde

Klaar om aan te vallen!

Linda van Aken