Skip to Content

Kersttrends 2024

Kersttrends 2024

Het is bijna december en we maken ons weer klaar voor een heerlijke winterperiode met zijn gezellige feestdagen. Natuurlijk willen we dan ook genieten van een mooi versierde kerstboom en fijne kerstversiering in huis. Wat is dit jaar de trend in kerstland en kerst ideeën?

Witte kerstversiering

Witte kerst; van kerstversiering tot kerstboom en kerst tafel - Kerstliefde.nl

Alles wit en je hebt een huis met een sneeuwsfeer én heel sereen. Een zachte sfeer die vraagt om enkel witte lichtjes, eventueel gemixt met decoratie van natuurlijke materialen. Maar dan ook zo naturel mogelijk.

Om het geen steriele look te geven kan je het beste kiezen voor tinten wit, zoals crème, gecombineerd met beige. Voor de schittering in je kerstballen of slingers kies je het liefst voor zilverkleurige accenten. Hou je van een luxe uitstraling dan zou je voor goud kunnen kiezen.

Lees ook: Witte kerstversiering

Natuurlijke kerst

Natuurlijke kerst decoratie; tips en ideeën van ornamenten tot decoratie - Kerstliefde.nl

Ook naturel is een sfeer die niet weg te denken is. Kies voor bruintinten, beige of groen en creëer zo een verstilde sfeer van de natuur in de winter. In de kerstboom hang je bijvoorbeeld grote dennenappels die je (gedeeltelijk) wit verft. Houten decoratie staat hier prachtig bij.

Lees ook: Natuurlijke kerstversiering

Gewaagder groen

Rustieke landelijke kerstversiering - Kerstliefde.nl

Hou je van groen, maar wil je wel eens iets anders dan een gewone groene kerstbal? Kies dan voor een lichtere groene kleur. Daarmee heb je al meteen een heel andere sfeer te pakken! Als je deze groentint combineert met zachte kleuren als metallic of een mooie lichte tint bruin, dan wordt het toch een rustig geheel. En de sfeer blijft lekker licht, wat van de traditionele kerstkleuren niet echt te zeggen is.

Het is ook prachtig te combineren met planten met witte bloemen. Zet ze in een pot met deze mooie kleur groen of één van de andere gekozen kleuren om er een mooi geheel van te maken. Kies bijvoorbeeld voor een witte kerstster!

Lees ook: Rustieke landelijke kerstversiering

Warme kleuren als koper

Kersttrends 2024 - Mamaliefde

Koperkleuren doen het dit jaar ook goed. De warmte die het uitstraalt geeft je huis een behaaglijke sfeer en dat is toch precies waar we naar op zoek zijn. In combinatie met wit zorg je dat het allemaal niet al te donker wordt. Koper is echter met nog veel meer kleuren te combineren.

Misschien wel met meer kleuren dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Koper en bruin zorgt voor een natuurlijke sfeer, die warm is, maar natuurlijk ook wel wat aan de donkere kant blijft. Het is maar net wat je zelf fijner vindt. Bepaalde kleuren roze kunnen ook verrassend combineren met koper.

Traditioneel rood

Kersttrends 2024 - Mamaliefde

Of je het een trend moet noemen of gewoon traditie? Ik denk zelf het laatste. Want rood is altijd goed met kerst en ook dit jaar zal je met rood helemaal goed zitten. Kies dan wel voor de traditionele kleur rood. En niet voor een felle variant. Rood kan je met heel veel kleuren combineren.

Rood met wit is prachtig, maar zowel zilver als goud doen het beide goed. Een andere echte kerstkleur is natuurlijk groen. Rood met groen als hoofdkleur zorgt voor een kerstsfeer die van alle tijden is en misschien juist daarom wel zo ontzettend mooi.

Kies niet alleen voor rode kerstballen en andere versiering, maar trek het ook eens door naar bijvoorbeeld je servies of bloempotten (met kerststukjes erin). Natuurlijk mogen de kerstwandelstokjes ook niet ontbreken in de boom. Noorse motieven doen het eveneens prachtig bij deze sfeer. Vind je het leuk om je huis ook te verblijden met een decoratieve kerstman? Misschien moet je dan eens aan de notenkraker denken. Ook die is leuk!

Blauw en wit: wintersfeer ten top

Kersttrends 2024 - Mamaliefde

Hou je van echte winters en wil je graag die sfeer in huis? Dan is blauw en wit vast jouw ideale kleurenmix. Het doet je denken aan echte winters, met Koning Winter die vaak in een blauw gewaad wordt afgebeeld. Misschien ook eens leuk om de Kerstman te vervangen dit jaar door die Koning! Kies voor een donkere tint blauw om de sfeer er echt goed in te krijgen.

Hou je meer van zachte kleuren, dan kan je natuurlijk voor een zachte kleur blauw gaan. Dit geeft wel weer een heel ander effect. Je zou dan de kou van het ijs nog meer ‘kunnen voelen’. Mooie sneeuwkristallen passen prima bij je blauw-witte huis.

Bonte mix

Kersttrends 2024 - Mamaliefde

Je moet ervan houden, maar het is wel een trend die ook wordt ingegeven door ‘oude spullen gebruiken’. Alles lekker met elkaar mixen en zo toch iets nieuws creëren. Ga je dan ook nog voor minder traditionele kleuren en een beetje ‘knal’ dan wordt het een gezellige boel. Veel kinderen zullen hiervan smullen. Of het voor jou dan nog een echte kerstsfeer heeft is natuurlijk heel persoonlijk.

Het grote voordeel is dus inderdaad dat je de ballen van verschillende jaren met elkaar kunt mixen. Wil je wel iets nieuws en het toch bont hebben? Laat je maar eens inspireren bij de kerstshows want ook daar kan je vast voorbeelden vinden van een heel bonte boom!

Ook dit kan je natuurlijk prima doortrekken naar bijvoorbeeld je kersttafel en ook daar kiezen voor verschillende soorten servies.

Luxe Kerst

Kersttrends 2024 - Mamaliefde

Natuurlijk kan je ook juist genieten van luxe sferen tijdens kerst. Goud mag dan zeker niet ontbreken. Maar wat kan je nog meer doen dan alleen kiezen voor gouden accenten? Goud met wit heeft iets heel chics, maar je kunt ook prima kiezen voor hele andere kleuren.

Paars is bijvoorbeeld ook een kleur die heel luxe is, denk maar aan de purperen gewaden van de adel van weleer. Met paars en goud heb je duidelijk een ‘adellijke’ kerst. Andere kleuren waar je aan kunt denken zijn fluweelrood, diverse tinten blauw of kies eens heel gewaagd voor zacht oranje! Deze trend wordt bij Intratuin Warm Memories genoemd en je kunt je bij hun kerstshows dus zeker laten inspireren.

Sprookjes

Kersttrends 2024 - Mamaliefde

Kerst voelt soms als een sprookje en dat kan je ook terug laten komen. Dat hoeft niet meteen door voor een bepaalde kleur te kiezen. Maar Disneyfiguren integreren in je decoratie geven je huis toch weer een andere sfeer dan alleen maar kerstmannen of engeltjes. Je kunt zelf aan de slag of bewust op zoek gaan.

Linda van Aken