Skip to Content

Marble Mania; Tv-programma en Marble Maniacs spaaractie bij Plus

Plus heeft na het succes van de Plusbricks een aantal jaar geleden weer een heel leuke nieuwe actie! Knikkers sparen, waarmee je leuke races kunt spelen met je vrienden.

Toch weer een beetje nostalgie want waar we vroeger een knikkerzakje hadden en met zijn allen op het schoolplein of buurtplein tegen elkaar knikkerden heeft de huidige generatie daar weinig interesse in. Daarentegen zijn knikkerbanen tegenwoordig wel helemaal hot.

Naast deze spaaractie is er zelfs een tv-show op SBS 6. Wat zijn Marble Maniacs, hoe krijg je ze en hoezo: een eigen tv-programma? En een weddenschap: die hadden we ook nog!

Marble Mania tv-programma

Marble Mania; Tv-programma en Marble Maniacs spaaractie bij Plus - Mamaliefde

Misschien heb je wel eens de filmpjes op YouTube gezien van marble races? Creatieve youtubers ontwerpen meterslange banen waar de knikkers naar beneden rollen. Onder andere de Nederlandse Jelle is hier heel beroemd mee geworden.

Dankzij een samenwerking met een Amerikaan worden zijn filmpjes voorzien van een enthousiast commentaar alsof je naar een sportwedstrijd aan het kijken bent.

In deze tijd van corona het perfecte alternatief nu er nauwelijks sportwedstrijden plaatsvinden. Op basis van deze trend is de nieuwe rage en het tv-programma gebaseerd.

SBS6 zendt het tv-programma Marble Mania uit op donderdag om 20:30 uur. Beetje te laat voor je kind? Kijk dan gewoon naar de herhaling op zaterdag om 18:30 uur of via uitgesteld kijken. In dit programma gaan bekende Nederlanders aan het knikkeren.

Onder andere de jongens van Stuk TV, de radio DJ’s Sander en Wietse en de zangers Nick & Simon gaan met elkaar de strijd aan. Wie wint deze spannende knikkerraces?

Het programma wordt door Winston Gerschtanowitz gepresenteerd en Jack van Gelder treedt op als sportverslaggever. Iedere week zullen er 3 van de BN’ers hun strijd voeren.

Tijdens het programma spelen de BN’ers een aantal knikkerspelletjes zoals verdedig het doel, curling, of raak de knikker. Op basis van deze actieve spelletjes krijgen ze 1, 2 of 3 knikkers in de kleur rood, blauw en geel waarmee ze naar een indrukwekkende baan gaan.

Er zijn diverse banen; zo kwam er in de eerste aflevering een autowasbaan voorbij maar ook een lunapark. Maar er komt ook een stad voorbij. Hier zijn ook weer punten te verdienen voor de finale.

In de finale barst het grove geweld echt los en storten er 10.000 knikkers naar beneden waarvan er 3x 100 knikkers uiteindelijk bepalen welke prijzen er gewonnen worden voor de goede doelen waar de BN’ers voor spelen.

Er zijn bedragen van 5.000, 10.000 en 15.000 euro te winnen die beschikbaar wordt gesteld door de Vriendenloterij.

Aan de ene kant is het programma een stukje nostalgie terwijl het aan de andere kant toch stiekem best wel spannend wie er gaat winnen…

Wat zijn Marble Maniacs?

Marble Maniacs zijn knikkers, welke in meerdere teams zijn ingedeeld door middel van hun kleur. De race is het afleggen van een knikkerbaan.

Twee verschillende routes leiden naar de eindstreep. De gewone route is echter langer dan de afsnijroute, dus is het maar te hopen dat jouw knikker de korte route pakt! Je kunt ze zien in het promofilmpje op YouTube.

De verschillende knikkerteams

Marble Mania; Tv-programma en Marble Maniacs spaaractie bij Plus - Mamaliefde

Er zijn vier teams: Green, Red, Yellow, die allemaal een afbeelding hebben van bijvoorbeeld een Crazy Kiwi of Bliksem Bloemkool (allebei uit team Green).

Vanzelfsprekend denk je dus bij het rode team aan zoiets als Turbo Tomaat en bij de Yellow variant aan een Super Citroen. Maar er zijn ook nog 6 effen gekleurde knikkers die meedoen met het TV-programma.

Limited Editions

Iedere week zijn er andere producten die bij aanschaf zorgen voor het krijgen van een Limited Edition. Voor de echte verzamelaars onder ons natuurlijk een uitdaging om ze allemaal te krijgen!

Hoe kom je aan de knikkerbaan?

Marble Mania; Tv-programma en Marble Maniacs spaaractie bij Plus - Mamaliefde

Als je het slim doet is de knikkerbaan gratis! Op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari krijg je hem namelijk gratis als je minimaal voor 25 euro aan boodschappen doet (natuurlijk zijn hierbij producten zoals medicijnen, sigaretten e.d. uitgesloten). Daarna moet je hem kopen. Maar dat is geen ramp, want dan kost hij maar €2,99.

Wanneer krijg je een knikker bij Plus?

Bij iedere tien euro aan boodschappen krijg je een knikker. Dus dat gaat lekker snel. Maar er zijn ook actieproducten waarbij je extra knikkers krijgt. Zo zijn er producten waarbij je er zelfs 3 extra krijgt! Dus slim boodschappen doen kan ook meer knikkers opleveren!

Wat is de looptijd van Marble Maniacs?

Vanaf zondag 31 januari tot en met zaterdag 20 maart (2021) loopt deze knikkeractie bij de Plus-supermarkten. Bijna twee maanden lang dus, dus kun je lekker veel knikkers sparen.

Verzamelblik voor de knikkers

Leuk hoor, knikkers, maar je wilt ze helemaal niet over je hele vloer heen hebben liggen. Kan zelfs gevaarlijke slippartijen opleveren. Of kleine broertjes of zusjes die ze in hun mondje stoppen.

En nog een belangrijk ding…Je kunt ze kwijtraken! Daarom is een verzamelblik helemaal zo’n gek idee nog niet. Gelukkig heeft Plus daar zelf al aan gedacht en kun je een echte Marble Maniac verzamelblik kopen tijdens de actieperiode. Deze kost maar €2,49. Dus daar hoef je het niet voor te laten!

Nog een detail: met het deksel kun je de finish verlengen van je knikkerbaan!

Een PLUS knikkerpakket winnen!

Je kunt meedoen met een thuischallenge en zo kans maken op een compleet knikkerpakket van PLUS. Wat je moet doen? Laat je kind een eigen knikkerbaan maken. Deze moet hij of zij (of jij) dan delen op Instagram of Tiktok.

Gebruik de hashtag #marblemania en je doet mee. De 5 leukste krijgen niet alleen dit Marble Mania pakket, maar worden ook getoond in het tv-programma!

Weddenschapsformulier

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is: je kunt ook nog meedoen met een weddenschap! Dit is een leuk spel om met elkaar thuis te doen tijdens de uitzending! Het formulier even uitprinten en dan kun je lekker met elkaar thuis spelen. Maar natuurlijk ook prima te gebruiken bij een eigen wedstrijdje thuis.

Meer informatie vind je hier.

Knikkeractie en Coronacrisis

Plus vraagt vriendelijk (en terecht) of kinderen niet onnodig naar de supermarkt willen komen. De ouders kunnen de Marble Mania knikkers zelf meenemen bij het boodschappen doen.

Knikkers ruilen: hoe doe je dat in coronatijd?

Ooit hadden je kinderen misschien wel bij de supermarkt gaan staan om de knikkers te vragen aan andere mensen. Maar ja, in coronatijd kunnen we dat wel vergeten. Hoe maak je dan toch je verzameling compleet?

  • Vraag aan alle familieleden en vrienden zonder jonge kinderen of ze voor jouw kind willen sparen.
  • Nu de kids nog altijd niet naar school gaan: online kunnen ze natuurlijk wel met elkaar overleggen of gewoon bij het buiten spelen.
  • Als de actie ten einde loopt zijn er ook vaak op Marktplaats wel mensen die ze aanbieden.
  • Gooi de vraag op sociale media! Facebook heeft vaak ook plaatselijke ruil- of verkoopgroepen: die zijn voor dit soort dingen ook heel geschikt.
Wil Cats
Volg me via: